دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ثبت عادات خوب به‌ جای بد

No image
ثبت عادات خوب به‌ جای بد

 عادت‌های بد از عوامل منفی در زندگی هستند.

 اغلب آنها - خواسته یا نخواسته- موانعی برای پیشرفت در امور به حساب می‌آیند. مواردی مانند عادت‌های بد غذایی، مصرف سیگار، اعتیاد به اینترنت، خواب نامنظم و … از این دست هستند. تغییر این موارد ساده نیست و ممکن است خود شما در تلاش برای تغییر یا حذف یک عادت بد، بارها شکست خورده باشید. اما آیا راه حلی برای رفع این مشکل وجود دارد؟ آیا می‌توانیم راهی برای جایگزین کردن عادت‌های خوب پیدا کنیم؟در ادامه این مطلب، برخی روش ها که می‌توانند در تغییر دادن یک عادت به ما کمک کنند با شما به اشتراک گذاشته‌ایم که مطمئناً با مطالعه آنها تجارب مفیدی را کسب خواهید کرد.

 روی چند عادت به صورت همزمان تمرکز نکنید:

 نگاهی به خودتان بیندازید. ببینید چند عادت بد را می‌توانید در خصوص خودتان برشمرید؟ مطمئناً همین که قصد خواندن این مقاله را کرده‌اید، یعنی عاداتی هستند که می‌خواهید از شرشان خلاص شوید و آن را با نمونه‌های بهتری جایگزین کنید. اما به یاد داشته باشید که حتی تغییر یک عادت هم کار آسانی نیست، چه برسد به تغییر چند تای آنها به صورت همزمان. هیچ یک از ما امکان تغییر همزمان چندین عادت بد را نداریم. در واقع تصور اینکه می‌توانیم روی سه یا چهار عادت به صورت همزمان تمرکز کرده و آن ها را بهبود بخشیم، خیالی باطل است. بهتر است تغییر دادن را کم‌کم و یک به یک پیش ببرید.

 لقمه را بزرگتر از دهان خود برندارید:

 حالا که تصمیم گرفته اید یک عادت را انتخاب کنید و آن را تغییر دهید، بهتر است آرام پیش بروید و انرژی خود را به درستی برای تمام مسیر تقسیم کنید. اگر قصد دارید از امشب دویدن را (به عنوان یک عادت خوب) آغاز کنید، بهتر است زیاد به خودتان فشار نیاورید. وقتی نمی‌توانید 5 دقیقه به راحتی بدوید، چگونه می‌خواهید از شب اول 30 دقیقه دویدن را امتحان کنید؟ فشاری که پس از آن باید تحمل کنید، شما را از ادامه کار (دویدن در شب) منصرف می‌کند و هیچگاه به هدفتان (که تناسب اندام است) نمی‌رسید.اگر به کتاب خواندن عادت ندارید، به جای اینکه تصمیم بگیرید از امروز شروع کنید و یک شبه 200 صفحه کتاب بخوانید، با 10 صفحه کتاب شروع کنید و هر شب یکی دو صفحه به  برنامه خود اضافه کنید. بدین ترتیب بعد از مدت کوتاهی متوجه می‌شوید هر شب با اشتیاق 50 تا 100 صفحه کتاب می‌خوانید. در حالی که قبل از آن حتی تحمل خواندن 20 صفحه را هم نداشته اید. بدین ترتیب به راحتی یک عادت خوب برای خودتان ساخته اید.

 الزاماً نباید با چیزهایی که دوستشان ندارید مقابله کنید:

عادت‌های خوب کارهایی هستند که باید آنها را به دلایل اصولی انجام دهید. این عادت‌ها در پیشرفت شما نقش مثبتی ایفا می‌کنند. فرقی نمی‌کند که شما از آنها لذت ببرید یا از انجامشان احساس تنفر کنید. به عنوان مثال برای یک بچه مدرسه‌ای شاید مدرسه رفتن بیش هر چیزی نفرت انگیز باشد، اما این مساله به هیچ عنوان دلیلی موجه بر این نیست که او بهتر است به مدرسه نرود. سعی کنید با کارهایی که از آنها لذتی هم نمی‌برید کنار بیایید تا آنها را به عاداتی خوب تبدیل کنید. تصمیم خود را به کسی نگویید: دلیلی وجود ندارد به هر کسی که از راه می‌رسد بگویید که در حال تغییر چه عادتی هستید. این باعث می‌شود که خودتان زیرش بزنید. ضمن اینکه بعداً بخاطر اینکه نتوانسته‌اید به خواسته خودتان عمل کنید، در برابر فردی که از تصمیم تان آگاه است احساس شرم می‌کنید.

 از راه صحیح وارد شوید:

فرض کنید که تصمیم می‌گیرید از امروز دویدن را شروع کنید و فقط هم انجامش دهید. بدین صورت فقط یک تصمیم کوچک گرفته اید و بدون هدف تعیین شده و کافی به سمتش رفته اید. این روش خوبی برای ایجاد یک عادت نیست. شما باید در قبال آن تصمیم، هدف و تعهد ایجاد کنید. حتی شاید لازم باشد برای خود پاداشی تعیین نمایید. هدف، تعهد و پاداش، محرک‌هایی ضروری برای تبدیل کردن یک رفتار خوب به یک عادت تأثیرگذار هستند. در غیر این‌صورت اگر موفق هم بشوید، به سرعت عادت بد قبلی باز می‌گردد و جایگزین عادت جدید می‌شود.

