دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

شرح حال مختصری از پیامبر بزرگ اسلام

حضرت محمد(ص) در «عام الفیل 53 سال قبل از هجرت در روز 17 ربیع الاول» در مکه معظمه متولد شد در حالی که پدرش حضرت عبدالله را از دست داده بود و در شش سالگی با مرگ مادرش آمنه تحت سرپرستی پدر بزرگش حضرت عبدالمطلب قرار گرفت و پس از وفات او در هشت سالگی در منزل عمویش حضرت ابوطالب زندگی می‌کرد.
شرح حال مختصری از پیامبر بزرگ اسلام
شرح حال مختصری از پیامبر بزرگ اسلام
نویسنده: میرطاهر شریفی

حضرت محمد(ص) در «عام الفیل 53 سال قبل از هجرت در روز 17 ربیع الاول» در مکه معظمه متولد شد در حالی که پدرش حضرت عبدالله را از دست داده بود و در شش سالگی با مرگ مادرش آمنه تحت سرپرستی پدر بزرگش حضرت عبدالمطلب قرار گرفت و پس از وفات او در هشت سالگی در منزل عمویش حضرت ابوطالب زندگی می‌کرد. در سیزده سالگی با حضرت ابوطالب به سفر شام رفت و در این سفر شایستگی و برتریش نمایان گشت و بعدها به محمد امین معروف شد.‌

حضرت در چهل سالگی به پیغمبری مبعوث گردید. ابتدا حضرت خدیجه همسر ایشان و سپس حضرت علی (ع) به او ایمان آوردند. پس از پنج سال دعوت عده زیادی به ایشان گرویدند. اما مورد آزار مشرکان قرار گرفتند تا جایی که حضرت و اصحابش به شعب ابوطالب پناه بردند و در مدت سه سال در کمال عسرت تحت محاصره بودند، چندی پس از محاصره حضرت ابوطالب و حضرت خدیجه (دو یار صمیمی پیغمبر) از دنیا رفتند، از آن پس شدت آزار مشرکان زیادتر شد، تا آنکه جمعی حضرت را به مدینه دعوت کردند، دشمنان تصمیم به قتل آن حضرت گرفتند، در شب مقرر حضرت علی بن ابی طالب(ع) به جای پیغمبر (ص) خوابید و حضرت مخفیانه از خانه به عزم مدینه هجرت فرمود. (بعدها این هجرت مبدا تاریخ مسلمانان شد) و اسلام در آن شهر به پیشرفت های زیادی نایل آمد.‌

حضرت رسول اکرم (ص) در روز بیست و هشتم صفر سال یازدهم هجری در مدینه طیبه (پس از تکمیل تعلیمات اسلام) جهان را بدرود گفت و در همان جا مدفون گردید.‌

گفته شده است اجداد حضرت پیغمبر (ص) از حضرت آدم (ع) تا جناب عبدالله (پدر حضرت) 51 نفرند به عدد رکعات نماز یومیه (از فرایض و نوافل) و 17 نفر از آنها از انبیا بودند به رکعات فرایض یومیه و همگی هم موحد و مسلم بوده‌اند:   
یک حرف ز مجموعه عزّ و شرفش

لو لاک لما خلقت الافلاک آمد

از جمله اوصاف خاص و مورد توجهی که حضرت رسول اکرم (ص) داشتند این بود که در راه رفتن با وقار بود و به روش متکبران حرکت نمی کرد، با اینکه مقام معنوی و دینی ایشان از همه مردم و مخلوقات جهان بالاتر بود، ولی هرگز مغرور نمی شد. زمانی که می‌خواست با کسی سخن بگوید با تمام بدن و با تمام چشم به او نگاه می‌کرد و این نشان از اهمیت و توجه ایشان نسبت به مردم و ارزش دادن به اطرافیان خود دارد. همیشه کسانی را که می‌دیدند، ابتداً سلام می‌دادند. سخنان او از نظر لفظ اندک و از نظر معنی پر بار بود. بسیار خوش خلق و مهربان بود. کسی را حقیر نمی شمرد. هیچ نعمتی را مذمت نمی کرد ولی خوردنی و آشامیدنی را هم مدح نمی فرمود. کم خنده بود ولی گاهی تبسم می‌فرمود. عفو و گذشت او از همه بیشتر بود. شایسته است که این رفتار و اخلاق نبوی الگوی عملی تمام مسلمانان باشد.‌

