دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

شماره جدید ماهنامه ذکر منتشر شد.

No image
شماره جدید ماهنامه ذکر منتشر شد.
شماره سی‌ام ماهنامه«ذکر» به همت معاونت آموزش حزب مؤتلفه اسلامی منتشر شد.
 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، در شماره جدید ماهنامه ذکر که دو شماره پی‌در‌پی بیست‌و‌نهم و سی ام است، بخش‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و بخش یادمان گنجانده شد.
عناوین بخش سیاسی معیار، بررسی فقهی ـ حقوقی قاعده نفی سبیل، قطع وابستگی‌ها، امام خمینی(ره) و قاعده نفی سبیل، پشت پرده فروپاشی بازارهای جهانی و جمهوری‌خواهان قدرت را دوست دارند، است.
در گزیده‌ای از مقاله«بررسی فقهی ـ حقوقی قاعده نفی سبیل» آمده است: «نکته حائز اهمیت در این است که این قاعده خود مبین موضوع است، بدین ترتیب قاعده‌ای است که بر تمام ادله و احکام واقعیه و اولیه احکام دیگر می‌نماید و بنابراین قواعد دیگری همچون«اوفوابالعقود»، «عموم الناس مسلطون علی اموالهم» هیچ‌گاه با قاعده نفی سبیل در تعارض قرار نمی‌گیرند؛ چرا که قاعده نفی سبیل بر احکام دیگری همچون ارث، بیع، اجاره، نکاح و غیره حاکم می‌باشد.»
پول خردملی، حذف صفر بی اثر در تورم، تجربه آرژانتینی از غلبه بر تورم چهارهزار درصدی، نگاهی بر تاریخچه پرصفرترین اسکناس‌های دنیا، جوانب مختلف حذف صفر، سه درصد حاشیه‌ساز، بلاتکلیفی بازار، نگاهی به بحران آب در سال آینده و ربا و چالش‌های بانکداری در نظام جمهوری اسلامی از جمله عناوین آمده در بخش پرونده اقتصادی این ماهنامه است.
نویسنده مقاله«ربا و چالش‌های بانکداری در نظام جمهوری اسلامی» از دیدگاهی نو به موضوع بانک، بانک دولتی و بانک غیر دولتی و قرض‌الحسنه و تفاوت صندوق‌های قرض‌الحسنه و اصل نیکوی قرض‌الحسنه با بانک و با معاملات بانکی و موضوع سرمایه مولد و حقوق آن و سرمایه غیر مولد و نفی آن پرداخته است.
در بخش فرهنگ و جامعه این شماره ماهنامه ذکر به مسأله زنان و حجاب پرداخته شده و این مسأله در قالب بخش‌هایی چون مصاحبه گزارش مقاله بررسی شده است.
ماهنامه«ذکر» پیرامون موضوع حجاب و نوع نگاه اسلام به زنان با آیت‌الله نوری همدانی مرجع بزرگوار تقلید به گفت‌وگو نشسته است که در بخشی از این گفت‌وگو می‌خوانیم:«بر اساس آموزه های اهل بیت(ع)، خیر و برکت و میمنت و رزق خداوند بیشتر بر محور وجود دختران و زنان می‌چرخد و خداوند متعال بر زن‌ها مهربان‌تر است تا مردان. حضرت رسول‌(ص)فرمود: بهترین فرزندان شما دختران شما هستند امام رضا(ع) می فرماید که حضرت رسول(ص)، فرمودند: خداوند بر زنان مهربان‌تر است تا مردان و هر کس زنی را که میان او و آن زن، پیوند خویشاوندی وجود دارد خشنود کند خداوند او را در روز قیامت خشنود می گرداند.»
از دیگر عناوین آمده در این بخش می‌توان به حجاب و عوامل مؤثر، چادر پوشش ایرانی است، حجاب سد مستحکم و پوشش زنان ایرانی ریشه‌دار است، اشاره کرد.
آخرین بخش این ماهنامه«یادمان» نام دارد که عناوینی چون این‌چنین زنان فداکاری می‌کردند، پرچمدار حرکت بانوان مؤتلفه اسلامی و به حق شیر زنی بود، مطالب تشکیل‌دهنده این بخش است.
گفتنی است، شماره سی‌ام ماهنامه ذکر به سردبیری مهدی صولی در آذرماه سال جاری به همت معاونت آموزش حزب مؤتلفه اسلامی منتشر شد.
قابل ذکر است، علاقه‌مندان می‌توانند برای ارتباط با این ماهنامه با شماره 8882314-021 تماس بگیرند و یا به نشانی اینترنتی www.zekr.ir مراجعه کنند.
 