 مقایسه نکنید:

موفقیت دیگران را با خودتان مقایسه نکنید. اگر کسی از نظر شما به نقطه خوبی رسیده، از کجا معلوم که شما نتوانید؟ از کجا معلوم که دانسته‌های شما بیشتر از او نباشد؟ چرا فکر می‌کنید که باید حتماً از او یاد بگیرید؟ فکر کردن به موفقیت‌های دیگران در اغلب اوقات چیزی به جز عقب انداختن خود شما نیست.

 بیش از حد به دنبال انگیزه نباشید:

تعیین هدف و ایجاد تعهد می‌توانند در ایجاد یک عادت خوب در ما تعیین کننده باشند؛ با این حال برای ساختن یک عادت، الزاماً نیازی به یک منبع انگیزشی فوق العاده ندارید. نظم و انضباط نیز اهمیت زیادی دارند. هر چقدر هم که برای چیزی انگیزه داشته باشید، اگر نتوانید در انجام دادنش نظم کافی داشته باشید، موفقیتی در کار نیست.

  به خودتان فرصت بدهید؛ کمی‌پرهیزکار باشید:

می‌خواهید خودتان را به خوردن غذاهای سالم عادت دهید، اما همه جا پر از تنقلات و خوردنی‌های خوشمزه است؟ آیا تمام مسیر پر از رستوران‌های رنگارنگ و خوراکی ها است؟ درست است. اما شما هدفی دارید و برای رسیدن به آن باید بتوانید از این موارد چشم پوشی کنید. اگر نتوانید پرهیزهای غذایی کافی را در خود اعمال کنید، بهتر است از فکر تغییر عادات بد غذایی تان هم بیرون بیایید. پس بیدار شوید و در عادت‌های بدتان غوطه ور نمانید. موارد ذکر شده راه‌هایی مطمئن برای شکست دادن عادت‌های بد هستند. پیشنهاد می‌شود همه آنها را امتحان کنید تا از شر عادت‌های بد در امان بوده و آنها را با چیزهای خوبی که شما را به سمت پیشرفت سریعتر می‌برند، جایگزین کنید.

مقاله

جمع آوری و تدوین رسول غفارپور

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

بررسی تطبیقی دوران امامت امام حسن مجتبی و امام حسین(عليهم السلام)

در مطالعه تاريخ و شرايط زماني سالهاي بعد از شهادت امير المؤمنين عليه السلام می توان دریافت که گرچه عدۀکثيري از کوفيان و اهل عراق آن زمان، با امام مجتبی (ع)، خلف صالح امام علی عليه السلام بيعت کردند، اما شرايط خاص و ویژه ای در کوفه حاکم بود.
No image

حلم وبردباری امام حسن مجتبی علیه السلام

امام حسن علیه السلام دو تا صفت داشته که خیلی بروز داشتند. یکی حلم و برد باری و یکی هم حسن خلق بود. انشاالله یک ذره از حلم حضرت به ما عنایت کنند. آقا پای منبر خطیب شامی نشستند خطیب به آقا اهانت می کرد اما آقا این جا مامور به تحمل است.
No image

بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام

تجسم حلم امیرالمؤمنین تجسم حسن زهرای مرضیه تجسم حیا اباعبدالله و تصویر و تجسم و تمثیل عقل و خرد و اندیشه امام مجتبی علیه السلام است.
No image

مظلومیت امام حسن مجتبی علیه السلام

هر وقت کسی خدا را فراموش کرد خدا برایش یک شیطان را مسلط می کند.شیطان تاریکی و بدی است. یاد خداهم نور و جمع کل خوبی ها است. هر چه قدر که نور باشد تاریکی از بین میرود.

پر بازدیدترین ها

No image

حلم و بردباری در سيره اخلاقي ائمه معصومين

هدف تمامي اديان و پيامبران الهي و ائمه معصومین علیهم السلام تربیت آدمی و دعوت به فضائل اخلاقی میباشد. و در دين اسلام به عنوان آخرين و کاملترين دين خدا، مکارم اخلاق، و خويهاي پسنديده از جايگاه ويژه اي برخوردارند چنانکه اخلاق يکي از غايات مهم بعثت است که پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) آن را بيان فرموده است.
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهي هر چند اجمالي به آيات و رواياتي كه در مورد فرزند وارد شده، مي توان به نگرش عميق اسلام درباره فرزند و جايگاهش در انديشه اسلامي پي برد. فرزندان نعمت هاي الهي نزد والدين اند، هم مي توان آنها را بر انجام اعمال ناشايست و خلاف فطرت الهي شان به خاك ذلّت و پستي نشاند.
No image

پیامبر، نور هدایت عوالم

نبی اکرم (ص)، اشرف و سرآمد همه مخلوقات الهی است. از عالم ملائکه تا عالم انس و جن و سایر عوالم، همه تحت پوشش این وجود مقدس هستند. هر فیضی که به هر مخلوقی در عالم می رسد، به تبع ایشان است.
No image

سیره پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم

در روایت است تا صلوات است برای شما بهره است. پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: جفا کارترین مردم به من کسانی هستند که اسم من را بشنوند و صلوات نفرستند.
Powered by TayaCMS