دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قواعد فقهی و مسائل معاصر در یک کتاب

No image
قواعد فقهی و مسائل معاصر در یک کتاب
انتشارات مجمع جهانی تقریب مذاهب کتاب «المسائل العبادیة وبناء الذات» را که به قواعد فقهی و مسائل معاصر می‌پردازد، منتشر می‌کند.
 
به گزارش خبرنگارفارس، این کتاب که اولین اثر از سلسله کتاب "الفقه التقریبی والمقارن" است نوشته عبدالکریم بی‌آزار شیرازی است.              
در این کتاب شرحی بر اثر محمد بن مکی بن محمد العاملی با نام "اللمعة الدمشقیة" آمده‌است. این شرح دربردارنده فقه تقریبی و مقارن و فقه المقاصد است.                                    
مؤلف در این کتاب به مسائل جدید از نگاه فقهای معاصر اضافه نموده‌است و به ذکر قواعد فقهی و آیات الاحکام متعلق به مباحث مختلف مبادرت کرده‌است.                                                   
از ویژگی‌های این کتاب می‌توان به تفسیر و توضیح مؤلف درباره تهذیب لمعه، مقارنه مذاهب، تقریب مذاهب، اخلاق فقه وادب عبادات ومعاملات اشاره کرد.                                                 
شیرازی همچنین به نقل روایات اهل بیت "ع" از طرق شیعه و اهل سنت که بعضی مشترک وبعضی غیر مشترک اند، اقدام کرده‌است.             
این کتاب با همکاری دانشگاه مذاهب اسلامی منتشر می‌شود.     
عبدالکریم بی‌آزار شیرازی در سال 1323 در شیراز متولد شد. مقدمات حوزه‌های دینی را همان‌جا طی کرد و سطوح عالی و دروس خارج را در قم و نجف اشرف گذراند.                                            
از محضر علمای بزرگی چون از حضرت امام خمینی(ره) استفاده کرد و همه بحث‌های مسایل مستحدثه‌ ‌ایشان را به رشته تحریر در آورد.          
در سال 1353 موفق به دریافت گواهی اجتهاد از وزارت علوم و آموزش نائل آمد. وی در سال 1354 رهسپار دانشگاه مک‌‌گیل کانادا شد و در انستیتو مطالعات اسلامی به تحصیل پرداخت و موفق به اخذ درجه کارشناسی ارشد در تاریخ و تمدن اسلامی شد.                                  
از سال 1361 در دانشگاه‌های ایران تدریس را آغاز کرد و از سال 1362 به عضویت فرهنگی دانشگاه الزهرا در آمد؛ از آغاز تاسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب از سوی مقام معظم رهبری به عضویت شورای عالی این مجمع در آمد و یک سال معاون امور بین‌المللی این مجمع بود.
 
 
منبع: www.farsnews.ir
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

صدقه به فامیل واجبتر است یا دیگران؟!

نظر به این‌ که هر شخصی نسبت به بستگانش آگاهی بیشتری دارد و اگر در میان آنان شخص نیازمندی باشد وی را می‌شناسد بر این اساس، اگر همه ما به این وظیفه عمل کنیم دیگر در جامعه، نیازمند و فقیری موجود نخواهد بود.
No image

برخورد با همسر در اسلام

بر خلاف برخی تفکرات غلط و عوامانه و در حقیقت ظالمانه، در منطق اسلام زن برای مرد یک کنیز یا یک برده ویا کسی که کار منزل را انجام میدهد، واز بچه های شوهر نگهداری میکند نیست، بلکه به عنوان شریک شوهر ویار و همکار او در اداره امور زندگانی و تربیت فرزندان مطرح میباشد، لذا اسلام دستور فرموده که همسران باید از اذیت و بد زبانی و فحاشی به یکدیگر بپرهیزند.
No image

معیار معاشرت با دیگران در اسلام

از نظر اسلام احترام به پدر،مادر، استاد و معلم، بدلیل جایگاه ویژه آنها و ارزشی که دارند دارای اهمیت فراوانی است و انسان مأمور به احترام آنها و خضوع در مقابل آنهاست.
No image

معاشرت با انسان های دیگر از نظر اسلام

برخورد با دیگران به عنوان انسان وهمنوع ، صرف نظر از هر چیز دیگری . اسلام به این نوع معاشرت تأكید دارد و حدود و چهار چوبه كلی روابط و اخلاق جهانی مسلمانان را مشخص می‌كند.
Powered by TayaCMS