دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

خادم العبّاس

No image
خادم العبّاس انتساب نام خادم العبّاس به آیت الله العظمی میرزا محمد حسن شیرازی (صاحب فتوای معروف تنباکو)مرحوم آیت الله العظمی اراکی (ره) به نقل از آیت الله العظمی میرزا محمد حسن شیرازی (صاحب فتوای معروف تنباکو) نقل کرد که او فرمود:
من برای زیارت مرقد منوّر امام حسین علیه‌السلام از سامّرا به سوی کربلا، روانه شدم، در مسیر راه به یکی از طوایفی که در آن‌جا سکونت داشتند رسیدم، رئیس طایفه، از من احترام شایانی کرد، در این میان، زنی نزد من آمد و گفت:
«السلام علیک یا خادم العباس»
«سلام بر تو ای خادم عبّاس!»
من از این‌گونه سلام کردن آن زن، تعجب کردم، از رئیس طایفه پرسیدم: این زن کیست؟
گفت: خواهرم می‌باشد.
گفتم: «چرا او این گونه بر من سلام کرد، آیا علّتی دارد؟»
گفت: من سخت بیمار بودم، به طوری که همۀ بستگان از درمان و ادامۀ زندگی من ناامید شدند، مرگ هر لحظه به من نزدیک می‌شد، در حال احتضار بودم، ناگهان منظره‌ای در برابر چشمم آشکار شد، دیدم خواهرم بر بالای تپه‌ای که در مقابل محلّ طایفۀ ما قرار دارد رفت، رو به سوی بارگاه حضرت عبّاس علیه‌السلام کرد، با گیسوی پریشان و دیدۀ گریان گفت: «یا ابالفضل! از خدا بخواه به برادرم شفا دهد.»
ناگاه دیدم دو نفر بزرگوار به بالین من آمدند، یکی از آن‌ها به دیگری عرض کرد: «برادرم حسین! ببین این زن مرا وسیلۀ شفای برادرش نموده، از خدا بخواه او را شفا دهد.»
امام حسین علیه‌السلام فرمود:
«برادرم (عبّاس) این شخص نزدیک است از دنیا برود».
باز خواهرم برای دوّمین بار و سوّمین بار، از مولانا العباس علیه‌السلام تقاضای عنایت و لطف کرد. دیدم عبّاس علیه‌السلام با دیدۀ اشکبار به امام حسین علیه‌السلام عرض کرد: «ای برادرم! از خدا بخواه، این بیمار شفا یابد، وگرنه لقب «باب الحوائجی» را از من سلب کن».
امام حسین علیه‌السلام با توجهی کامل فرمود: ای برادر! خدایت سلام می‌رساند و می‌فرماید: «این لقب و موقعیّت گران‌بها برای تو برقرار بوده و تا قیامت پابرجا است، و ما به احترام تو این بیمار را شفا دادیم».
من سلامتی خود را باز یافتم، از آن پس خواهر من به هر کسی که ارادت خاصی داشته باشد (و مقام نورانی او در قلبش جای گیرد) او را «خادم العباس» می‌خواند، این است راز سلام دادن خواهرم با این طرز مخصوص به شما.
منبع:
محمدی اشتهاردی، محمد؛ پرچمدار نینوا، صص 223-222، انتشارات مسجد جمکران.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

اصول صفات حمیده

اصول صفات حمیده

در بیان صفات حمیده و اخلاق پسندیده روح که از اعمال حسنه و سنن سنیّه بدن و اعضا به تدریج حاصل مى‌شود
اعضاء بدن امانت است

اعضاء بدن امانت است

شما اگر خدای نخواسته خود را اصلاح نکردید و با قلبهای سیاه ، چشمها، گوشها، و زبانهای آلوده ، به گناه از دنیا رفتید، خدا را چگونه ملاقات خواهید کرد؟
هوای نفس

هوای نفس

از هوای نفس بپرهیزید همان گونه که از دشمنانتان می پرهیزید چیزی دشمن تر برای افراد با شخصیت از پیروی هوای نفس و درو شده های زبان نیست.
افراط و تفریط قوه شهوت

افراط و تفریط قوه شهوت

افراط در قوه شهوت عبارت از آن است که عقل انسان مقهور شهوت شده و همّت مرد مصروف تمتّع از زنان و کنیزان گردد و از پیمودن راه آخرت محروم شود.
برکات آسمان و زمین

برکات آسمان و زمین

ایمان و تقوا سبب مى‌شود که برکات آسمان و زمین به سوى انسانها سرازیر گردد؛ و بعکس، تکذیب آیات الهى (و بى‌تقوایى) سبب نزول عذاب‌مى‌گردد.
Powered by TayaCMS