دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نشست چشم‌انداز فلسفه سیاسی متعالیه در قم

No image
نشست چشم‌انداز فلسفه سیاسی متعالیه در قم نشست«چشم‌انداز فلسفه سیاسی متعالیه» به همت پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی وابسته به پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر علیرضا صدرا، مدیر پژوهش دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، در نشست«چشم‌انداز فلسفه سیاسی متعالیه» که امروز، سی‌ام تیرماه، در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد، گفت: واکاوی حکمت متعالیه، فرع این پرسش است که به چه دلیل در دنیای امروز و در قرن 21، دین، معنویت و اخلاق در جامعه احیا شده است.
وی با بیان این که احساس نیاز و ناسازگاری و مشکلات متعدد انسان‌های امروزی، این پرسش را ایجاد کرده است، اظهار داشت: عموم مردم جهان، امروزه یافته‌اند که ثروت و لذت، سعادت را به دنبال نداشته؛ بلکه حرص، طمع و دغدغه را افزایش می‌دهد.
دکتر صدرا با اشاره به جریان‌های فکری بلوک غرب و شرق برای پاسخگویی به مشکلات بشر خاطر نشان کرد: همه این نحله‌های فکری به دنبال عرفان بوده و به دلیل نداشتن منابع اصلی و حقیقی به توفیق دست نیافته‌اند.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: حکمت صدرایی بین عقل، جسم و حواس پیوند می‌دهد که امام خمینی(ره) نیز آن را به مرحله اجرا و به عرصه سیاست و اجتماع آورده است.
وی در ادامه افزود: ما در داخل کشور با توجه به سرمایه فکری و پشتوانه غنی فرهنگی، نیازی به نظریه و تئوری نداریم؛ بلکه مشکل ما نبود راهبردهای عملیاتی است و فقط بایستی آن نظریات بلند، در جامعه کاربردی شود.
دکتر صدرا تصریح کرد: در هر کجای جهان اسلام، اگر فشار حکومت‌های استبدادی و استکباری برداشته شود، مردم آن کشور به دنبال مدل حکومتی جمهوری اسلامی ایران می‌روند و ما امروزه شاهد استقبال گسترده مسلمانان؛ بلکه جهانیان از کتاب‌های ملاصدرا هستیم.
مدیر پژوهش دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان این که کشور ایران باید اسوه کشورهای جهان باشد، بیان داشت: دنیای غرب هیچ‌گاه باور نداشت که نظریه جمهوری اسلامی بتواند یک کشور را اداره کند؛ ولی امروزه با عنایت پروردگار، با وجود تمامی مشکلات و فشارهای خارجی و داخلی، این نظام مقدس به حیات طیبه خود ادامه می‌دهد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، بعضی از نارسایی‌ها و مشکلات کشور را حاصل کم تجربگی این نوع حکومت در جهان دانست و ابراز داشت: باید از دل حکمت متعالیه ملاصدرا، راهبردهای کلی نظام را تعیین و تبیین کنیم؛ چون امروز بزرگ‌ترین چالش کشور، کاربردی نکردن آن نظریات است.
وی با اشاره به دو مقوله توسعه و عدالت که دولت‌های سوسیالیسم و لیبرالیسم در جهان مطرح کرده و توانایی جمع بین آن دو را ندارند، خاطر نشان کرد: حکمت متعالیه توسعه، عدالت و تعالی را در یک ظرف جمع کرده است و ما باید از آن استفاده کنیم.
دکتر صدرا در پایان تصریح کرد: باید نهادی متمرکز و قوی در کشور تشکیل شود و عقاید و افکار علمای بزرگ معاصر همچون امام خمینی(ره)، شهید صدر، شهید مطهری و علامه طباطبایی و دیگر اندیشمندان و نظریه پردازان؛ جمع آوری و از پراکندگی آنان جلوگیری شود.
منبع: خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

دیدار ‌اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری با مراجع

دیدار ‌اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری با مراجع

اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، با هدف تشریح برنامه‌ها و عملکرد نیروی انتظامی در طرح ارتقای امنیت اجتماعی و بهره گیری از راهکارهای عملی در این باره، ‌صبح امروز، 23 آبان‌ماه، با تعدادی از مراجع تقلید و علما در قم دیدار کرد.
Powered by TayaCMS