دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

اعمال عبادى در عید نوروز

No image
اعمال عبادى در عید نوروز
اعمال عبادى در عید نوروز در روایات اسلامى براى نوروز، این آداب وارد شده است: 1. غسل (1) مستحبى در روز عید. 2. پوشیدن لباس پاکیزه و استعمال بوى خوش. (2) 3. روزه داشتن. (3) 4. نماز گزاردن. (4) 5. خواندن این دعا در موقع تحویل سال‌ یا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَالْأَبْصارِ یا مدبر اللیلِ وَالنَّهارِ، یا مُحَوِّلَ الْحَولِ وَالْاَحْوالِ، حَوِّلْ حالَنا اِلى‌ اَحْسَنِ الْحالِ (5) اى دگرگون کننده دل‌ها و دیده‌ها، اى واژگون کننده شب و روز، اى تغییر دهنده نیرو و حالت‌ها، حالتِ ما را به بهترین حال تغییر ده. نوروز، در فرهنگ ایران، جایگاه خاصّى دارد که در آن، نکته‌هاى خوبى وجود دارد؛ مانند: 1. نظافت و پاکیزگى. 2. برقرارى آشتى و صلح بین افراد خانواده و فامیل. 3. دید و بازدید و صله رحم. 4. هدیه دادن به یکدیگر. 5. سیر و سیاحت. اگر اینها با آنچه در روایات ذکر شده، آمیخته گردد و بعضى جهات منفى، مانند: اسراف، بى‌بندوبارى و احیاى بعضى خرافات کنار گذاشته شود، امرى خوب و مطلوب خواهد بود. اعمال عبادى سالانه منظور، امورى است که در هر سال یک بار ممکن است بر انسان واجب گردد، که به شرح زیرند: 1. روزه داشتن. 2. دادن زکات فطره (دستورات این دو در برنامه ماه رمضان بیان شد). 3. دادن خمس (به توضیح المسائل رجوع شود). 4. دادن زکات (به توضیح المسائل رجوع شود). 5. قضاى روزه. اگر انسان در ماه رمضان، روزه‌اى که بر او واجب بود، نتوانست بگیرد، باید قضاى آن را تا ماه رمضان سال آینده، به جاى آورد و تأخیر آن، حرام است. (6) منابع: 1-عروة الوثقى، الطباطبایى الیزدى، 2 ج، دارالکتب الاسلامیة، تهران 1397 ق. ج 1، ص 461. 2 - بحارالأنوار، محمّد باقر المجلسى (م 1111 ق)، المکتبة الاسلامیة، ج 56، ص 101. 3 - عروة الوثقى، ج 2، ص 242. 4 - مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمى، افتخارى، تهران، 1375 ش.ص 515؛ وسائل الشیعة، محمد بن الحسن الحر العاملى، المکتبة الاسلامیة، 20 ج، عبدالرحیم ربانى شیرازى، تهران، 1383 ق، ج 5، ص 288. 5 - مفاتیح الجنان، ص 516. 6- عروة الوثقى، ج 2، ص 233.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

Powered by TayaCMS