دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

توصیه های آیت الله صافی گلپایگانی در آخرین جلسه درس خارج

No image
توصیه های آیت الله صافی گلپایگانی در آخرین جلسه درس خارج حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در آخرین جلسه درس خارج فقه خود در سال تحصیلی جاری خطاب به طلاب گفت: با توجه به شرایط خاص این زمان، از فرصت‌های بدست آمده در جهت تحقیق و مطالعه، کمال استفاده را ببرید.
به گزارش خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی در آخرین جلسه درس خارج فقه خود، در سال تحصیلی حوزه علمیه، خطاب به حوزویان و طلاب گفت: مکرر عرض کرده‌ام که حوزه و طلبه تعطیلی ندارد و همیشه باید در مقام کسب و تحصیل علم باشد، با توجه به شرایط خاص این زمان، از فرصت‌های بدست آمده در جهت تحقیق و مطالعه، کمال استفاده را ببرید.
این استاد سطح عالی حوزه علمیه قم به قدرت و احاطه علمای سابق بر همه مسائل پیرامون خویش اشاره کرد و افزود: سابقاً علما در هر مجلسی که جمع می‌شدند، به بحث علمی می‌پرداختند و از مطالب متفرقه‌ای که امروزه نُقل مجالس است خبری نبود؛ به همین جهت بود که قوّت علمی آنان زیاد می‌شد و اثر درس بیشتر بود.
مدرس خارج فقه حوزه علمیه اثر بحث و مناظره علمی را بیشتر از درس و مطالعه صرف دانست و بیان داشت: حوزه به گونه ای بود که همه ‌جا سخن از علم بود؛ صحبت از کتاب‌های مختلف و مسائل مختلف علمی پیش‌ می‌آمد و این بحث‌ها طلاب را مجبور می‌کرد تا بیشتر مطالعه و تحقیق کنند.
وی با واجب کفایی خواندن درس و بحث برای حوزویان گفت: فرق نمی‌کند که مدرسه و کلاس باشد یا نباشد، اگر واجب است درس بخوانیم، مدرسه و کلاس هم که نباشد باید درس و مطالعه داشته باشیم و تحقیق کنیم. باید زحمت کشید تا همه سؤالات را پاسخگو باشیم.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی به ضرورت‌ آشنایی طلاب در زمینه‌های مختلف علمی اشاره کرد و اظهار داشت: در همه رشته‌ها باید مطالعه و تحقیق شود از جمله در علوم رجال، تاریخ اسلام، کلام، الهیات، و با توجه به این که فرقه های تازه‌ای که هر روز از گوشه و کنار دنیا سر بر می‌آورند، مطالعه و تحقیق لازم شود.
این مرجع تقلید به تبلیغات گسترده و انتشار کتب در ابعاد وسیع توسط فرقه های ضاله وهابیت و سلفی‌ها اشاره کرد و تصریح کرد: مسؤولیت سنگین و خاصی برعهده روحانیت است که در مقابل این هجمه‌ وسیع و نشر اکاذیب و افتراها، ایستادگی کنند؛ حاضر جواب باشند و هر کجا و هر بحثی که پیش آمد، از عهده‌ی جواب آن برآیند.
این استاد سطح عالی حوزه علمیه قم، در بیان احاطه و اشراف علما به محیط پیرامون خود، به خاطره‌ای از حضرت آیت الله بروجردی(ره) اشاره کرد و گفت: مرحوم حضرت آیت الله بروجردی گفته است که دیدم اشخاصی می‌آیند و سؤالات خاصی در باره امام زمان(عج) و رابطه‌ با ایشان مطرح می‌کنند؛ کنجکاو شدم و پس از بررسی متوجه شدم، کسی که خود را بسیار متدین معرفی کرده، آمده است و در میان برنامه‌ دعای ندبه ای که برگزار می‌کند، ایجاد شبهه می‌کند و بدین وسیله افکار و عقاید خود را بین مردم القا می‌کند. ایشان فرمودند که من تکلیف خود دانستم و یک ماه مبارک رمضان فقط به صحبت پیرامون این مطلب پرداختم تا بتوانم مردم را نسبت به موضوعات مطرح شده آگاه کنم.
وی ادامه داد: همان طور که در روایت آمده است، علما چشم دین و اسلام هستند و باید اطراف را ببینند و بدانند چه می‌گذرد؛ قبلاً چه بوده و الان چه شده است و نسبت به مطالب و مسائل حساس باشند و احساس مسؤولیت کنند. اگر عالمی در خانه بنشیند و فقط به عبادت بپردازد، گروه‌های باطلی که پیش آمده‌‌اند، بیشتر می‌شوند و دیگر چیزی نمی‌ماند.
این مرجع تقلید با انتقاد نسبت به شیوه‌ تجلیل از علمای گذشته افزود: می‌بینید که مدام برای علما کرامت نقل می‌کنند. از عالمان گذشته سخن بگویید، ببینید که اینها با چه کسانی مبارزه کردند و در پاسخ‌گویی به شبهات چقدر زحمت کشیدند؛ نقل این مطالب مهم است و این که شیعه و مذهب مردم را حفظ و پاسداری کردند.
این مرجع تقلید ضمن تبیین رسالت‌های حوزه علمیه و علما نسبت به نفوذ گروه های ضاله در بعضی مناطق هشدار داد و گفت: علما باید فتنه ها را خاموش کنند تا آنها نتوانند جوانان ما را گمراه و مردم بی‌اطلاع را منحرف کنند. این که بنشینیم و بگوییم که چیزی نمی‌دانیم، این ادای وظیفه نیست و در این خصوص مسؤولیم؛ به ویژه در این زمان همه موظفیم که مواظب جهات دینی و مذهبی مردم باشیم و آن را کنترل و حفظ کنیم.
این استاد عالی خارج فقه حوزه با اشاره به گستره فضای تبلیغی حوزه‌های علمیه ابراز داشت: دنیا باید زیر نظر علما باشد. در گذشته اگر جنگی در چین می‌شد، تا خبر آن به ایران برسد، جنگ تمام شده بود و به تاریخ می پیوست؛ ولی امروزه اگر اتفاقی در گوشه‌ای از جهان بیفتد در تمام دنیا منعکس می شود پس علما باید در دفاع از دین و مذهب در ساسر جهان بکوشند.
وی با اشاره به مشکلات مادی طلاب در عصر حاضر تصریح کرد: علمای قبل در نهایت فقر زندگی می‌کردند و نان خالی می‌خوردند تا استقلال اقتصادی داشته باشند و آن کسی که می‌خواهد به حوزه بیاید باید بتواند قناعت و صبر پیشه کند.
این مرجع تقلید در پایان با آرزوی توفیق و موفقیت برای طلاب و علمای اسلام بیان کرد: همان طور که در دعای عهد می‌خوانیم، باید در تلاش باشیم انتظارات حضرت ولی عصر(عج) را برآورده کنیم و از انتظارات حضرت همین است که در مقام کسب علم و معارف اهل بیت(ع) تلاش کرده و پاسدار حریم اسلام و مذهب باشیم.
منبع: خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

