دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تحقق فریضه زکات نیازی به قانون ندارد

No image
تحقق فریضه زکات نیازی به قانون ندارد در این گزارش که به درخواست کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تهیه شد، آمده است: ولی امر می‌ تواند نماینده ‌ای برای جمع ‌آوری زکات منصوب کند و انتخاب یک نهاد مانند کمیته‌ امداد امام خمینی (ره) در این رابطه کفایت می ‌کند.
دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهشهای مجلس در این گزارش با اشاره به اینکه رقم "زکات" در مقایسه با تولید ناخالص داخلی بسیار ناچیز است، می‌افزاید: انتصاب نماینده و نهادی خاص از سوی ولی امر در امر "زکات" یک اقدام تشویقی بوده و تکلیفی را برای مردم ایجاد نمی ‌کند.
این گزارش تصریح می‌کند که کمیته‌ امداد امام خمینی(ره) می ‌تواند تحقق چنین برنامه ‌ای را از طریق اصلاح اساسنامه و مذاکره با دولت در هنگام تنظیم بودجه، پیگیری کند و در این خصوص نیز می‌ توان از تجربیات سایر کشورهای اسلامی بهره برد.
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در ادامه به ارزیابی مفاد و مواد طرح یاد شده پرداخته و می‌افزاید: اگر شیوه‌ احیاء و تقویت انگیزه‌ ها، در راستای ایجاد تمایل داوطلبانه و تشویقی در افراد برای ادای یک تکلیف و فرضیه شرعی باشد، علی ‌القاعده متن و احکام قانونی باید به گونه ‌ای تنظیم شوند که تکلیف یا الزام قانونی برای افراد جامعه ایجاد نکند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS