دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آب و برق مجانی می‌شود!

آب و برق مجانی می‌شود!
آب و برق مجانی می‌شود!

عیسی مولوی وردنجانی


آنچه در اول انقلاب حضرت امام بیان داشت آب و برق مجانی بود چرا عمل نشد؟
از جمله شبهاتی که در ایام مربوط به انقلاب اسلامی همچون سالگرد پیروزی انقلاب و یا مراسم ارتحال حضرت امام (ره) در رسانه‌های غربی و شبکه‌های مجازی منتشر می‌شود شایعه وعده آب و برق مجانی از سوی بنیانگذار جمهوری اسلامی در بهشت زهرا (س) است سپس بیان می‌دارند با چنین وعده‌هایی مردم را فریب دادند!


1) حضرت امام در بهشت زهرا (س) به هیچ عنوان صحبتی در خصوص مجانی شدن آب و برق نداشتند با مراجعه به متن کامل سخنرانی امام خمینی (ره) در صحیفه امام و همچنین روزنامه‌های فردای آن روز و فایل کامل ضبط شده صحبت‌های ایشان در بهشت زهرا (س) چنین وعده‌ای کشف نمی‌شود. اگر چنین وعده‌ای مطرح می‌شد قطعا روزنامه‌ها خبر آن را حداقل برای همین دلیلی که مطرح می‌سازند یعنی فریب مردم! منتشر می‌کردند.


2) اصل داستان این است که اولین بار عباس امیر انتظام سخنگوی دولت موقت بازرگان از لایحه‌ای به منظور رایگان شدن آب و برق برای قشر کم درآمد خبر داد این خبر در روزنامه کیهان هشتم اسفند ماه 1357 منتشر شد.
 
3) پس از بیان سخنگوی دولت، امام خمینی در 10 اسفند 1357 دو روز بعد از خبر سخنگوی دولت در مدرسه فیضیه قم در این باره صحبت کردند که فایل تقطیع شده آن در رسانه‌ها منتشر شده است. در این سخنرانی امام درصدد است اهداف انقلاب را منحصر به امور مادی نکند و اهداف معنوی را نیز مورد تجه قرار دهد بدین خاطر ایشان بیان می‌کنند: «ما علاوه بر اینکه زندگی مادی شما را می‌خواهیم مرفه بشود، زندگی معنوی شما را هم می‌خواهیم مرفه باشد. شما به معنویات احتیاج دارید. معنویات ما را بردند اینها، دلخوش نباشید که مسکن فقط می‌سازیم، آب و برق را مجانی می‌کنیم برای طبقه مستمند، اتوبوس را مجانی می‌کنیم برای طبقه مستمند، دلخوش به این مقدار نباشید. معنویات شما را روحیات شما را عظمت می‌دهیم؛ شما را به مقام انسانیت می‌رسانیم.»
اما چون تقطیع صورت گرفته سبب شده مطرح شود که امام بیان داشته آب و برق را مجانی می‌کنیم برای مستمندان.


4) ضد انقلاب بیان می‌دارند آب و برق را امام برای فریب مردم مطرح کرده است در حالی که اساسا شکل‌گیری این شبهه بعد از پیروزی انقلاب رقم خورده و دخالتی در پیروزی انقلاب اسلامی نداشته است.


5) در دوران کنونی نظام جمهوری اسلامی با طرح الگوی مصرف مطلوب برای کسانی که این استاندارد را رعایت کنند هزینه را رایگان لحاظ نموده است. رجوع به سازمان آب و شرکت توزیع برق حکایت از تعداد بسیاری از خانوداه‌ها می‌دهد که با رعایت الگوی مصرف هزینه‌ای در قبال آب و برق نمی‌پردازند. بنابراین در صورت صحت کلام شبهه‌افکنان، باز این وعده تحقق یافته است. همچنین معقولانه نیست که مطرح شود باید بی‌ضابطه و بدون رعایت استاندارد برای همه رایگان گردد چراکه در این صورت هیچ کشوری نمی‌تواند مقدار بی‌ضابطه یک کشور را تامین نماید. با این وجود مقایسه هزینه آب، برق و گاز نسبت به کشورهای غربی گویای پرداخت هزینه‌ای تقریبا رایگان می‌باشد.

 

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

شفاعت، بالاستقلال یا بالواسطه؟

شفاعت، بالاستقلال یا بالواسطه؟

شرایط استحقاق شفاعت، بازدارنده از ارتکاب گناه باید توجه داشته باشیم که شفاعت نیز یکی از رحمتهای الهی است که خداوند بدین وسیله می‌خواهد بندگان گنهکار خویش را حتّی در قیامت و در آخرین لحظات تعیین سرنوشت نیز مایوس و ناامید نسازد.
No image

قلب ایمان

دین باید وجه الهی داشته باشد و دارای جنبه‌ای باشد که از آن به جنبه «ید الحقی» تعبیر می‌کنند، یعنی آن طرفی که طرف خداست، اصلا بدون خداوند که دین معنایی نخواهد داشت.
حضرت مهدی (عج) در کلام اهل تسنن

حضرت مهدی (عج) در کلام اهل تسنن

نخستین وجه مشترک میان تشیع و تسنن در مسأله ظهور منجی است
دین شناسی و عقل وسطایی

دین شناسی و عقل وسطایی

به گواه تاریخ، دین شناسی و دین باوری از آغاز حیات تفکر بشری شکوفا بوده و بشر در چگونه زیستن خود در صدد کشف قوانین طبیعت و شناخت اسرار آفرینش و آفریدگار هستی برآمده است و محصول این کاوش را بعدها دین شناسی و طبیعت شناسی نامید.
شفاعت و شبهات وهابیت‌

شفاعت و شبهات وهابیت‌

از زمان پیغمبر اسلام صلی‌الله‌علیه‌و‌آله تا کنون، درخواست شفاعت از شافعان راستین، جزء سیره مسلمانان بوده است.

پر بازدیدترین ها

چرا اهل سنت، اهل بیت پیامبر(ص) را قبول ندارند

چرا اهل سنت، اهل بیت پیامبر(ص) را قبول ندارند

واقعیت آن گونه نیست که سؤال کننده تصور کرده است، بلکه اهل سنت اهل بیت پیامبرصلى الله علیه وآله وسلم را قبول دارند؛ یعنى علم، تقوا و کرامات ایشان را قبول دارند
خلق

خلق

و معنای صفت مفعولی یعنی آفریده یا مخلوق که معمولاً‌ از آن مفهوم جمع اراده می‌شود یعنی آفریدگان یا مخلوقات، چنان‌که تعبیر «خَلْقِ خدا» که بر زبان مردم نیز می‌رود به معنی مخلوقات و آفریدگان خداوند است.
تعریف و ماهیت دین

تعریف و ماهیت دین

در ادامه سلسله مباحث مروری بر نظریات دین شناسی مقوله تعریف و ماهیت دین موضوعی است که از اهمیت بسزایی برخوردار است.
قضای الهی در لوح محفوظ

قضای الهی در لوح محفوظ

جبر و اختیار، یکی از پیچیده ترین مسایل در حوزه کلام اسلامی است.
آیا شفاعت، نوعی شرک است!‌

آیا شفاعت، نوعی شرک است!‌

شبهه هفتم: شفاعت اخروی چگونه با قانون مجازات سازگار است؟
Powered by TayaCMS