بررسی تطبیقی دوران امامت امام حسن مجتبی و امام حسین(عليهم السلام)

در مطالعه تاريخ و شرايط زماني سالهاي بعد از شهادت امير المؤمنين عليه السلام می توان دریافت که گرچه عدۀکثيري از کوفيان و اهل عراق آن زمان، با امام مجتبی (ع)، خلف صالح امام علی عليه السلام بيعت کردند، اما شرايط خاص و ویژه ای در کوفه حاکم بود.
No image

حلم وبردباری امام حسن مجتبی علیه السلام

امام حسن علیه السلام دو تا صفت داشته که خیلی بروز داشتند. یکی حلم و برد باری و یکی هم حسن خلق بود. انشاالله یک ذره از حلم حضرت به ما عنایت کنند. آقا پای منبر خطیب شامی نشستند خطیب به آقا اهانت می کرد اما آقا این جا مامور به تحمل است.
No image

بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام

تجسم حلم امیرالمؤمنین تجسم حسن زهرای مرضیه تجسم حیا اباعبدالله و تصویر و تجسم و تمثیل عقل و خرد و اندیشه امام مجتبی علیه السلام است.
No image

مظلومیت امام حسن مجتبی علیه السلام

هر وقت کسی خدا را فراموش کرد خدا برایش یک شیطان را مسلط می کند.شیطان تاریکی و بدی است. یاد خداهم نور و جمع کل خوبی ها است. هر چه قدر که نور باشد تاریکی از بین میرود.

پر بازدیدترین ها

No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهي هر چند اجمالي به آيات و رواياتي كه در مورد فرزند وارد شده، مي توان به نگرش عميق اسلام درباره فرزند و جايگاهش در انديشه اسلامي پي برد. فرزندان نعمت هاي الهي نزد والدين اند، هم مي توان آنها را بر انجام اعمال ناشايست و خلاف فطرت الهي شان به خاك ذلّت و پستي نشاند.
No image

حلم و بردباری در سيره اخلاقي ائمه معصومين

هدف تمامي اديان و پيامبران الهي و ائمه معصومین علیهم السلام تربیت آدمی و دعوت به فضائل اخلاقی میباشد. و در دين اسلام به عنوان آخرين و کاملترين دين خدا، مکارم اخلاق، و خويهاي پسنديده از جايگاه ويژه اي برخوردارند چنانکه اخلاق يکي از غايات مهم بعثت است که پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) آن را بيان فرموده است.
No image

محبت پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم به امتش

یکی از خاصیت های صلوات، همان کار توبه و استغفار است. صلوات کار سبحان الله والحمدلله و لااله الا لله والله اکبر را هم می کند. گناهان را از بین می بردو قوی تر است از آبی که بر آتش می ریزند.
No image

اهداف بعثت پیامبر اکرم صلی الله

بزرگ ترين حادثه تاريخ بشر، بعثت پيامبران خداست. پيامبران الهى براى اصلاح سه عضو از وجود انسان فرستاده شده اند، زيرا بى شك، سعادت دنيا و آخرت انسان و خرابى دنيا و آخرت او در صلاح و فساد سه عضو است.
Powered by TayaCMS