پیامبر به امت اسلامی و یاران خود اهمیت زیادی قائل بودند و کسانی را که به ایشان ایمان می‌آوردند دوست می‌داشت و برای عقیده و ایمان آنها ارزش قائل می‌شد به همین دلیل ایشان در روز قیامت شفیع مسلمانان و امتشان است: خداوند در سوره ضحی آیه 5 می‌فرماید: ولسوف یعطیک ربّک فترضی. یعنی بزودی پروردگارت آن قدر به تو عطا می‌کند که خشنود شوی. خداوند در این آیه بالاترین لطف و اکرام را به حضرت نموده است. البته حضرت موقعی کاملاً خشنود است که امتش نیز مورد شفاعت و بخشش قرار گیرند و به همین دلیل در روایات آمده است که این آیه امید بخش ترین آیات قرآن و دلیل بر پذیرش شفاعت حضرت است. در حدیثی از رسول خدا(ص) آمده است: روز قیامت من در موقف شفاعت می‌ایستم و آن قدر گناهکاران را شفاعت کنم که خداوند فرماید: ارضیت یا محمد؟ و من بگویم راضی شدم. ناگفته پیداست که شفاعت حضرت شرایطی دارد، نه او برای هر کس شفاعت می‌کند و نه هر گناهکاری می‌تواند چنین انتظاری داشته باشد. لذا مسلمانان طی مسیر دینداری و درستکاری باید همت و تلاش نمایند و بدانند که پیامبر گرامی اسلام همواره شفیع و یاور آنهاست.

مقاله

نویسنده میرطاهر شریفی

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

فرزند کمتر، یا زندگی بهتر؟ مسئله این است

فرزند کمتر، یا زندگی بهتر؟ مسئله این است

خجالت نکش در نگاه اول فیلم تقابل‌هاست در یک زمینه طنز که مدام به مخاطب یادآور می‌شود چه جای خنده؟ فیلم را می‌توان در چند مضمونِ دوگانه بیان و نقد کرد. همان مضامین دوگانه‌ای که ساختار روایی فیلم را هم می‌سازند: دوگانه روستایی – شهری، دوگانه‌ی سپهر سیاسی - زندگی روزمره، دوگانه‌ی برنامه‌ریزی‌های سیاست اجتماعی و در نهایت دوگانه اراده – تقدیر که سکانس‌های انتهایی فیلم را شکل می‌دهد.
ایستاده در غبار نگاهی به «لاتاری» اثر محمدحسین مهدویان

ایستاده در غبار نگاهی به «لاتاری» اثر محمدحسین مهدویان

«لاتاری» فیلم موفقی است در جذب مخاطب عمومی سینمای ایران و البته فتح گیشه. فیلمی که توانسته جمیع جوانب امر را در حوزه جذابیت بخشی اینچنینی به خوبی و با فراست فراهم کند و به مقصود رسد. لاتاری فیلم مخاطب عام است.
عشق امیر به نوشین ; یادداشتی بر فیلم لاتاری

عشق امیر به نوشین ; یادداشتی بر فیلم لاتاری

راجر ایبرت بزرگترین منتقد آمریکایی معتقد است کار فیلم، برانگیختن تفکر مخاطب است. فیلمی قابل اعتنا و نقد است که خواب آسوده را از مخاطب بستاند. قطعاً هر فیلمی نماینده انعکاس اندیشه در جامعه مقصد است. در حقیقت فیلم ها ارزش ها و حقایق فراموش شده جوامع را آشکار می سازند.
انسان های هم عصر ما ; نگاهی به فیلم خرگیوش

