دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بهشت و جهنم موجود

No image
بهشت و جهنم موجود

بر اساس ديدگاه قرآن، عوالم يا همان نشئات در امتداد يکديگر نيستند؛ بلکه نسبت ميان آنها نسبت ظاهر و باطن است. پس النَّشْأةً الْاُخْرَي(نجم، آيه 47) يا النَّشْأةً الْآخِرَةً (عنکبوت، آيه 20) باطن و ملکوت همين النَّشْأةً الْاُولَي(واقعه، آيه 62) است.

بر اين اساس، پرسيدن از زمان و وقت آمدن و رفتن اين عوالم معنايي ندارد؛ زيرا : 1. آخرت باطن و ملکوت اين ملک دنيا است؛ 2. ملکوت محيط بر ملک است؛ 3. هر چيزي در ملک رقيقه آن حقيقت ملکوتي است؛ 4. مرگ وقت بي زماني است.

نتيجه اين است که قيامت و بهشت به عنوان ملکوت همين ملک، هم اکنون موجود است. اباصلت هروي مي گويد: از امام رضا(ع) پرسيديم: يا ابن رسول الله! بفرماييد آيا بهشت و دوزخ در حال حاضر آفريده شده و موجودند؟ امام رضا(ع) قاطعانه فرمودند: البته که موجود هستند. هنگامي که رسول خدا(ص) به معراج برده شدند، وارد بهشت شده و دوزخ را نيز ديدند!

پرسيدم: برخي ها مي گويند: «بهشت و دوزخ» در حال حاضر، مقدر شده، ولي هنوز آفريده نشده است؟! امام رضا(ع) که گويا از اين عقيده برآشفته بود، فرمودند: نه اين گروه از مايند و نه ما از آنها هستيم! کسي که آفرينش بهشت و دوزخ را انکارکند، رسول خدا(ص) و ما را دروغگو خوانده و از ولايت ما بهره اي نداشته و در آتش دوزخ جاودانه خواهد بود. خداوند عز و جل فرمود: «هذه جهنم التي يکذب بهاالمجرمون، يطوفون بينها و بين حميم آن؛ اين همان دوزخي است که مجرمان، آن را تکذيب مي کنند، در حالي که (هم اکنون) بين آن و آب جوشان مي چرخند. (الرحمن- 43؛ عيون اخبارالرضا، ج1، ص115؛ بحار الانوار، ج 8، ص 119)

پس قيامت و بهشت و دوزخ و جهان آخرت، چيزي جز امتداد همين دنيا و ملکوت و باطن آن نيست؛ بنابراين موجود و محيط بر اين دنيا است و پرسش از زمان ايجاد آن معنايي ندارد: يَسْاَلُونَ اَيَّانَ يَوْمُ الدِّينِ.(ذاريات، آيه 12) يا : يَسْاَلُ اَيَّانَ يَوْمُ الْقِيَامَةً (قيامت، آيه 6)

اگر بخواهيم وضعيت انسان در دنيا را تبيين کنيم، بايد گفت همانند جنين در رحم مادر است که در دنيا است و مي گويد دنيا کجاست و کي آغاز مي شود و چه وقت به وجود مي آيد؛ از نظر زماني همانند کسي است که در گردابي در وسط اقيانوس در حال گرديدن است و گرفتار زماني است که اين گردش براي او ايجاد کرده، وقتي از اين گرداب بيرون مي افتد مي فهمد که زمان جز همان گردش در درون گرداب نبوده است و او همواره در اقيانوس بوده است. پس آخرت براي اهل دنيا مانند وضعيت کودک در رحم مادر و گرفتار در گرداب است.

 

روزنامه كيهان، شماره 21718 به تاريخ 19/6/96، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
No image

نحوه های مختلف شـروع کلاس توسط مربی

در این بخش "شـروع ها" در جهت آموزش کلاسداری مطرح می شود.
Powered by TayaCMS