دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عمل به قرآن را در سال نو سرلوحه زندگی خود قرار دهیم

No image
عمل به قرآن را در سال نو سرلوحه زندگی خود قرار دهیم یک نویسنده: عمل به قرآن را در سال نو سرلوحه زندگی خود قرار دهیم
گروه ادب: عمل به قرآن را در سال نو سرلوحه زندگی خود قرار دهیم و با خود عهد ببندیم که خداوند را بر همه اعمال خود شاهد بدانیم و باتوجه به این‌که عالم محضر پروردگار محسوب می‌شود در محضر الهی معصیت انجام ندهیم.


«غلامرضا حیدری ابهری» نویسنده و قرآن‌پژوه در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) با بیان این مطلب گفت: دعای «یا مقلب‌القلوب» بیان‌گر ارتباطی دوسویه بین خداوند و بندگان است و اساس این دعا تحول درونی در انسان را یادآور می‌شود تا ‌همه‌ی احوال به بهترین احوال مبدل شود.
ابهری با اشاره به دعای «یا مقلب‌القلوب» تصریح کرد: دعای یا مقلب القلوب که به دعای تحویل سال نو معروف شده و هر سال با آغاز بهار و عید باستانی نوروز هنگام تحویل سال قرائت می‌شود، ریشه دینی و اسلامی دارد ولی به همین شکلی که امروز به کار می‌بریم در کتاب‌های روایی و ادعیه نیامده بلکه با تغییراتی همراه بوده است.
او با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) «روزی که در آن گناه نشود عید است» و ارتباط آن با دعای تحویل سال افزود: دعای یا مقلب‌القلوب نشان‌دهنده‌ی جهان‌بینی یک انسان مومن متصل به خداوند است و به تعبیری با اشاره به حدیثی از حضرت علی (ع) دوری از گناه را توصیه می‌کند.
این نویسنده، نوزایی طبیعت را زیباترین نشانه‌ی وجود پروردگار دانست و گفت: از آنجا که خداوند در فصل بهار، زیبایی طبیعت را بر انسان آشکار می‌کند، در فرهنگ ایرانی، هریک از ما با گشودن سفره‌ی هفت‌سین ـ که هر یک از وسایل سفره‌ی هفت‌سین، نمادی از مواهب الهی محسوب می‌شوند ـ ستایش و سپاس خود را نسبت به خداوند ابراز می‌کنیم.
آموزه‌های‌قرآنی‌راسرلوحه‌زندگی‌خودقرار‌دهیم
باید در سال نو بیشتر، تعالیم و آموزه‌های قرآنی را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم و بکوشیم برای گشایندگی درهای سعادت به جان این آیات آسمانی دست پیدا کنیم و تنها به‌گونه‌ای سطحی به آن نپردازیم

این قرآن‌پژوه با اشاره به ضرورت بهر‌ه‌گیری از تعالیم قرآنی در سال نو تصریح کرد: باید در سال نو بیشتر، تعالیم و آموزه‌های قرآنی را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم و بکوشیم برای گشایندگی درهای سعادت به جان این آیات آسمانی دست پیدا کنیم و تنها به‌گونه‌ای سطحی به آن نپردازیم.
ابهری یادآوری کرد: باید بدانیم که اسلام ما تنها در احکام دینی و رفتن به مساجد خلاصه نمی‌شود، بلکه این دین برای تمام جزئیات فردی زندگی ما انسان‌ها برنامه‌های دقیق ارائه داده است؛ بنابراین باید قرآن را در همه بخش‌های زندگی خود به کار بریم؛ چراکه این کتاب آسمانی برای همه دشواری‌های زندگی بشری راه‌حل ارائه داده است.
او در پایان با اشاره به این بیت از «ابوتراب جلی» که می‌گوید: «عید ما روزی بود کز ظلم آثاری نباشد/ در کمند رنج و درد و غم گرفتاری نباشد» تصریح کرد: مفهوم واقعی عید زمانی است که همه خوبی‌ها در آن متجلی شده باشد و وجود خود را چون طبیعت نو کنیم.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

