مرورگر شما از جاوا اسکریپت پشتیبانی نمی کند. این مسئله ممکن است باعث ایجاد عملکرد غیر صحیحی در سایت گردد.
بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی
خانه
درباره ما
تماس با ما
جستجو
بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی
جستجو
موضوعات
منو
الهیات جنگ...
11 تیر 1404, 10:7
یادداشت
الهیات جنگ...
این روزها زیاد اصطلاح «الهیات جنگ» را میشنویم؛ منظور از این اصطلاح چیست؟! مثلاً منظور معنوی بودن در جنگ است؟! منظور توجه به اصل وجود خداوند در جنگ است؟! منظور مجموعه احکام فقهی جنگ است؟! خیر! پس منظور چیست؟!
خداوند تبارکوتعالی غنی مطلق است؛ یعنی از خارج و غیر از خود اثر نمیپذیرد، اثر پذیرفتن از غیر، مستلزم نوعی نقص در وجود است و خداوند از آن بری است؛ چنین نیست که ما همانطور که میرویم با کسی صحبت میکنیم، او را خام میکنیم، بتوانیم خداوند را نیز خام کنیم، سبحان الله؛ چنین نیست که بتوانیم برای خداوند تبارکوتعالی فیلم بازی کنیم، با اصرارکردن بیشتر او را راضی کنیم و...
هرچه هست در این عالَم، خداوند است و قوانین ثابتی که او برای اداره عالَم وضع کرده است؛ میتوان گفت: سیستم عالم هوشمند است؛ وقتی به سطحی از اضطرار رسیدی؛ وقتی انفاق و ایثار کردی؛ وقتی اخلاص و تقوا ورزیدی؛ وقتی وحدت داشتید؛ شکر کردید؛ حسنظن داشتید و... اینها همه یک سنتهای الهی را جاری میکند.
اگر هم جایی میگوید: بگو یا اصرار کن، نه از این باب است که خداوند تبارکوتعالی نمیداند یا نیاز به گفتن و تکرار شما دارد؛ بلکه این گفتن و تکرار مصلحت و خیری برای شما دارد و خودش بخشی از سنت و قانون الهی است.
هر اتفاقی در این عالم رخ میدهد بر اساس یک سنت الهی و در یک دستگاه حکمت قرار دارد. وقتی میگوییم الهیات جنگ، منظور آشنایی با سنتها و حکمتهای جاری در موضوع جنگ است و در همین وِزان، میتوان از تعابیر «الهیات اقتصاد»؛ «الهیات اداره کشور»؛ «الهیات بازار» و... نیز استفاده کرد؛ سنتها، حکمتها و قوانین الهی در هر کدام از این حوزهها را الهیات آن حوزه مینامیم؛ این الهیات غیر از احکام فقهی در هرکدام این حوزهها است؛ فهم این الهیات در هر حوزه برای همسو شدن با سنن عالم و استفاده از این سنن الهی در مسیر تعالی فردی و اجتماعی در آن حوزه به کار ما میآید. فهم این سنتها و حکمتها به ما کمک میکند در وسط چالشها و سختترین شرایط نیز آرام باشیم؛ درست انتخاب کنیم و ثابتقدم پیش رویم.
الهیات جنگ...
مقالاتی که اخیرا مشاهده شده اند.
حاشیه بر عروة الوثقى، چاپ نشده است.
16 تیر 1404, 17:33
رسالة فى التذکیه و المذکى
16 تیر 1404, 17:33
خطبه 192 نهج البلاغه بخش 5 : پرهيز از تكبّر و اخلاق جاهلى
16 تیر 1404, 17:33
ثبتُ الاَثباب فى سلسلةالرّواة
16 تیر 1404, 17:33
خطبه 2 نهج البلاغه بخش 1 : ستايش پرودگار
16 تیر 1404, 17:33
نظر خود را بنویسید!
در حال حاضر هیچ نظری برای این مقاله وجود ندارد.
برای درج نظر خود درباره
الهیات جنگ...
فیلدهای زیر را پر کنید.
