دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

جنگ های صد ساله، طولانی ترین جنگ جهان!

بزرگترین جنگی که تاکنون در تاریخ جهان به ثبت رسیده، مجموعه جنگ هایی است که به جنگ های صدساله مشهور است.
جنگ های صد ساله، طولانی ترین جنگ جهان!
جنگ های صد ساله، طولانی ترین جنگ جهان!

بزرگترین جنگی که تاکنون در تاریخ جهان به ثبت رسیده، مجموعه جنگ هایی است که به جنگ های صدساله مشهور است. این جنگ ها در اروپا و بین دو کشور انگلستان و فرانسه در بین سال های 1337 و 1453 رخ داد.

یک جنگ بسیار عجیب و طولانی!!! این جنگ آنقدر طولانی بود که در مدت زمان جنگ، فرانسه 5 پادشاه و انگلستان هم 5 پادشاه مختلف داشت. (این یعنی اینکه در مدت جنگ 5 بار پادشاه هرکدام از این دو کشور عوض شد)

تنها دلیل جنگ هم این بود که چه کسی باید بر فرانسه حکومت کند؟؟؟

زمینه شروع جنگ های صدساله

زمانی که شاه فرانسه در سال 1328 فوت شد، ادوارد سوم، پادشاه انگلستان فکر میکرد که او حاکم فرانسه خواهد شد. دلیل این تفکر این بود که او علاوه بر اینکه پادشاه انگلستان بود، یک «دوک» در جنوب غربی فرانسه هم محسوب می شد. (مادر ادوارد سوم خواهر پادشاه قبلی فرانسه بود)

در این میان ادوارد سوم تنها نبود و یک رقیب هم داشت. یک نجیب زاده فرانسوی نیز میخواست پادشاه فرانسه شود. (این نجیب زاده هم از اقوام پادشاه قبلی بود)

سران فرانسه برای تعیین پادشاه یک جلسه ای را برپا کردند و در پایان جلسه معلوم شد که پادشاه فرانسه همان نجیب زاده فرانسوی خواهد شد. بعد از اینکه او به پادشاهی رسید به نام فیلیپ ششم مشهور شد، پادشاه انگلستان ادوارد سوم هم این نتیجه را قبول کرد.

اما جنگ ها از اینجا شروع شد که فیلیپ ششم نمی خواست کس دیگری بر کشورش حکمرانی کند (همانطور که گفته شد، پادشاه انگلستان یک دوک فرانسوی نیز بود). این بود که در سال 1337 میلادی فرانسه به سرزمین های انگلستان حمله کرد (سرزمین هایی که در خاک فرانسه ولی تحت حاکمیت انگلستان بود). ادوارد سوم پادشاه انگلستان نیز تصمیم به جنگ گرفت.

حوادث پیش آمده در جنگ

جنگ های صدساله جنگ هایی متفاوت بودند و دلیل این تفاوت هم مدت طولانی آن بود. در این جنگ هر دو طرف میدان گاهی پیروز بودند و گاهی بازنده!!

در اوایل جنگ، انگلستان توانست موفقیت های بسیاری را بدست آورد. یکی از مهمترین موفقیت های انگلستان زمانی رخ داد که آنها در سال 1346میلادی به نورماندی (شهری در فرانسه) است حمله کردند. انگلستان با ارتشی ده هزار نفری به این جنگ آمد و پیروز هم شد.

پیروزی های انگلستان به حدی بود که 10سال بعد، انگلیسی ها موفق شدند شاه فرانسه را نیز دستگیر و زندانی کنند. با زندانی شدن شاه فرانسه، همه فرانسوی ها مجبور شدند که یک معاهده امضاء کنند، بر طبق این معاهده، فرانسه کلیه سرزمین هایی را که از ادوارد سوم گرفته بود باید پس می داد و انگلستان هم قول داد که دیگر جنگ را ادامه ندهد. اما یک مشکلی وجود داشت، در زمانی که شاه فرانسه در زندان انگلیسی ها بود، ناگهان از دنیا رفت. پسر شاه فرانسه جنگ را دوباره آغاز کرد و تمام معاهده ها و توافق نامه ها را زیر پا گذاشت. در این زمان بود که فرانسه پیروز میدان های جنگ می شد. چندی بعد نیز در سال 1380 میلادی شاه فرانسه به طور طبیعی در فرانسه از دنیا رفت و یک مدت کوتاهی صلح در بین این دو کشور به وجود آمد.

