دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

خادم العبّاس

No image
خادم العبّاس انتساب نام خادم العبّاس به آیت الله العظمی میرزا محمد حسن شیرازی (صاحب فتوای معروف تنباکو)مرحوم آیت الله العظمی اراکی (ره) به نقل از آیت الله العظمی میرزا محمد حسن شیرازی (صاحب فتوای معروف تنباکو) نقل کرد که او فرمود:
من برای زیارت مرقد منوّر امام حسین علیه‌السلام از سامّرا به سوی کربلا، روانه شدم، در مسیر راه به یکی از طوایفی که در آن‌جا سکونت داشتند رسیدم، رئیس طایفه، از من احترام شایانی کرد، در این میان، زنی نزد من آمد و گفت:
«السلام علیک یا خادم العباس»
«سلام بر تو ای خادم عبّاس!»
من از این‌گونه سلام کردن آن زن، تعجب کردم، از رئیس طایفه پرسیدم: این زن کیست؟
گفت: خواهرم می‌باشد.
گفتم: «چرا او این گونه بر من سلام کرد، آیا علّتی دارد؟»
گفت: من سخت بیمار بودم، به طوری که همۀ بستگان از درمان و ادامۀ زندگی من ناامید شدند، مرگ هر لحظه به من نزدیک می‌شد، در حال احتضار بودم، ناگهان منظره‌ای در برابر چشمم آشکار شد، دیدم خواهرم بر بالای تپه‌ای که در مقابل محلّ طایفۀ ما قرار دارد رفت، رو به سوی بارگاه حضرت عبّاس علیه‌السلام کرد، با گیسوی پریشان و دیدۀ گریان گفت: «یا ابالفضل! از خدا بخواه به برادرم شفا دهد.»
ناگاه دیدم دو نفر بزرگوار به بالین من آمدند، یکی از آن‌ها به دیگری عرض کرد: «برادرم حسین! ببین این زن مرا وسیلۀ شفای برادرش نموده، از خدا بخواه او را شفا دهد.»
امام حسین علیه‌السلام فرمود:
«برادرم (عبّاس) این شخص نزدیک است از دنیا برود».
باز خواهرم برای دوّمین بار و سوّمین بار، از مولانا العباس علیه‌السلام تقاضای عنایت و لطف کرد. دیدم عبّاس علیه‌السلام با دیدۀ اشکبار به امام حسین علیه‌السلام عرض کرد: «ای برادرم! از خدا بخواه، این بیمار شفا یابد، وگرنه لقب «باب الحوائجی» را از من سلب کن».
امام حسین علیه‌السلام با توجهی کامل فرمود: ای برادر! خدایت سلام می‌رساند و می‌فرماید: «این لقب و موقعیّت گران‌بها برای تو برقرار بوده و تا قیامت پابرجا است، و ما به احترام تو این بیمار را شفا دادیم».
من سلامتی خود را باز یافتم، از آن پس خواهر من به هر کسی که ارادت خاصی داشته باشد (و مقام نورانی او در قلبش جای گیرد) او را «خادم العباس» می‌خواند، این است راز سلام دادن خواهرم با این طرز مخصوص به شما.
منبع:
محمدی اشتهاردی، محمد؛ پرچمدار نینوا، صص 223-222، انتشارات مسجد جمکران.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پرسش و پاسخ چگونگی یاری کردن اهل بیت(ع) بخش اول

پرسش و پاسخ چگونگی یاری کردن اهل بیت(ع) بخش اول

در آموزه‌های اهل بیت(ع) به ویژه ائمه اطهار(ع) طلب یاری کردن توسط آن بزرگواران مطرح شده است.
پیامدهای تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی چه بود؟

پیامدهای تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی چه بود؟

دوره پهلوی را می‌توان دوره رشد و گسترش بهائیت دانست. بسیاری از چهره‌های شاخص بهائیت در این دوره، با بهره‌مندی از حمایت‌های ویژه شاه، سمت‌های سیاسی و اقتصادی متعددی را به دست آوردند.
چگونه عاشورا مسیر اسلامِ شیعی و شیعیانِ ایرانی را تغییر داد؟

چگونه عاشورا مسیر اسلامِ شیعی و شیعیانِ ایرانی را تغییر داد؟

درباره عوامل گرایش ایرانیان به علویان و مذهب تشیع، مورخان و پژوهشگران نظرات متفاوتی بیان کرده‌اند.
چگونگی متخلق شدن به اخلاق فاضله(کیمیای اخلاق)

چگونگی متخلق شدن به اخلاق فاضله(کیمیای اخلاق)

انسان چگونه خودش را به اخلاق فاضله متخلق کند و از رذایل اخلاقی دوری نماید؟ چگونه این معنا را در مرحله عمل پیاده کند؟ علمای اخلاق می‌گویند: ابتدا انسان باید حالت موجود نفس را حفظ کند و سپس به تهذیب رذایل و جبران ضررهای گذشته بپردازد.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
فلسفه چیست؟

فلسفه چیست؟

فلسفه حوزه‌ای از دانش بشری است که به پرسش و پاسخ درباره مسائل بسیار کلی و جایگاه انسان در آن می‌پردازد؛ مثلاً این که آیا جهان و ترکیب و فرآیندهای آن به طور کامل مادی است؟
رابطه علم و عمل

رابطه علم و عمل

علم و دانش بشری زمانی برای جامعه و مردم سودمند و مفید است که با عمل و اجرا همراه گردد یعنی عالم به علم و دانسته‌های خود عمل کرده و آن را با اشتیاق به دیگران نیز بیاموزد.
سخاوت و بخشش آرامشی برای خود، آسایشی برای دیگران

سخاوت و بخشش آرامشی برای خود، آسایشی برای دیگران

بخشش یکی از خصلت‌ها و فضایل خوب و زیبای انسانی است.
Powered by TayaCMS