دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تدریس آیت الله میرزا سید ابوطالب زنجانی

No image
تدریس آیت الله میرزا سید ابوطالب زنجانی

تدریس

میرزا که از علماى معروف و فقهاى درجه اول تهران به شمار مى آمد،[14] بیشتر در وادى تحصیل و تدریس و تألیف قدم مى زد.

وى در حدود سال 1259 از نجف اشرف به مکه مکرمه مشرف شد[15] و از آنجا به زنجان رفت. بعد از پنج سال، در حدود چهل سالگى به تهران آمد و تا آخر عمر مقیم پایتخت بود.[16] وى در همین ایام محافل تدریس داشت و شاگردان زیادى از آموخته هاى او توشه ها برمى داشتند.

در مجله یادگار مى خوانیم:

«مجلس تدریسش در طهران تا یوم وفاتش دائر و اغلب فضلاء و مبرّزین طلاب آن عصر در محفل منیرش حاضر شده، از محضر باهرش استفاده شایان مى کردند. اکنون[17] هم عده اى از افاضل تلامذه آن مرحوم که تعیّنى دارند در تهران و ولایات در حیات مى باشند.»[

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

آداب معاشرت اجتماعی از نظر قرآن و اسلام

اینكه درمعاشرت چه معیارهایی را درنظر داشته باشیم تا معاشرت های ما انسان ساز و جامعه ساز باشد و ما را درمسیر اهداف و فلسفه آفرینش یاری رساند، موضوعی است كه درآیات دیگر قرآن به آن توجه داده شده است. در قرآن دست كم می توان هفت معیار و ملاك برای معاشرت های انسانی شناسایی كرد كه در اینجا به طور اجمال به آنها پرداخته می شود.
No image

صدقه به فامیل واجبتر است یا دیگران؟!

نظر به این‌ که هر شخصی نسبت به بستگانش آگاهی بیشتری دارد و اگر در میان آنان شخص نیازمندی باشد وی را می‌شناسد بر این اساس، اگر همه ما به این وظیفه عمل کنیم دیگر در جامعه، نیازمند و فقیری موجود نخواهد بود.
No image

"حسن معاشرت" تکلیف اخلاقی و قانونی زوجین

زمانی سخن از قانون پیش می‌آید که اخلاق در تنظیم روابط زوجین ناکام مانده باشد. یکی از جلوه‌های اخلاق که در کتاب و سنت مورد توجه قرار گرفته، حسن معاشرت است. این موضوع از فقه به قانون مدنی هم راه یافته است و یکی از تکالیف مشترک زوجین محسوب می‌شود.
No image

معیار معاشرت با دیگران در اسلام

از نظر اسلام احترام به پدر،مادر، استاد و معلم، بدلیل جایگاه ویژه آنها و ارزشی که دارند دارای اهمیت فراوانی است و انسان مأمور به احترام آنها و خضوع در مقابل آنهاست.
No image

راهكارهای قرآنی برخورد با همسران و فرزندان نااهل

دشمنی زنان و فرزندان نااهل بر محور ایمان است: خداوند مؤمنان را خطاب قرار داده است و از جمله «عدو لكم» استفاده می شود كه فاصله و تضادی كه میان آنان و مؤمنین ایجاد می شود اختلافات خانوادگی معمول نیست بلكه اختلاف دینی است یعنی همسران و یا فرزندان نااهل رفتارهایی خلاف ایمان به خدا انجام می دهند.
Powered by TayaCMS