در سال 1407 میلادی بود که جنگ های داخلی فرانسه شروع شد. همچنین در سال 1413، شاه انگلستان هنری پنجم از این ناآرامی ها استفاده کرد و جنگی دوباره را با فرانسه شروع کرد. در اینجا نیز در ابتدا پیروزی ها با انگلستان بود اما وقایعسیاسی ای باعث شد که پیروزیهای فرانسه هم شروع شود. پیروزی های فرانسه از سال 1429 شروع شد. در همین سال بود که یک دختر جوان و شجاع به نام Joa- of Arc پیروزی های بسیاری را برای فرانسه به ارمغان آورد. در پایان نیز فرانسه توانست انگلستان را شکست دهد.

Joa- of Arc که بود؟

Joa- of Arc نام یک دختر فرانسوی بود که بخاطر میهن پرستی و شجاعت بسیار باعث پیروزیهای فراوانی شد.

این دختر به قدری شجاع بود که در مدتی کوتاه از درجه ی سربازی به یک فرمانده بزرگ جنگی تبدیل شد. او با فرماندهی خود توانست شهر Orléans را از محاصره دشمن خارج سازد، به همین دلیل به او لقب Maid of Orléans را دادند.

در نهایت این دختر توسط انگلیسی ها بازداشت و اعدام شد.

و بعد از اینهمه سال، آخر جنگ چه شد؟؟؟

در پایان و پس از چندین و چند سال جنگ، انگلستان از فرانسه عقب کشید و فرانسوی ها کل قدرت فرانسه را به دست گرفتند. این شد که طولانی ترین جنگ تاریخ به پایان رسید و فرانسویها پیروز میدان شدند.

روزنامه ابتکار

تاریخ: پنج شنبه 27 مهر ماه 1396

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پرسش و پاسخ چگونگی یاری کردن اهل بیت(ع) بخش اول

پرسش و پاسخ چگونگی یاری کردن اهل بیت(ع) بخش اول

در آموزه‌های اهل بیت(ع) به ویژه ائمه اطهار(ع) طلب یاری کردن توسط آن بزرگواران مطرح شده است.
پیامدهای تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی چه بود؟

پیامدهای تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی چه بود؟

دوره پهلوی را می‌توان دوره رشد و گسترش بهائیت دانست. بسیاری از چهره‌های شاخص بهائیت در این دوره، با بهره‌مندی از حمایت‌های ویژه شاه، سمت‌های سیاسی و اقتصادی متعددی را به دست آوردند.
چگونه عاشورا مسیر اسلامِ شیعی و شیعیانِ ایرانی را تغییر داد؟

چگونه عاشورا مسیر اسلامِ شیعی و شیعیانِ ایرانی را تغییر داد؟

درباره عوامل گرایش ایرانیان به علویان و مذهب تشیع، مورخان و پژوهشگران نظرات متفاوتی بیان کرده‌اند.
چگونگی متخلق شدن به اخلاق فاضله(کیمیای اخلاق)

چگونگی متخلق شدن به اخلاق فاضله(کیمیای اخلاق)

انسان چگونه خودش را به اخلاق فاضله متخلق کند و از رذایل اخلاقی دوری نماید؟ چگونه این معنا را در مرحله عمل پیاده کند؟ علمای اخلاق می‌گویند: ابتدا انسان باید حالت موجود نفس را حفظ کند و سپس به تهذیب رذایل و جبران ضررهای گذشته بپردازد.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
فلسفه چیست؟

فلسفه چیست؟

فلسفه حوزه‌ای از دانش بشری است که به پرسش و پاسخ درباره مسائل بسیار کلی و جایگاه انسان در آن می‌پردازد؛ مثلاً این که آیا جهان و ترکیب و فرآیندهای آن به طور کامل مادی است؟
رابطه علم و عمل

رابطه علم و عمل

علم و دانش بشری زمانی برای جامعه و مردم سودمند و مفید است که با عمل و اجرا همراه گردد یعنی عالم به علم و دانسته‌های خود عمل کرده و آن را با اشتیاق به دیگران نیز بیاموزد.
الخیر فی ماوقع

الخیر فی ماوقع

برای خیلی‌ها این پرسش مطرح می‌شود که چرا ما هر گاه با مصیبت و گرفتاری مواجه می‌شویم، و نخستین تحلیل و توصیف ما از آن این است که در آن خیری بوده است؟
Powered by TayaCMS