دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

شورش مشت‌زن‌ها و بازیابی هویت ملی

No image
شورش مشت‌زن‌ها و بازیابی هویت ملی روزنامه ابتکار

تاریخ: 16/6/1396

با بهره‌برداری مبلغین مسیحی از وضعیت دولت چین و غصب زمین‌ها و دارایی‌های روستاییان برای کلیسای خود، نارضایتی مردم شدت یافت.این احساسات عمومی سرانجام منجر به شورشی خشونت‌بار شد.«شورش مشتزن‌ها» که با نام‌های «قیام بوکسورها» نیز شناخته می‌شود، جنبشی میهن‌پرستانه بود که بین سالهای 1898 تا 1901 رخ داد و بر ضد امپریالیسم خارجی و مسیحیت ایستاد.

در چین با قراردادهای نابرابری که دولت ضعیف چین در برابر نیروهای خارجی بسته بود، احساسات عمومی علیه بیگانگان بیشتر می‌شد. با بهره‌برداری مبلغین مسیحی از وضعیت دولت چین و غصب زمین‌ها و دارایی‌های روستاییان برای کلیسای خود، نارضایتی مردم شدت یافت. این احساسات عمومی سرانجام منجر به شورشی خشونت‌بار شد. «شورش مشتزن‌ها» که با نام‌های «قیام بوکسورها» نیز شناخته می‌شود، جنبشی میهن‌پرستانه بود که بین سالهای 1898 تا 1901 رخ داد و بر ضد امپریالیسم خارجی و مسیحیت ایستاد.

این شورش به وسیله یک انجمن مخفى به نام «اى خه توان» یعنى «اتحادیه جوانمردان مشت زن» رهبرى مى‌شد. شرکت کنندگان «شورش مشت زنان» متشکل از دهقانان، پیشه‌وران، کارگران صنعت حمل و نقل و طبقاتى از افراد شهرى بودند. هدف حمله این گروه در ابتدا روحانیون کاتولیک بودند امّا رفته رفته خشم و خشونت ناشی از آن دامن همه را گرفت. در دوران این شورش سراسر چین را گردن زنی، اعدام، شکنجه و گرسنگی فرا گرفته بود.«شورشیان مشتزن» در سراسر این کشور مردم را در ملاعام گردن می زدند و اعدام می‌کردند. بعد از اعدام، تکه های بدن آنها که جدا کرده بودند یا اجسادشان را برای عبرت به دیگران نشان می دادند.

در ۱۹۰۰ میلادی، اتباع خارجی‌های شهر پکن از ترس «جنگجویان مشت‌زن» در سفارتخانه‌های شهر پکن پناه گرفتن به رغم اینکه زمامداران چین و ملکه از عاقبت این جنبش مى‌ترسیدند، درصدد برآمدند رهبرى آن را در دست گیرند. بنابر این آن را قانونى اعلام داشته و مأموران خود را براى شرکت در آن فرستادند. دیپلمات‌ها، مردمان غیرنظامی خارجی، سربازان و مسیحیان چینی در منطقه سفارت‌نشین پکن به محاصره نیروهای ارتش امپراتوری درآمدند که این محاصره ۵۵ روز طول کشید. در این هنگام هشت کشور انگلستان، آمریکا، روسیه، فرانسه، آلمان، ژاپن، ایتالیا و اتریش نزدیک به 000/20 نیروی نظامی خود را به چین اعزام کرده تا با این جنبش مقابله کنند آنها در سر راهشان روستاییان چین را قتل عام کرده و بسیارى از دهات را آتش زدند و در اوت سال ۱۹۰۰ وارد پکن شدند.

هنگامى که سربازان هشت کشور وارد پکن شدند دولت چین به ریاست «ملکه سى‌شى» به شهر «شى‌آن» فرار کرده و «مشت زنان» را شورشى خواند و از کشورهاى تجاوزگر تقاضاى کمک کرد در نهایت «پروتکل مشت‌زن» در تاریخ ۷ سپتامبر ۱۹۰۱ به قیام خاتمه داد و در آن مجازاتهای سنگینی بر دولت چین بسته شد؛ از جمله ۶۷ میلیون پوند جریمه که بیشتر از مالیات یکساله دولت چین بود. این جریمه می‌بایست در طول سی سال به هشت کشور شرکت‌کننده در نبرد پرداخت می‌شد. همچنین «چی هسی» و «چنگ یو» دو تن از رهبران جنبش مشت زنان توسط نیروهای خارجی اعدام شدند و نیروهای خارجی در نقاط استراتژیک کشور مستقر شدند.

این قیام گرچه به ظاهر شکست خورد و رهبران آن دستگیر و اعدام شدند، اما تأثیری که بر پیکره هویت ملی چین گذاشت، بسیاری از روندهای آینده را بازیابی کرد و مفهوم تازه‌ای از ملیت چینی به دست داد. هویتی که البته در فرآیند قیام کمونیست‌ها به رهبری مائو تسه یونگ دستخوش تغییراتی جدی شد، اما توانست فردیتی انحصاری را حتی برای چین کمونیستی فراهم آورد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS