دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

جدایى عقیده از عمل

منفورترین مردم در پیشگاه خدا آن کسی است که امام و پیشوایی را به امامت پذیرفته، ولی از اعمال او پیروی نمی‌کند. (کتاب یکصد وپنجاه درس زندگی ،تألیف آیت الله العظمی مکارم شیرازی)
جدایى عقیده از عمل
جدایى عقیده از عمل

جدایى عقیده از عمل

قال علی بن الحسین(ع):الا وَ انَّ ابغَض النَّاس الَی اللَّه مَنْ یَقتَدی بسنَّةِ امام وَلا یَقتَدی باعْماله(تحف العقول،ص202)

یکى از بزرگترین عیوب انسان جدایى «اعتقاد» و «عمل» اوست، دم از عقیده به چیزى مى‌زند اما عملًا اثرى از آن اعتقاد از او دیده نمى‌شود.

ایمان به خدا دارد، اما مراقبت دائمى او را در اعمال خویش عملًا منکر است، عقیده به دادگاه بزرگ خدا در رستاخیز دارد امّا عملًا هیچ‌گونه آمادگى اخلاقى براى آن ندارد.

پیامبر اسلام صلى الله علیه و آله را بزرگترین پیامبر، و امیرمؤمنان على علیه السلام را بالاترین مولا و رهبر، مى‌داند اما کمترین شباهتى از نظر اعمال با آنها ندارد، خلاصه عقیده او در مسیرى است و اعمال او در مسیر دیگر!

    منبع: کتاب یکصد وپنجاه درس زندگی ،تألیف آیت الله العظمی مکارم شیرازی
    پی نوشت:
  • [1] . تحف العقول، صفحه 202.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

موانع همراهی امام حسین علیه السلام

در این بخش "موانع همراهی امام حسین علیه السلام " بیان شده است.
No image

غفلت از یاد خدا، اولین عامل تحقق حادثه کربلا

در این بخش موضوع "غفلت از یاد خدا، اولین عامل تحقق حادثه کربلا " بیان شده است.
No image

دلایل وقوع حادثه کربلا

در این بخش به "دلایل وقوع حادثه کربلا" پرداخته شده است.
No image

حب دنیا، ریشه مقابله مسلمین با سید الشهدا

در این بخش موضوع "حب دنیا، ریشه مقابله مسلمین با سید الشهدا" بیان شده است.

پر بازدیدترین ها

No image

اهداف بعثت پیامبر اکرم صلی الله

بزرگ ترين حادثه تاريخ بشر، بعثت پيامبران خداست. پيامبران الهى براى اصلاح سه عضو از وجود انسان فرستاده شده اند، زيرا بى شك، سعادت دنيا و آخرت انسان و خرابى دنيا و آخرت او در صلاح و فساد سه عضو است.
No image

حلم و بردباری در سيره اخلاقي ائمه معصومين

هدف تمامي اديان و پيامبران الهي و ائمه معصومین علیهم السلام تربیت آدمی و دعوت به فضائل اخلاقی میباشد. و در دين اسلام به عنوان آخرين و کاملترين دين خدا، مکارم اخلاق، و خويهاي پسنديده از جايگاه ويژه اي برخوردارند چنانکه اخلاق يکي از غايات مهم بعثت است که پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) آن را بيان فرموده است.
Powered by TayaCMS