دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آیت الله العظمی مکارم شیرازی؛ باید در برخورد با مشکلات فرهنگی، مواد مخدر و بدحجابی کار فرهنگی انجام شود

No image
آیت الله العظمی مکارم شیرازی؛ باید در برخورد با مشکلات فرهنگی، مواد مخدر و بدحجابی کار فرهنگی انجام شود
آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی بر لزوم توجه به فعالیت‌های فرهنگی در تبیین معارف دینی و ارزش‌های معنوی در جامعه تاکید کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از مرکز خبر حوزه، مکارم شیرازی در ادامه سلسله نشست‌های تفسیر قرآن کریم در حرم مطهر حضرت معصومه (س) با اشاره به برخی ناهنجاری‌های اجتماعی در جامعه تصریح کرد: در برخورد با مشکلات و مباحث فرهنگی، مواد مخدر و بدحجابی باید کار فرهنگی انجام داد و در مرحله بعد حربه مجازات به کار گرفته شود.
وی با تاکید بر لزوم رعایت حفظ شئون دینی به‌ویژه در شهر مقدس قم بیان کرد: باید اهتمام به نماز اول وقت به عنوان یک فرهنگ در جامعه نهادینه شود و در این راستا کسانی که مشغول کسب و کار در اطراف حرم مطهر حضرت معصومه (س) هستند، هنگام نماز کسب و کار خود را تعطیل کنند.
مکارم شیرازی افزود: این‌گونه مباحث فرهنگی باید در قم بیش از شهرهای دیگر مورد توجه قرار گیرد تا در شهرهای دیگر با تأسی از قم فرهنگ اسلامی و دینی نهادینه شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مبارزات حضرت ابراهیم (ع) با آداب جاهلی کفار گفت: آداب و رسوم رایج در جوامع بر سه قسم هستند که قسم اول آن، آداب و رسوم منطقی است و در زمان ما نیز می‌توان آنها را انجام داد، مثل دید و بازدید ایام عید نوروز، قسم دوم از آداب و رسوم، اموری هستند که باید اصلاح شوند مثل سیزده بدر که به نیت انجام یک رسم جاهلی حرام است ولی اگر برای تفریح و دیدن طبیعت و آثار خلقت باشد، اشکال نخواهد داشت؛ به همین لحاظ جمهوری اسلامی از آن به روز طبیعت نام می‌برد.
وی افزود: قسم سوم آداب و رسوم جاهلی، مصداق بارز ضلال مبین است که باید از جامعه طرد شوند مانند مراسم چهارشنبه سوری که غیر از بدبختی و ضررهای جانی و مالی چیزی عاید انسان نمی‌کند.
مکارم شیرازی یادآور شد: در برخورد با آداب و رسوم‌های مختلف باید اهل تشخیص باشیم و آنچه خوب است اخذ کنیم و آنچه مطابق مفاهیم و مبانی دینی نیست کنار بگذاریم.
وی، دارا بودن استعداد و قابلیت‌های لازم را از شرایط پذیرش مسوولیت دانست و گفت: رسالت انبیاء الهی مسوولیت بسیار بزرگی بوده که بدون استعداد به آنان عنایت نمی‌شد، منطق پویا، شجاعت و بهره‌مندی از توانمندی کافی در عرصه استدلال از شاخصه‌های مسوولیت‌پذیری پیامبران بود.
 
منبع:  www.isna.ir
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ارائه 70 مقاله پاسخ به شبهات الحادی

ارائه 70 مقاله پاسخ به شبهات الحادی

در پروژۀ گفتمان های الحادی ....
No image

آماده سازی کتاب فرهنگ تاریخ ادوار مسیحیت

فاز اول پروژۀ مسیحیت شناسی، در قالب معرفی تفصیلی تاریخ ادوار مسیحیت مشتمل بر 50 مدخل که به بررسی تاریخی مسیحیت از قبل از میلاد مسیح تا قرن اخیر پرداخته است،
تأثیر بعثت نبوی بر فرهنگ و تمدن بشری

تأثیر بعثت نبوی بر فرهنگ و تمدن بشری

عنصر محوری این گردهمایی وزین ارزیابی رهاورد وحی و نبوت از یک سو، بررسی یافته‌های بشری از سوی دیگر و مقدور و کیفیت تأثیر داده‌های آسمانی در داشته‌های زمینی از سوی سوم است تا در تلو این تحقیق مُضلّع نوآوری و شکوفایی تمدن انسانی که عصاره تلفیق عقل و نقل است، روشن شود.
بررسی علل رواج باستان‌ستايی در ايران معاصر

بررسی علل رواج باستان‌ستايی در ايران معاصر

تاریخ‌نگارانی كه ناسيوناليسم باستان‌گرایی را در نظام تعليم و تربيت چيره كردند

پر بازدیدترین ها

ترجمه «خلاصه تعالیم اسلام» نوشته علامه طباطبایی به ایتالیایی

ترجمه «خلاصه تعالیم اسلام» نوشته علامه طباطبایی به ایتالیایی

خبرگزاری فارس: کتاب «خلاصه تعالیم اسلام» اثر علامه محمدحسین طباطبائی به تازگی توسط انتشارات بین‌ا‌‌لمللی الهدی وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به زبان ایتالیایی ترجمه و منتشر شد.
Powered by TayaCMS