دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عذر پذیریی

فرمود هر کس خدا را بهتر شناسد عذر مردم را هر چه کنند بهتر می پذیرد هر چند بر آنان عذری نداند.
عذر پذیریی
عذر پذیریی

عذر پذیریی

قال امیرالمؤمنین(ع): «أعْرَفُ الناسِ باللهِ سُبحانَهُ أعذَرُهُم لِلناسِ وإنْ لَمْ یَجِدْ لَهُم عُذراً»

یعنی یکی از اوصاف خداشناسان آنست که هرگز زبان به عیب جوئی و بد گفتن به خلق نگشایند و کسی را ملامت در کاری نکنند و عذر او بپذیرند و توبه گنه کاران را به درگاه خدا مقبول و امید عفو بر همه روا دارد همه نیک و بد مردم را مشمول عنایت و رحمت نامنتهای حق می‌دانند و هرگز بغض و عداوت از خلق در دل ندارد و ابداً تحقیر و توهین بکس روا ندارد زیرا.

خلق را چون آب دان صاف و زلال اندر او تابان صفات ذوالجلال

و همه کس را معذور در مراتب وجود و سر قدر شناسد و نزد خدا قابل رحمت واسعه و الطاف بی نهایت شمارد و به زبان عشق چون الهی سراید:

گر برق رحمت زند بر خرمن عاصیان ترسم که ابلیس دون آهنگ رضوان کند

و خود را بهتر از کسی نپندارد و به مردم نظر اشفاق و ترحم کند و اگر کسی را در گناهی مستغرق دید به او نصیحت و نکوهش از شفقت می‌کند نه خشم و ملامت و بر او مغفرت از خدا می‌طلبد زیرا خدا را شناخته که او را رحمت واسعه است «وَرَحمَتی وَسِعَت کُلَّ شَیی».

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

سید مهدی قزوینی

No image

محمد حرزالدین نجفی

No image

ابراهیم ابن هلال ثقفی

ابراهیم بن محمد بن سعید بن هلال ثقفى اصفهانى، تاریخ نگار، راوى حدیث، مفسّر قرآن و داناى به فقه و احکام، از علماى نام آور شیعى در قرن سوم هجرى و دوران غیبت صغرى است.
No image

فخر الدین طریحی

Powered by TayaCMS