دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تروریسم؛ بهانه ای در دست مستکبرین

No image
تروریسم؛ بهانه ای در دست مستکبرین

تروريسم؛ بهانه اي در دست مستكبرين

لیلا نعمتی

تروریسم شامل یک سری جنایات سازمان یافته است که با تهدید علیه صلح و امنیت ملل و ارعاب سعی در نیل به اهداف خاص خود که می تواند رسیدن به قدرت، حاکمیت، نشان دادن برتری گروهی بر گروه دیگر، تطمیع افراد و به خدمت گرفتن آنها باشد، دارد. تروریسم از بارزترین معضل های جامعه حال حاضر می باشد. هر چند که در طول تاریخ نیز عملیات تروریستی بارها به وقوع پیوسته است اما آنچه که امروزه تروریسم را به عنوان پدیده ای خطرناک علیه حقوق ملل و امنیت ملی قلمداد می نماید؛ تهدیدی است که با حربه قرار دادن و ابزاری شدن واژه تروریست و نسبت دادن آن به گروهی خاص و یا سرزمینی مشخص باعث عدم ثبات بین المللی در حقوق ملت ها می شود.‌

متاسفانه امروزه قدرت های برتر جهان با تحریف مفهوم تروریسم و مترادف ساختن آن با پاره ای عملیات و یا برخی گروه ها و کشورها، تروریسم را ابزاری برای نیل به اهداف خبیثانه خود می نمایند. آنچه که مسلم است باید تروریسم مهار گردد اما مبارزه با اندیشه های تروریستی باید توسط جامعه ملل و در راستای قوانین مدون سازمان ملل انجام گیرد. نخستین گام در مهار عملیات تروریستی ارائه تعریفی جامع و صحیح از واژه تروریسم می باشد آن هم از سوی مرجعی مطمئن و بین المللی که بی طرف بودن و صداقت آن برای همگان به ثبوت رسیده باشد.

در واقع تقابل هایی که بین ملل مختلف در زمینه تروریست قلمداد ساختن گروه هایی معین ایجاد می گردد ناشی از عدم تعریفی روشن از این واژه در عرصه بین المللی است. در بعضی تعاریف تروریسم مساوی است با کشتن و در برخی دیگر مترادف است با اقدامات غیر قانونی برای نیل به اهداف نامشروع.‌

در قطعنامه سازمان کنفرانس اسلامی هر گونه عمل خشونت آمیز به منظور اجرای طرح هایی جنایی و با هدف ایجاد رعب، به خطر افکندن آزادی، امنیت، تهدید تمامیت ارضی، تهدید ثبات جهانی و تضعیف حقوق مشروع انسانی، تروریسم خوانده می شود. آمریکا نیز واژه تروریسم را مساوی با هر گونه عملیات خشونت آمیز با هر انگیزه‌ای می داند.

عمومیت دادن مفهوم تروریسم به هر گونه عملیات خشونت بار تعریفی کاملاً غیر عقلانی است و در تعارض کامل به عملکرد گذشته و حال آمریکاست. فرض کنید کشوری، سرزمینی دیگر را اشغال نموده است، مردم سرزمینی که در اشغال به سر می برند اگر با اشغالگران مبارزه کنند می توان گفت که آنها تروریست هستند، زیرا با عنایت به مفهوم تروریستی ارائه شده از سوی سیاستگذاران آمریکا دست به اعمال خشونت بار زده اند. حال باید پرسید کدام منطقی حکم می کند اگر خانه کسی اشغال شد و صاحب خانه دفاع کرد بگوییم چون خشونت از اعمال تروریستی است پس تو تروریست هستی؟

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

بررسی تطبیقی دوران امامت امام حسن مجتبی و امام حسین(عليهم السلام)

در مطالعه تاريخ و شرايط زماني سالهاي بعد از شهادت امير المؤمنين عليه السلام می توان دریافت که گرچه عدۀکثيري از کوفيان و اهل عراق آن زمان، با امام مجتبی (ع)، خلف صالح امام علی عليه السلام بيعت کردند، اما شرايط خاص و ویژه ای در کوفه حاکم بود.
No image

حلم وبردباری امام حسن مجتبی علیه السلام

امام حسن علیه السلام دو تا صفت داشته که خیلی بروز داشتند. یکی حلم و برد باری و یکی هم حسن خلق بود. انشاالله یک ذره از حلم حضرت به ما عنایت کنند. آقا پای منبر خطیب شامی نشستند خطیب به آقا اهانت می کرد اما آقا این جا مامور به تحمل است.
No image

بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام

تجسم حلم امیرالمؤمنین تجسم حسن زهرای مرضیه تجسم حیا اباعبدالله و تصویر و تجسم و تمثیل عقل و خرد و اندیشه امام مجتبی علیه السلام است.
No image

مظلومیت امام حسن مجتبی علیه السلام

هر وقت کسی خدا را فراموش کرد خدا برایش یک شیطان را مسلط می کند.شیطان تاریکی و بدی است. یاد خداهم نور و جمع کل خوبی ها است. هر چه قدر که نور باشد تاریکی از بین میرود.

پر بازدیدترین ها

No image

حلم و بردباری در سيره اخلاقي ائمه معصومين

هدف تمامي اديان و پيامبران الهي و ائمه معصومین علیهم السلام تربیت آدمی و دعوت به فضائل اخلاقی میباشد. و در دين اسلام به عنوان آخرين و کاملترين دين خدا، مکارم اخلاق، و خويهاي پسنديده از جايگاه ويژه اي برخوردارند چنانکه اخلاق يکي از غايات مهم بعثت است که پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) آن را بيان فرموده است.
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهي هر چند اجمالي به آيات و رواياتي كه در مورد فرزند وارد شده، مي توان به نگرش عميق اسلام درباره فرزند و جايگاهش در انديشه اسلامي پي برد. فرزندان نعمت هاي الهي نزد والدين اند، هم مي توان آنها را بر انجام اعمال ناشايست و خلاف فطرت الهي شان به خاك ذلّت و پستي نشاند.
No image

پیامبر، نور هدایت عوالم

نبی اکرم (ص)، اشرف و سرآمد همه مخلوقات الهی است. از عالم ملائکه تا عالم انس و جن و سایر عوالم، همه تحت پوشش این وجود مقدس هستند. هر فیضی که به هر مخلوقی در عالم می رسد، به تبع ایشان است.
No image

سیره پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم

در روایت است تا صلوات است برای شما بهره است. پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: جفا کارترین مردم به من کسانی هستند که اسم من را بشنوند و صلوات نفرستند.
Powered by TayaCMS