دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

اجتناب از گناهان و روی آوردن به عبادات

No image
اجتناب از گناهان و روی آوردن به عبادات البته در اجتناب از معاصی کوتاهی مکن واگر خدای نخواسته معصیت کردی، توبه نما و دو رکعت نماز به جا آور وبعد از نماز، هفتاد مرتبه استغفار کن و سر به سجده بگذار ودر سجده از حضرت پروردگار عفو بخواه، امیدوارم عفو بفرماید.
معاصی کبیره در بعضی از رساله های عملیه ثبت شده است، یاد بگیر وترک نما و زنهار پیرامون غیبت و دروغ واذیت مگرد. لاأقل یک ساعت به صبح مانده بیدار شو و سجده به جا بیاور، و آنچه در «منهاج النجاه» مرحوم ملا محسن فیض( رضوان الله جل جلاله علیه) مذکور است کافی وشافی است از برای عمل شب و روز تو به همان نحو عمل نما و سعی کن که عمل و ذکرت، به محض زبان نباشد و با حضور قلب باشد که عمل بی حضور قلب اصلاح قلب نمی کند، اگر چه ثواب کمی دارد.
البته البته از غذای حرام فرار کن، مخور مگر حلال. غذا را کم بخور وزیاد مخور؛ یعنی زیاده بر حاجت بنیه مخور، نه چندان بخور که تو را سنگین کند و از عمل باز دارد و نه چندان کم بخور که ضعف آورد وبه سبب ضعف از عبادت مانع شود. وهر قدر بتوانی روزه بگیر، به شرطی که شب جای روز را پر نکنی

پر بازدیدترین ها

No image

معیار معاشرت با دیگران در اسلام

از نظر اسلام احترام به پدر،مادر، استاد و معلم، بدلیل جایگاه ویژه آنها و ارزشی که دارند دارای اهمیت فراوانی است و انسان مأمور به احترام آنها و خضوع در مقابل آنهاست.
No image

صدقه به فامیل واجبتر است یا دیگران؟!

نظر به این‌ که هر شخصی نسبت به بستگانش آگاهی بیشتری دارد و اگر در میان آنان شخص نیازمندی باشد وی را می‌شناسد بر این اساس، اگر همه ما به این وظیفه عمل کنیم دیگر در جامعه، نیازمند و فقیری موجود نخواهد بود.
No image

راهكارهای قرآنی برخورد با همسران و فرزندان نااهل

دشمنی زنان و فرزندان نااهل بر محور ایمان است: خداوند مؤمنان را خطاب قرار داده است و از جمله «عدو لكم» استفاده می شود كه فاصله و تضادی كه میان آنان و مؤمنین ایجاد می شود اختلافات خانوادگی معمول نیست بلكه اختلاف دینی است یعنی همسران و یا فرزندان نااهل رفتارهایی خلاف ایمان به خدا انجام می دهند.
No image

آداب معاشرت اجتماعی از نظر قرآن و اسلام

اینكه درمعاشرت چه معیارهایی را درنظر داشته باشیم تا معاشرت های ما انسان ساز و جامعه ساز باشد و ما را درمسیر اهداف و فلسفه آفرینش یاری رساند، موضوعی است كه درآیات دیگر قرآن به آن توجه داده شده است. در قرآن دست كم می توان هفت معیار و ملاك برای معاشرت های انسانی شناسایی كرد كه در اینجا به طور اجمال به آنها پرداخته می شود.
Powered by TayaCMS