7 مهر 1389, 0:0
ناكامي سلمان رشدي دوم
جنجالی که یک کشیش آمریکائی با تهدید به آتش کشیدن قرآن کریم به راه انداخت، از دو منظر قابل توجه و تأمل است.
اول آنکه این کشیش، که قرار بود دیروز در سالروز انفجار برجهای دوقلوی نیویورک (20 شهریور - 11 سپتامبر) نسخهای از قرآن را در کلیسای فلوریدای آمریکا به آتش بکشد، در مقابل موضعگیریهای مسلمانان سراسر جهان وادار به عقب نشینی شد و از این اقدام ضداخلاقی و ضد دینی و ضد ارزشی خودداری کرد.
این عقب نشینی نشان داد مسلمانان درصورتی که یکپارچه به دفاع از دین و مقدسات خود برخیزند و متحداً اقدام نمایند، میتوانند جلوی اهانتها، جسارتها، تجاوزات و گستاخیهای دشمنان اسلام را بگیرند و از حریم دین و مقدسات دفاع نمایند. نمونه روشن این واقعیت در سال 1367 بعد از انتشار کتاب موهن "آیات شیطانی" توسط سلمان رشدی مرتد مشاهده شد. در آن ماجرا، امام خمینی رضوانالله تعالی علیه با صدور حکم ارتداد سلمان رشدی و در خواست اعدام وی از مسلمانان جهان و حتی تشویق مسلمانان به دادن پاداش و جایزه به هر کس که حکم اعدام این مرتد را اجرا کند، راه را برای موضعگیری یکپارچه مسلمانان علیه این اقدام موهن باز کردند و متعاقب آن، علمای جهان اسلام، دولتهای کشورهای اسلامی و مجامع اسلامی و مردم در سراسر جهان اسلام با موضعگیری و تظاهرات و انتشار بیانیهها و برگزاری تجمعات و سخنرانیها اقدام سلمان رشدی را محکوم کردند و حتی عدهای از افراد غیور برای اجرای حکم اعدام وی اعلام آمادگی نمودند. این اقدامات موجب شد دولت انگلیس که حامی سلمان رشدی بود وی را سالها در مخفیگاهها نگهداری نماید و با تحمل مخارج سنگین از وی به صورت مخفیانه حفاظت کند و بعدها او را تحویل دولت آمریکا بدهد تا تحت مراقبت دولت آمریکا و در نقطهای دورتر از جهان اسلام از وی نگهداری شود. آن حکم و آن موضعگیری یکپارچه موجب شد اقدام موهن سلمان رشدی، که قرار بود ادامه یابد، دیگر تکرار نشود و در 20 سال گذشته هرگاه حرکتی در گوشهای از جهان در جهت بیحرمتی به مقدسات اسلام صورت گرفت با عکسالعملهای شدید مسلمانان مواجه گردد و در نطفه خفه شود.
اینبار نیز اظهارات "تری جونز" کشیش کلیسای فلوریدای آمریکا، که از چندی قبل تهدید کرد قرآن کریم را در سالروز انفجار برجهای دو قلوی نیویورک به آتش خواهد کشید، با موج گسترده محکومیت توسط مراجع، علما، دولتها و اقشار مختلف مردم مسلمان مواجه شد و حتی دولتها و مجامع و شخصیتهای غیر مسلمان در جهان غرب نیز آنرا محکوم کردند و همین فشارها موجب عقب نشینی این کشیش گستاخ شد. در این ماجرا، قبل از آنکه تهدید این کشیش عملی شود، دولتها و شخصیتهای غربی از جمله رئیسجمهور آمریکا، دولت انگلیس و نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز این تصمیم و تهدید را محکوم کردند و این محکومیتها نشان دهنده درسی است که غربیها از ماجرای سلمان رشدی مرتد گرفتهاند. این واقعه نشان میدهد امت اسلامی باید با وحدت و هماهنگی و هوشیاری و آماده مقابله با تهدیدها باشد و به این نکته نیز توجه داشته باشد که این قبیل تهدیدها همیشه وجود دارند همواره با اتحاد و یکپارچگی میتوان با آنها مقابله کرد و توطئههای دشمنان را خنثی نمود.
نکته قابل توجه و تأمل دوم اینست که اصولاً سالگرد انفجار برجهای دو قلوی نیویورک بهانهای بیش نیست و عامل - تهدید برای سوزاندن قرآن کریم نیز "تری جونز" کشیش کلیسای کوچک فلوریدا نبود، بلکه این تهدید مربوط به یک جریان برنامه ریزی شده توسط صهیونیسم جهانی است که در ظاهر قرار بود توسط افراطیون مسیحی صهیونیستی به اجرا درآید. کما اینکه خود انفجار برجهای دوقلوی نیویورک نیز یک اقدام مرموز توسط همین جریان بود تا به نام مسلمانان تمام شود و اسلام را بدنام سازد و زمینه را برای اجرای چنین برنامههائی فراهم نماید. حتی اگر مجریان طرح انفجار برجهای دو قلوی نیویورک عناصری از اعضای القاعده و طالبان بوده باشند، باز هم عامل اصلی و پشت پرده این انفجارها صهیونیسم جهانی و افراطیون آمریکائی هستند، زیرا القاعده و طالبان فرزندان نامشروع آمریکا و صهیونیستها و مجریان طرحها و توطئههای آنها هستند. اصولاً فلسفه تأسیس القاعده و طالبان اینست که با مواضع و کارهای افراطی خود اسلام را نزد افکار عمومی جهان متهم و مسلمانان را منزوی سازند. این روزها نیز آنچه کشیش آمریکائی "تری جونز" میگوید از جمله بهره برداریهائی است که جبهه مشترک "صهیونیسم و آمریکا" از تأسیس القاعده و طالبان بعمل میآورند.
علت اینکه قدرتهای استکباری و استعماری غربی این چنین وقیحانه درصدد ضربه زدن به اسلام بر میآیند اینست که نهضت جهانی اسلام در دهههای اخیر منافع آنها را در سراسر جهان به خطر انداخته است و آنها با هر وسیله ممکن درصدد مبارزه با اسلام هستند. در ماجرای کشیش "تری جونز" و تهدید به آتش کشیدن قرآن کریم، این جبهه ضد اسلام درصدد بود میزان حساسیت مسلمانان و عکسالعمل جهان اسلام را یکیار دیگر ارزیابی کند.
به همین جهت، فقط یک آلت فعل بود و او را میتوان سلمان رشدی دوم نامید که ناکام شد. خوشبختانه امت اسلامی به ویژه مراجع معظم تقلید و اقشار مختلف مردم با هوشیاری کامل در برابر این توطئه، حساسیت بموقع نشان دادند و توطئه گران را وادار به عقب نشینی کردند. برای حراست از مقدسات اسلامی، این هوشیاری و یکپارچگی باید همچنان حفظ شود.
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان