دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تصویرسازی قیامت در قرآن

No image
تصویرسازی قیامت در قرآن

روزنامه کیهان

تاریخ انتشار: 24 مهر ماه 1396

یکی از کارهای بزرگ تربیتی قرآن، تصویرسازی قیامت است. قرآن قاب تصویر عظیمی از صورت قیامت است.

 این قاب تصویر درست مثل یک مدرسه است که باید در مدارس و مراکز تربیتی تدریس شود.

 این تصویر اجزایی دارد از جمله آن، نوع صورت انسانها در آن روز است.

 صورت انسانها در آن روز تماشایی است. خداوند در قرآن بالصراحه می‌فرماید که جهنم را برمی‌داریم و به محشر می‌آوریم «و جیء یومئذ بجهنم» و لذا جهنم را همه می‌بینند «و برزت الجحیم لمن یری».

حالا ملاحظه می‌شود کسی که پرونده‌اش سیاه است وقتی چشمش به جهنم می‌افتد چه حالی و قیافه‌ای پیدا می‌کند‌؛ این قیافه را ما نمی‌توانیم تصویر کنیم ولی خداوند تصویر کرده است.

در سوره آل عمران آیه 106 فرموده آن روز روزی است که بعضی صورت‌ها سفید و بعضی سیاه است و در سوره زمر آیه 60 به رسول خدا (ص) فرمود در آن روز کسانی را که آیات ما را زیر پا گذاشتند می‌بینی در حالی که صورتشان سیاه شده است، و در سوره ملک فرمود کفار می‌گویند این قیامتی که شما از آن خبر می‌دهید کی رخ می‌دهد؟ بگو علم آن پیش خداست و من جز انذار آشکار وظیفه‌ای ندارم اما همین قدر می‌گویم که وقتی کفار آن روز را می‌بینند صورت آنها از شدت غم، سیاه سیاه می‌شود و گفته می‌شود این همان روزی است که شما آن را انکار می‌کردید؛ و بیان تکمیلی در سوره یوسف است که می‌فرماید قانون این عالم این است که اگر نیکویی و کار زیبا کردید به همان اندازه و بلکه بیش از آن به نیکویی می‌رسید و صورت نیکوکاران سیاهی و غبار و ذلت نمی‌بیند، جزای انسانهای نیکوکار، بهشت دائمی است و کسانی که دنبال سیئات رفتند به طور حتمی سیئه و ذلت، آنها را احاطه خواهد کرد و از طرف خداوند هیچ عنایتی به آنها نخواهد شد و هر کس صورت آنها را نگاه کند خیال می‌کند قطعه‌ای از شب تاریک، صورت آنها را در برگرفته است؛ جزای چنین‌ اشخاصی بی‌تردید آتش دائمی خواهد بود.

کانال رسمی آیت‌الله سید حسن عاملی

https://telegram.me/seyed_hasan_ameli

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

بررسی تطبیقی دوران امامت امام حسن مجتبی و امام حسین(عليهم السلام)

در مطالعه تاريخ و شرايط زماني سالهاي بعد از شهادت امير المؤمنين عليه السلام می توان دریافت که گرچه عدۀکثيري از کوفيان و اهل عراق آن زمان، با امام مجتبی (ع)، خلف صالح امام علی عليه السلام بيعت کردند، اما شرايط خاص و ویژه ای در کوفه حاکم بود.
No image

حلم وبردباری امام حسن مجتبی علیه السلام

امام حسن علیه السلام دو تا صفت داشته که خیلی بروز داشتند. یکی حلم و برد باری و یکی هم حسن خلق بود. انشاالله یک ذره از حلم حضرت به ما عنایت کنند. آقا پای منبر خطیب شامی نشستند خطیب به آقا اهانت می کرد اما آقا این جا مامور به تحمل است.
No image

بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام

تجسم حلم امیرالمؤمنین تجسم حسن زهرای مرضیه تجسم حیا اباعبدالله و تصویر و تجسم و تمثیل عقل و خرد و اندیشه امام مجتبی علیه السلام است.
No image

مظلومیت امام حسن مجتبی علیه السلام

هر وقت کسی خدا را فراموش کرد خدا برایش یک شیطان را مسلط می کند.شیطان تاریکی و بدی است. یاد خداهم نور و جمع کل خوبی ها است. هر چه قدر که نور باشد تاریکی از بین میرود.

پر بازدیدترین ها

No image

حلم و بردباری در سيره اخلاقي ائمه معصومين

هدف تمامي اديان و پيامبران الهي و ائمه معصومین علیهم السلام تربیت آدمی و دعوت به فضائل اخلاقی میباشد. و در دين اسلام به عنوان آخرين و کاملترين دين خدا، مکارم اخلاق، و خويهاي پسنديده از جايگاه ويژه اي برخوردارند چنانکه اخلاق يکي از غايات مهم بعثت است که پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) آن را بيان فرموده است.
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهي هر چند اجمالي به آيات و رواياتي كه در مورد فرزند وارد شده، مي توان به نگرش عميق اسلام درباره فرزند و جايگاهش در انديشه اسلامي پي برد. فرزندان نعمت هاي الهي نزد والدين اند، هم مي توان آنها را بر انجام اعمال ناشايست و خلاف فطرت الهي شان به خاك ذلّت و پستي نشاند.
No image

پیامبر، نور هدایت عوالم

نبی اکرم (ص)، اشرف و سرآمد همه مخلوقات الهی است. از عالم ملائکه تا عالم انس و جن و سایر عوالم، همه تحت پوشش این وجود مقدس هستند. هر فیضی که به هر مخلوقی در عالم می رسد، به تبع ایشان است.
No image

سیره پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم

در روایت است تا صلوات است برای شما بهره است. پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: جفا کارترین مردم به من کسانی هستند که اسم من را بشنوند و صلوات نفرستند.
Powered by TayaCMS