دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

پيش به سوی شادی و خنده

No image
پيش به سوی شادی و خنده  

 شادبودن هنري است كه بسياري از ما بلد نيستيم چگونه از آن استفاده كنيم. در دنياي پر از اضطراب و تنش امروز، شاد زندگي كردن شايد كار سخت و عجيبي باشد. پيشرفت تكنولوژي، گاه به قدري سريع است كه از آن عقب مي‌افتيم و اين دنياي سريع باعث شده است تا بسياري از ما طعم شيرين آرامش را تجربه نكنيم. به اعتقاد روانشناسان اين سبك زندگي و باورهاي ماست كه زندگي شاد و بدون استرسي ايجاد مي‌كند؛ يعني گاه فقط كافيست تا سبك زندگي ما عوض شود. نيازي به تغيير دنيا براي ايجاد آرامش نخواهد بود.

گاه تغييرات به ظاهر كوچك، اتفاقات شيريني به دنبال خواهد داشت.

1-      درباره اينكه چه چيزي شما را خوشحال مي‌كند، به دقت فكر كنيد:

در اين دنياي بزرگ چيزهاي متعددي هستند كه مايه خوشحالي ما مي‌شوند. فقط كافيست با دقت به آنها فكر كرده و براي رسيدن به آنها برنامه‌ريزي كنيد. رسيدن به اين اهداف، حس خوبي در شما ايجاد خواهد كرد.

۲- با افراد مثبت و شاد رفت‌وآمد كنيد:

حتماً شما هم اين ضرب‌المثل را شنيده‌ايد؛ كمال هم‌نشين در من اثر كرد. اين نكته را به خاطر داشته باشيد كه حال خوب و بد، به‌ صورت مسري به اطراف سرايت مي‌كند؛ اگر با افرادي كه دائم از مشكلات گلايه مي‌كنند رفت‌وآمد كنيد، انتظار حال خوب انتظار زيادي است. پس از همين الآن سعي كنيد با افراد مثبت معاشرت كنيد تا نشاط و سرزندگي آنها به شما هم سرايت كند.

۳- هر روز براي خودتان وقت بگذاريد:

گاه كارهايي كه به ظاهر كوچك و بي‌اهميت هستند؛ مثل پياده‌روي، يك دوش آب گرم، شام خوب، صحبت با يك دوست و… مي‌تواند حال ما را خوب كند. تأثير اين كارهاي به ظاهر كوچك بر شادماني ما، فوق‌العاده است. ليستي از اين كارهاي كوچك تهيه كرده و سعي كنيد هر روز حداقل يكي از آنها را انجام دهيد.

۴- عقل سالم در بدن سالم است:

ورزش و تغديه سالم يكي از مهم‌ترين عوامل شادكامي است؛ از مصرف فست‌فودها تا جايي‌كه امكان دارد اجتناب و سعي كنيد حتماً ورزش را در برنامه روزانه‌تان قرار دهيد.

۵- خوش‌بين باشيد:

اجازه ندهيد ناراحتي و احساسات منفي وارد زندگي شما بشود. اين را بپذيريد كه مشكلات هم در كنار خوشي‌ها بخشي از زندگي ماست و ما در سختي‌ها ساخته شده و رشد مي‌كنيم؛ زماني‌كه با مشكلات برخورد مي‌كنيد با خود بگوييد اين روزها تمام مي‌شود و از جملات مثبتي مثل تو قوي باش، حتماً مي‌تواني حلش كني و… استفاده كنيد.

۶- خودتان را سرگرم كنيد:  

طبق تحقيقات، افرادي‌كه براي زندگي خود برنامه دارند و هر روز كارهايي دارند تا آنها را انجام دهند، در مقايسه با سايرين زندگي شادتري را تجربه مي‌كنند. سعي كنيد براي خودتان برنامه‌اي ترتيب داده و از آن لذت ببريد؛ يك كار جديد، عضو شدن در گروه‌هاي مختلف، يادگيري مهارت‌هاي متنوع و… مي‌تواند ذهن شما را درگير كرده و موجب نشاط شود.

۷- در كارهاي خير شركت كنيد:

كمك به ديگران و مايه تسكين و آرامش ديگران بودن، تأثير فوق‌العاده‌اي بر آرامش و نشاط ما خواهد داشت. تقسيم شادي با سايرين، طعم شادي را بيشتر و طولاني‌تر مي‌كند. مهم نيست ما چگونه به ديگران كمك مي‌كنيم؛ گاه يك هم‌دردي صميمانه، كلمات تسكين‌بخش و… باعث ايجاد نشاط در ديگران و به‌تبع آن در وجود خود ما خواهد شد.

۸- بخشش را امتحان كنيد:

ناراحتي و دلخوري از ديگران، همانند باري سنگين بردوش ماست و تا زماني‌كه بخشش را امتحان نكرده و ديگران را از صميم قلب نبخشيده‌ايم، اين‌بار سنگين را زمين نگذاشته و همه‌جا با خود مي‌بريم.

