دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کارهای کثیف

✍️ سعید احمدی 
کارهای کثیف
کارهای کثیف
سلمان نوجوان عشق دوربین است. تا تهران با ما بود. رفقایش را در اوج پیدا کرد و رفت پیش آن‌ها. وقتی برگشت پیش‌مان، اسم «پاتریس‌لومومبا» را آورد؛ نه خودش؛ خیابانش. همان که در محله‌ی ستارخان تهران زخم جنگ افتاده روی جایی از تنش. ازش خواستیم ما را ببرد آن‌جا. بردمان توی کوچه‌ی آبشور. خانه‌ی هدف، منزل شهید احمدرضا ذوالفقاری بود؛ اما خانه‌های کناری و روبرویش هم منهدم یا معیوب شده بودند. شاید توی مرام ما نباشد کسی را در خواب بکشیم؛ ولی برخی از ابناء آدم اگر این‌طور نباشند خواب‌شان نمی‌برد. یاد جمله‌ی وقیح، اما راست صدر اعظم آلمان افتادم که گفته بود: «اسرائیل مأمور کارهای کثیف ماست». 

آن اسم عجیب خیابان مرا برد توی فکر. همان‌طور که ناکازاکی ژاپنی است، توپولوف روسی است، آل و بنی و ابناء هم عربی است، ریخت این کلمه، آفریقایی است. از قضا وقتی کمی گشتم توی صفحات اینترنتی، فهمیدم نام اولین نخست‌وزیر دموکرات جمهوری کنگو هم سنجاق شده به کارهای چرک و متعفن همین چشم‌آبی‌های موزرد. چطور؟ داستان دارد.

آخرش را می‌گویم: او کمتر از یک‌سال نخست‌وزیر بود؛ ولی با طراحی سازمان سیا و خیانت خودفروختگان وطنی، برکنار شد. به زندان افتاد؛ اما فرار کرد. هنگام گریز و تعقیب گیر افتاد؛ سپس خشاب‌های گلوله، به زندگی‌اش پایان دادند. به دستور یک نظامی ارشد بلژیکی، جنازه‌اش را با اره تکه‌تکه کردند. سر آخر ریختندش توی اسید تا یک آزادی‌خواه و استقلال‌طلب دیگر، از روی زمین قابیل‌ها نیست شود؛ ولی مرگ دردناک او آغازی بود برای استقلال و آزادی آفریقایی‌ها.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

بررسي نسبت «داروينيسم» با «آتئيسم»

بررسي نسبت «داروينيسم» با «آتئيسم»

گرايش‌هاي آتئيستي، عبارتي است كه اخيراً از ساحت انديشه به ادبيات اجتماعي وارد شده‌اند.
ولیعهد فتحعلی‌شاه و مرگ نابهنگام

ولیعهد فتحعلی‌شاه و مرگ نابهنگام

شب از نیمه گذشته بود که نفس نایب‌السلطنه به شماره افتاد.
مرگ دومین شاه قاجار

مرگ دومین شاه قاجار

اول آبان ماه ۱۲۱۳ فتحعلی‌شاه قاجار، پس از ۳۶ سال و ۸ ماه حکومت، در جریان سفر به اصفهان درگذشت.
مروری بر 12 اثر شهید آیت ا... سیدمصطفی خمینی

مروری بر 12 اثر شهید آیت ا... سیدمصطفی خمینی

آیت‌ا... سیدمصطفی خمینی، در نخستین روز آبان ماه سال 1356، در حالی که تنها 46 سال از عمر بابرکتش می‌گذشت و همراه با پدر بزرگوارش، ایام تبعید در نجف را می گذراند، به شهادت رسید.
کدام شکست های مأمون، زمینه ساز به شهادت رساندن امام رضا(ع) شد؟

کدام شکست های مأمون، زمینه ساز به شهادت رساندن امام رضا(ع) شد؟

نقشه‌ای که مأمون با همکاری استاد و راهنمایش، «فضل بن سهل» طراحی کرده‌ بود، به ظاهر هیچ عیب و نقصی نداشت؛ با پذیرش ولایتعهدی توسط امام رضا(ع)، مأمون و وزیرش می‌توانستند هر اقدام و دستور حکومتی را به آن حضرت منتسب کنند.
Powered by TayaCMS