بررسی تطبیقی دوران امامت امام حسن مجتبی و امام حسین(عليهم السلام)

در مطالعه تاريخ و شرايط زماني سالهاي بعد از شهادت امير المؤمنين عليه السلام می توان دریافت که گرچه عدۀکثيري از کوفيان و اهل عراق آن زمان، با امام مجتبی (ع)، خلف صالح امام علی عليه السلام بيعت کردند، اما شرايط خاص و ویژه ای در کوفه حاکم بود.
No image

حلم وبردباری امام حسن مجتبی علیه السلام

امام حسن علیه السلام دو تا صفت داشته که خیلی بروز داشتند. یکی حلم و برد باری و یکی هم حسن خلق بود. انشاالله یک ذره از حلم حضرت به ما عنایت کنند. آقا پای منبر خطیب شامی نشستند خطیب به آقا اهانت می کرد اما آقا این جا مامور به تحمل است.
No image

بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام

تجسم حلم امیرالمؤمنین تجسم حسن زهرای مرضیه تجسم حیا اباعبدالله و تصویر و تجسم و تمثیل عقل و خرد و اندیشه امام مجتبی علیه السلام است.
No image

مظلومیت امام حسن مجتبی علیه السلام

هر وقت کسی خدا را فراموش کرد خدا برایش یک شیطان را مسلط می کند.شیطان تاریکی و بدی است. یاد خداهم نور و جمع کل خوبی ها است. هر چه قدر که نور باشد تاریکی از بین میرود.

پر بازدیدترین ها

No image

پیامبر، نور هدایت عوالم

نبی اکرم (ص)، اشرف و سرآمد همه مخلوقات الهی است. از عالم ملائکه تا عالم انس و جن و سایر عوالم، همه تحت پوشش این وجود مقدس هستند. هر فیضی که به هر مخلوقی در عالم می رسد، به تبع ایشان است.
No image

اهداف بعثت پیامبر اکرم صلی الله

بزرگ ترين حادثه تاريخ بشر، بعثت پيامبران خداست. پيامبران الهى براى اصلاح سه عضو از وجود انسان فرستاده شده اند، زيرا بى شك، سعادت دنيا و آخرت انسان و خرابى دنيا و آخرت او در صلاح و فساد سه عضو است.
No image

بررسی تطبیقی دوران امامت امام حسن مجتبی و امام حسین(عليهم السلام)

در مطالعه تاريخ و شرايط زماني سالهاي بعد از شهادت امير المؤمنين عليه السلام می توان دریافت که گرچه عدۀکثيري از کوفيان و اهل عراق آن زمان، با امام مجتبی (ع)، خلف صالح امام علی عليه السلام بيعت کردند، اما شرايط خاص و ویژه ای در کوفه حاکم بود.
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهي هر چند اجمالي به آيات و رواياتي كه در مورد فرزند وارد شده، مي توان به نگرش عميق اسلام درباره فرزند و جايگاهش در انديشه اسلامي پي برد. فرزندان نعمت هاي الهي نزد والدين اند، هم مي توان آنها را بر انجام اعمال ناشايست و خلاف فطرت الهي شان به خاك ذلّت و پستي نشاند.
No image

حلم و بردباری در سيره اخلاقي ائمه معصومين

هدف تمامي اديان و پيامبران الهي و ائمه معصومین علیهم السلام تربیت آدمی و دعوت به فضائل اخلاقی میباشد. و در دين اسلام به عنوان آخرين و کاملترين دين خدا، مکارم اخلاق، و خويهاي پسنديده از جايگاه ويژه اي برخوردارند چنانکه اخلاق يکي از غايات مهم بعثت است که پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) آن را بيان فرموده است.
Powered by TayaCMS