نظر شما
عنوان
این فیلد اجباریست.
امتیاز
-
1
2
3
4
5
این فیلد اجباریست.
نظر شما
این فیلد اجباریست.
اطلاعات شما(اختیاری)
نام شما
آدرس شما
پست الکترونیک
جستجو
این موضوعات را نیز بررسی کنید:
ویترین
یادداشتها
جدیدترین ها در این موضوع
بررسی تطبیقی دوران امامت امام حسن مجتبی و امام حسین(عليهم السلام)
در مطالعه تاريخ و شرايط زماني سالهاي بعد از شهادت امير المؤمنين عليه السلام می توان دریافت که گرچه عدۀکثيري از کوفيان و اهل عراق آن زمان، با امام مجتبی (ع)، خلف صالح امام علی عليه السلام بيعت کردند، اما شرايط خاص و ویژه ای در کوفه حاکم بود.
29 فروردین 1394, 1:42
حلم وبردباری امام حسن مجتبی علیه السلام
امام حسن علیه السلام دو تا صفت داشته که خیلی بروز داشتند. یکی حلم و برد باری و یکی هم حسن خلق بود. انشاالله یک ذره از حلم حضرت به ما عنایت کنند. آقا پای منبر خطیب شامی نشستند خطیب به آقا اهانت می کرد اما آقا این جا مامور به تحمل است.
29 فروردین 1394, 1:27
بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام
تجسم حلم امیرالمؤمنین تجسم حسن زهرای مرضیه تجسم حیا اباعبدالله و تصویر و تجسم و تمثیل عقل و خرد و اندیشه امام مجتبی علیه السلام است.
29 فروردین 1394, 1:10
مظلومیت امام حسن مجتبی علیه السلام
هر وقت کسی خدا را فراموش کرد خدا برایش یک شیطان را مسلط می کند.شیطان تاریکی و بدی است. یاد خداهم نور و جمع کل خوبی ها است. هر چه قدر که نور باشد تاریکی از بین میرود.
29 فروردین 1394, 1:1
سیرة پیامبر و اهل بیت صلوات الله علیهم در مقابله با شبهات اعتقادی
29 فروردین 1394, 0:55
پر بازدیدترین ها
سیرة پیامبر و اهل بیت صلوات الله علیهم در مقابله با شبهات اعتقادی
29 فروردین 1394, 0:55
حلم و بردباری در سيره اخلاقي ائمه معصومين
هدف تمامي اديان و پيامبران الهي و ائمه معصومین علیهم السلام تربیت آدمی و دعوت به فضائل اخلاقی میباشد. و در دين اسلام به عنوان آخرين و کاملترين دين خدا، مکارم اخلاق، و خويهاي پسنديده از جايگاه ويژه اي برخوردارند چنانکه اخلاق يکي از غايات مهم بعثت است که پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) آن را بيان فرموده است.
28 فروردین 1394, 21:51
تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)
بانگاهي هر چند اجمالي به آيات و رواياتي كه در مورد فرزند وارد شده، مي توان به نگرش عميق اسلام درباره فرزند و جايگاهش در انديشه اسلامي پي برد. فرزندان نعمت هاي الهي نزد والدين اند، هم مي توان آنها را بر انجام اعمال ناشايست و خلاف فطرت الهي شان به خاك ذلّت و پستي نشاند.
28 فروردین 1394, 21:37
پیامبر، نور هدایت عوالم
نبی اکرم (ص)، اشرف و سرآمد همه مخلوقات الهی است. از عالم ملائکه تا عالم انس و جن و سایر عوالم، همه تحت پوشش این وجود مقدس هستند. هر فیضی که به هر مخلوقی در عالم می رسد، به تبع ایشان است.
15 فروردین 1394, 20:49
سیره پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم
در روایت است تا صلوات است برای شما بهره است. پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: جفا کارترین مردم به من کسانی هستند که اسم من را بشنوند و صلوات نفرستند.
28 فروردین 1394, 21:20
سایت های پژوهشکده باقرالعلوم
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان
پژوهه تبلیغ
Powered by
TayaCMS