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

دعا در نهج البلاغه

(به فرزندش امام حسن عليه السلام فرمود): در سؤال (حاجت) از پروردگارت اخلاص داشته باش؛ زيرا بخشش و محروم ساختن در دست اوست.
No image

عبادت و نیایش از دیدگاه نهج البلاغه

و اما این كه هر كارفرما كه مزدى مى‏ دهد به خاطر بهره‏اى است كه از كار كارگر مى ‏برد و كارفرماى ملك و ملكوت چه بهره‏اى مى‏تواند از كار بنده ضعیف ناتوان خود ببرد، و هم این‌ كه فرضاً اجر و مزد از جانب آن كارفرماى بزرگ به صورت تفضل و بخشش انجام گیرد پس چرا این تفضل بدون صرف مقدارى انرژى كار به او داده نمى ‏شود، مسأله‏ اى است كه براى این چنین عابدهایى هرگز مطرح نیست.
خدایا! ببخش!

خدایا! ببخش!

به آن نديدى. الهى! آنچه را كه به زبانم به تو تقرب جستم ولى دلم برخلاف آن بود بر من ببخش! الهى! اشارات چشم، و سخنان بيهوده، و مشتهيات دل
خدایا! چهارپايان ما تشنه اند!

خدایا! چهارپايان ما تشنه اند!

و ابرهاى باران دار به ما پشت كرده، و تو اميد هر غمزده اى، و برآورنده حاجت هر حاجتمندی. در اين زمان كه مردم ما نااميدند، و ابرها باران نداده اند، و چرندگان از بين رفته اند، از تو مى خواهيم كه ما را به اعمال زشتمان مؤاخذه نكنى، و به گناهانمان نگيرى. الهى! با ابر
خدایا! حرمتم را به تنگدستى نشكن

خدایا! حرمتم را به تنگدستى نشكن

دچار آيم، و به بدگويى آن كه از بخشيدن به من دريغ ورزد مبتلا گردم، و تو ماوراى اين همه، اختيـاردار بخشش و منـعى، چـه اينـكه بـر هـر چيـز تـوانـايـى.

پر بازدیدترین ها

دعا و نیایش در نهج البلاغه

دعا و نیایش در نهج البلاغه

دعا وسیله ای است که تمام خلایق، خصوصاً انسانها از آن بیگانه نیستند و همیشه بدان توجه دارند و با زبان حال و قال از آن استفاده می کنند هر چند که واژه ای به نام دعا در میانشان مطرح نباشد چون هر کلمه و کلامی که از استمداد و ایجاد رابطه به خدا حکایت نماید دعاست
نیایش زیبا از نهج البلاغه

نیایش زیبا از نهج البلاغه

خدایا! امید به تو بستم تا راهنما باشى به اندوخته هاى آمرزش و گنجینه هاى بخشایش ! خدایا! این بنده توست که در پیشگاهت برپاست ، یگانه ات مى خواند و یگانگى خاص تو راست . جز تو کسى را نمى بیند که سزاى این ستایش هاست . مرا به درگاه تو نیازى است که آن نیاز را جز فضل تو به بى نیازى نرساند، و آن درویشى را جز عطا و بخشش تو به توانگرى مبدل نگرداند. خدایا! خشنودى خود را بهره ما فرما، هم در این حال که داریم ، و بى نیازمان گردان از اینکه جز به سوى تو دست برداریم ، که تو بر هر چیز توانایى.
عبادت و نیایش در نهج البلاغه

عبادت و نیایش در نهج البلاغه

ریشه همه آثار معنوی اخلاقی و اجتماعی که در عبادت است، در یاد حق و غیر او را از یاد بردن می‌باشد. ذکر خدا و یاد خدا که هدف عبادت است، دل را جلا می‌دهد و صفا می‌بخشد و آن را آماده تجلیات الهی قرار می‌دهد. امام علی علیه‌السلام در به اره یاد حق یا همان روح عبادت میفرماید: < خداوند یاد خود را صیقل دل‌ها قرار داده است. دل‌ها به این وسیله از پس کری، شنوا و از پس نابینایی، بینا و از پس سرکشی و عناد رام می‌ گردند
دین و دنیایت را به خدا می سپارم

دین و دنیایت را به خدا می سپارم

بگذار وقایع گذشته، دلیل و راهنمای تو در وقایع آینده و نیامده باشد که امور، همیشه به هم شبیه اند. از مردمی نباش که موعظه سودی به حالشان ندارد
دعا از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه

دعا از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه

بدان همان کسی که گنج های آسمان و زمین در اختیار اوست، به تو اجازه دعا و درخواست داده است و اجابت آن را نیز تضمین نموده، به تو امر کرده از او بخواهی تا به تو عطا کند و از او درخواست رحمت نمایی تا رحمتش را بر تو فرو فرستد. خداوند بین تو و خودش کسی قرار نداده که حجاب و فاصله باشد، تو را مجبور نساخته که به شفیع و واسطه ای پناه ببری و مانعت نشده .
Powered by TayaCMS