دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آمادگی برای ماه رمضان به سبك ائمه (ع)

No image
آمادگی برای ماه رمضان به سبك ائمه (ع)

پيامبر اكرم(ص)، بهترين خلق خدا، اسوه كامل بندگي و برگزيده ترین خلق، براي بهترين ماه خدا، ماه مبارك رمضان از قبل از رسيدن اين ماه بزرگ، خود را آماده مي‌كردند. مژده فرا رسيدن اين ماه بزرگ را به پيروان خود مي‌دادند تا همگان متوجه شوند كه اين زمان نوراني داراي چه ارزش و اهميتي است.

زياد روزه گرفتن در شعبان

پیامبر (ص) براي آنكه روانشان براي روزه رمضان بهتر آماده شود، در شعبان به گرفتن روزه مي‌پرداخت. « او را هرگز نديديم كه هيچ ماه را بيش از شعبان روزه بگيرد، او كل شعبان را روزه مي‌گرفت يا جزء اندكي از آن را روزه مي‌گرفت».[1] روزه‌هاي ماه شعبان يك مقدمه است كه خيلي به ما كمك مي‌كند ماه رمضان را بهتر درك كنيم، مثل يك درس كه نيازمند پيش نياز است تا درس اصلي بهتر درك شود. روزه ماه شعبان هم، فضيلت زيادي دارد هم به ما كمك مي‌كند براي روزه ماه مبارك رمضان آماده شويم.

مژده دادن پيامبر به يارانش

پيامبر(ص) يارانش را براي كوشش و تلاش عبادي بيشتر در رمضان آماده مي‌ساخت. براي پيشبرد اين هدف و كاربردي كردن آن از ويژگي‌هاي رمضان و افزايش پاداش‌ها در اين ماه مبارك مي‌فرمود: درهاى آسمان در نخستين شب ماه رمضان گشوده مى شود و تا آخرين شب آن بسته نمى شود.».

بحار الأنوار: وقتى ماه رمضان فرا رسيد پيامبر (ص) فرمود: سبحان‌الله! به پيشواز عجب ماهى مى رويد! و عجب ماهى به شما روى مى آورد! و اين را سه بار تكرار كرد.

سفارش امام صادق(ع)

امام صادق(ع) در سفارش هاى خود به فرزندانش هنگام حلول ماه رمضان فرمود: جان هاى خود را به تلاش و كوشش وا داريد؛ زيرا در اين ماه روزى‌ها قسمت و اجلها نوشته مى شود و در آن نام هاى ميهمانان خدا كه بر او وارد مى شوند، نوشته مى شود. در اين ماه شبى هست كه عمل (عبادت) در آن از عمل (عبادت) هزار ماه بهتر است. چقدر خوب است كه ما هم به جاي روز شماري و وحشت از فرا رسيدن ماه مبارك رمضان، و شكايت كردن و به كار بردن عباراتي ناشي از نارضايتي كه باعث خشم خداوند مي‌شود. در فضيلت و بركات اين ماه عزيز دقت و ديگران را از خيرات آن آگاه كنيم، بايد يادمان باشد كه خداوند متعال هيچ نيازي به روزه ما ندارد، اين گرسنگي و تشنگي كشيدن هم با اين همه منت گذاشتن ارزشي ندارد. هر تكليفي كه خداوند متعال بر عهده ما گذاشته فقط براي خود ما مفيد است و بس، نبايد اينقدر بي‌تابي كنيم و ديگران را هم به وحشت بيندازيم. قدر این ماه مبارک را بدانیم که فرصت زندگي دوباره است، با يادآوري گناهان و كوتاهي‌هايمان كمي سر تواضع فرود آوريم و راه بندگي در پيش‌گيريم.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

بررسی تطبیقی دوران امامت امام حسن مجتبی و امام حسین(عليهم السلام)

در مطالعه تاريخ و شرايط زماني سالهاي بعد از شهادت امير المؤمنين عليه السلام می توان دریافت که گرچه عدۀکثيري از کوفيان و اهل عراق آن زمان، با امام مجتبی (ع)، خلف صالح امام علی عليه السلام بيعت کردند، اما شرايط خاص و ویژه ای در کوفه حاکم بود.
No image

حلم وبردباری امام حسن مجتبی علیه السلام

امام حسن علیه السلام دو تا صفت داشته که خیلی بروز داشتند. یکی حلم و برد باری و یکی هم حسن خلق بود. انشاالله یک ذره از حلم حضرت به ما عنایت کنند. آقا پای منبر خطیب شامی نشستند خطیب به آقا اهانت می کرد اما آقا این جا مامور به تحمل است.
No image

بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام

تجسم حلم امیرالمؤمنین تجسم حسن زهرای مرضیه تجسم حیا اباعبدالله و تصویر و تجسم و تمثیل عقل و خرد و اندیشه امام مجتبی علیه السلام است.
No image

مظلومیت امام حسن مجتبی علیه السلام

هر وقت کسی خدا را فراموش کرد خدا برایش یک شیطان را مسلط می کند.شیطان تاریکی و بدی است. یاد خداهم نور و جمع کل خوبی ها است. هر چه قدر که نور باشد تاریکی از بین میرود.

پر بازدیدترین ها

No image

حلم و بردباری در سيره اخلاقي ائمه معصومين

هدف تمامي اديان و پيامبران الهي و ائمه معصومین علیهم السلام تربیت آدمی و دعوت به فضائل اخلاقی میباشد. و در دين اسلام به عنوان آخرين و کاملترين دين خدا، مکارم اخلاق، و خويهاي پسنديده از جايگاه ويژه اي برخوردارند چنانکه اخلاق يکي از غايات مهم بعثت است که پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) آن را بيان فرموده است.
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهي هر چند اجمالي به آيات و رواياتي كه در مورد فرزند وارد شده، مي توان به نگرش عميق اسلام درباره فرزند و جايگاهش در انديشه اسلامي پي برد. فرزندان نعمت هاي الهي نزد والدين اند، هم مي توان آنها را بر انجام اعمال ناشايست و خلاف فطرت الهي شان به خاك ذلّت و پستي نشاند.
No image

پیامبر، نور هدایت عوالم

نبی اکرم (ص)، اشرف و سرآمد همه مخلوقات الهی است. از عالم ملائکه تا عالم انس و جن و سایر عوالم، همه تحت پوشش این وجود مقدس هستند. هر فیضی که به هر مخلوقی در عالم می رسد، به تبع ایشان است.
No image

سیره پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم

در روایت است تا صلوات است برای شما بهره است. پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: جفا کارترین مردم به من کسانی هستند که اسم من را بشنوند و صلوات نفرستند.
Powered by TayaCMS