انسان های هم عصر ما ; نگاهی به فیلم خرگیوش

خرگیوش اولین فیلم مانی باغبانی تجربه‌ای قابل قبول است اما کاستی‎های بسیاری در پردازش موضوع‌هایی دارد که سعی کرده است در فیلم به آنها بپردازد؛ مقوله‎هایی مثل بیماری رو به مرگ نزدیکان، تلاش‌های علمی یک نخبه جوان، ازدواج‎های پنهانی و مفهوم شادی.
بازخوانی یک کمدی سیاسی ; نگاهی به فیلم مصادره

بازخوانی یک کمدی سیاسی ; نگاهی به فیلم مصادره

فیلم مصادره اولین ساخته مهران احمدی، بازیگر پر سابقه سینمای ایران، فیلمی کمدی است که تلاش می‎کند با تصویرگری برخی از معضلات فرهنگی جامعه از منظر متفاوتی به مقولاتی بپردازد که به طور جدی جامعه ایرانی معاصر را تهدید می‎کنند.

پر بازدیدترین ها

ریشه شناسی یک ترس ; نقد فیلم خفگی

ریشه شناسی یک ترس ; نقد فیلم خفگی

«جیرانی» در آخرین ساختة خود با یک ملودرام جنایی ـ معمایی به پردة سینما بازگشته است . «خفگی» همانند دیگر آثار او نظیر «قرمز» و «پارک‌وی» به روابط روان‌پریشانه بین شخصیت‌ها می‌پردازد. فیلم هرچند از حیث محتوا و انتخاب موضوع شبیه دیگرآثار این فیلم‌ساز است و منطبق با ایدئولوژی اوست اما از حیث فرم و محتوا فیلمی متفاوت به‌شمار می‌آید.
جنایت بی مکافات ; نگاهی به فیلم پل خواب

جنایت بی مکافات ; نگاهی به فیلم پل خواب

در حین تماشای فیلم پل خواب، ساخته آقای براهنی، از برخی پلانها و نماهای دل انگیز و دقیق فیلم به ذوق آمدم.. بر حسب عادت گوشی همراهم، عنوان پل خواب را در گوگل جستجو کردم. چرا باید این فیلم با این نماهای درخشان و بازی های خوب چنین ناشناخته باشد. در همان اولین جستجو، مطلبی از ویکی پدیا آمد که اشاره می کرد این فیلم برداشتی آزاد از رمان جنایت و مکافات است.
ملی و ناکجا آباد ; نگاهی به فیلم ملی و راه‌های نرفته اش

ملی و ناکجا آباد ; نگاهی به فیلم ملی و راه‌های نرفته اش

تهمینه میلانی جزو معدود سینماگران زن ایرانی است که توانسته در فضای سینمای ایران قریب به سه دهه حضور فعالی داشته باشد و در این فضای مردانه به راه خود ادامه دهد.
نگاهی به سریال معمای شاه | سریال های تاریخی که در تاریخ نمی مانند

نگاهی به سریال معمای شاه | سریال های تاریخی که در تاریخ نمی مانند

این روزها در باره اشتباهات تاریخی یا به اصطلاح «گاف» های سریال معمای شاه حرف ها فراوانی در شبکه های اجتماعی شنیده می شود. این ماجرا در مورد سریال کیمیا هم به وجود امد. هرچند که در مورد آن کسی برای پاسخ دادن پا به میدان نگذاشت اما در مورد سریال معمای شاه ماجرا این گونه نبود.
سریال پریا | عاشقانه ای با لایه های پنهان

سریال پریا | عاشقانه ای با لایه های پنهان

سریال های تلویزیونی در نگاه مدیریتی و سیاست گذاری، ظرفیت هایی مناسبی برای نهادینه کردن مفاهیم و آموزش هایی در سطح جامعه هستند که این آموزش ها می توانند هم وجه رفتاری و هم وجه مفهومی داشته باشند.
Powered by TayaCMS