۹- سيستم حمايت اجتماعي قوي داشته باشيد:

 دوستان خوب و خانواده گرم از جمله عواملي هستند كه به نشاط ما كمك فراواني مي‌كنند. اطمينان از اينكه در شرايط سخت افرادي هستند كه به ما كمك خواهند كرد و حال ما براي آنها مهم است و مي‌توانيم از آنها تقاضاي كمك كنيم، تأثير زيادي در آرامش ما خواهد داشت.

۱۰- مهارت‌هاي ارتباطي خود را افزايش دهيد:

 توانايي ارتباط مؤثر، حل مسأله، مديريت استرس، توانايي نه گفتن و… از جمله مهارت‌هاي ارتباطي مهمي هستند كه با پيشگيري از بروز مشكلاتي در آينده، به حفظ شادماني ما كمك فراواني مي‌كنند.

۱۱- فراموش نكنيد نگرش شما به مشكلات بسيار مهم‌تر از خود مشكل است:

به مشكل به عنوان يك فرصت براي رشد و بالندگي نگاه كنيد. بسياري از مشكلات، سرآغاز يك قدم بزرگ و زندگي جديد براي ماست. كافيست تا نكته پنهان در هر مشكل را يافت و آن‌وقت است كه مشكلات تبديل به شكلات مي‌شوند.

۱۲- در حال زندگي كنيد:

از لحظه استفاده كنيد و از آن لذت ببريد. افسوس گذشته را خوردن و در آرزوي رؤياهاي آينده بودن، فقط لذت حال را از ما مي‌گيرد. از تمام چيزهايي كه در حال حاضر داريد، لذت ببريد. فراموش نكنيد حال ما تنها چيزي است كه قابل كنترل است و حال خوب آينده درخشاني را پيش ‌رو خواهد داشت. حال انتخاب با شماست كه از اين به بعد چگونه زندگي كنيد؛ با نشاط و شادماني يا با ناراحتي و افسردگي.

 

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

بررسی تطبیقی دوران امامت امام حسن مجتبی و امام حسین(عليهم السلام)

در مطالعه تاريخ و شرايط زماني سالهاي بعد از شهادت امير المؤمنين عليه السلام می توان دریافت که گرچه عدۀکثيري از کوفيان و اهل عراق آن زمان، با امام مجتبی (ع)، خلف صالح امام علی عليه السلام بيعت کردند، اما شرايط خاص و ویژه ای در کوفه حاکم بود.
No image

حلم وبردباری امام حسن مجتبی علیه السلام

امام حسن علیه السلام دو تا صفت داشته که خیلی بروز داشتند. یکی حلم و برد باری و یکی هم حسن خلق بود. انشاالله یک ذره از حلم حضرت به ما عنایت کنند. آقا پای منبر خطیب شامی نشستند خطیب به آقا اهانت می کرد اما آقا این جا مامور به تحمل است.
No image

بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام

تجسم حلم امیرالمؤمنین تجسم حسن زهرای مرضیه تجسم حیا اباعبدالله و تصویر و تجسم و تمثیل عقل و خرد و اندیشه امام مجتبی علیه السلام است.
No image

مظلومیت امام حسن مجتبی علیه السلام

هر وقت کسی خدا را فراموش کرد خدا برایش یک شیطان را مسلط می کند.شیطان تاریکی و بدی است. یاد خداهم نور و جمع کل خوبی ها است. هر چه قدر که نور باشد تاریکی از بین میرود.

پر بازدیدترین ها

No image

حلم و بردباری در سيره اخلاقي ائمه معصومين

هدف تمامي اديان و پيامبران الهي و ائمه معصومین علیهم السلام تربیت آدمی و دعوت به فضائل اخلاقی میباشد. و در دين اسلام به عنوان آخرين و کاملترين دين خدا، مکارم اخلاق، و خويهاي پسنديده از جايگاه ويژه اي برخوردارند چنانکه اخلاق يکي از غايات مهم بعثت است که پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) آن را بيان فرموده است.
No image

پیامبر، نور هدایت عوالم

نبی اکرم (ص)، اشرف و سرآمد همه مخلوقات الهی است. از عالم ملائکه تا عالم انس و جن و سایر عوالم، همه تحت پوشش این وجود مقدس هستند. هر فیضی که به هر مخلوقی در عالم می رسد، به تبع ایشان است.
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهي هر چند اجمالي به آيات و رواياتي كه در مورد فرزند وارد شده، مي توان به نگرش عميق اسلام درباره فرزند و جايگاهش در انديشه اسلامي پي برد. فرزندان نعمت هاي الهي نزد والدين اند، هم مي توان آنها را بر انجام اعمال ناشايست و خلاف فطرت الهي شان به خاك ذلّت و پستي نشاند.
No image

اهداف بعثت پیامبر اکرم صلی الله

بزرگ ترين حادثه تاريخ بشر، بعثت پيامبران خداست. پيامبران الهى براى اصلاح سه عضو از وجود انسان فرستاده شده اند، زيرا بى شك، سعادت دنيا و آخرت انسان و خرابى دنيا و آخرت او در صلاح و فساد سه عضو است.
Powered by TayaCMS