27 اسفند 1396, 8:16
قالْ وَ أَغفَلُالنّاس مَن لَم يَتَّعِظ بِتَغَيُّرِالدُّنيا مِن حالٍ إِلي حال (?)
[امام صادق(ع) فرمود:] غافلترين مردم آن کسي است که از اين تغييرات و تبدّلاتي که در عالم وجود و در ميان انسانها بالخصوص به وجود ميآيد موعظه نگيرد، پند نگيرد، اين [شخص] غافل است. چون پُر است اين دنيا از موجبات پند.
وَ سَکَنتُم في مَسَاکِنِ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَنفُسَهُم(2) اين آيات کريمه قرآن به کساني که به دولت و مقامي رسيدند تذکر ميدهد که اينجايي که شما امروز نشستهايد، قبل از شما يک عده ديگري نشسته بودند، آنها رفتند، شما آمديد. اين تبدّل حالات است.
انسان بايد از اين تغيير مسير تاريخ بشر، بالا رفتنها و پايين آمدنها در عالم پند بگيرد. پند هم انواع و اقسامي دارد؛ يعني فقط اين نيست که انسان احساس کند که اين نعمت زوالپذير است - اين يکي از پندها است - اگر من و شما امروز نعمتي داريم، ديگراني هم قبل از ما بودند که اين نعمت را داشتند و از آنها گرفته شد.
در سطح دنيا هم همينجور است؛ از من و شما هم اين نعمت ممکن است گرفته بشود؛ تصور نکنيم [اين نعمت] ابدي است، تصور نکنيم امضاشده و تضمينشده و قطعي است؛ اين نعمت را بايستي با شکر الهي و اداي وظيفه نعمت حفظ کرد.
*شرح حديث در ابتداي درس خارج، 18/2/94.
* پايگاه اطلاعرساني دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب.
-------------------
?) الامالي شيخ صدوق، ص ??.
?) بخشي از آيه ?? سوره ابراهيم؛ و در خانههاى کسانى که بر خود ستم کردند ساکن شديد؛ و براى شما روشن گرديد که با آنها چگونه معامله کرديم؛ و مثلها براى شما زديم؛ [باز هم بيدار نشديد].
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان