دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نامه خدا به بنده سالكش

No image
نامه خدا به بنده سالكش

(بدان اي عزيز سالک!) در بعضي از روايات اين تعبير را داريم که در قيامت، وقتي اهل بهشت وارد بهشت مي شوند، از طرف خداوند نامه اي به آنها داده مي شود که مضمون آن اين است: از حي قيومي که هيچگاه نمي ميرد، به حي قيومي که او هم هيچ وقت نمي ميرد! اما بعد: من به هر شيئي مي گويم: باش! آن هم مي شود، حال تو را هم اين گونه قرار مي دهم که به هر شيئي بگويي: باش! آن هم مي شود.

اين روايت اشاره به قدرت خلق سالکان الي الله در بهشت دارد که مافوق صورت يافتن اعمال صالحه آنها است. خلاقيت در قيامت بر اثر رياضت هاي شرعيه اي است که بنده در دنيا متحمل مي شود، لذا وقتي بنده اي در دنيا، نسبت به اطاعات و عبادات و مناسکش رياضت بکشد و خواسته خدا را بر خواسته خويش مقدم بدارد، خدا هم در قيامت او را نسبت به خواسته هايش فعال و خلاق مطلق خواهد نمود. اين آياتي که مي فرمايد: در بهشت هر چه دلت بخواهد و اراده کني، برايت به وجود خواهد آمد، مخصوص کساني است که در دنيا به سراغ هر چه دلشان مي خواسته نرفته اند و اصلابه همين خاطر است که اينان در بهشت هر چه دلشان بخواهد خلق خواهد شد. آري قدرت خلاقيت هر کسي در قيامت به مقدار آن رياضت هاي شرعيه است که در اين عالم کشيده و به اندازه بندگي و اطاعت هايي است که در دنيا انجام داده است.(1)

____________________________

1- رسائل بندگی، آيت الله شيخ مجتبی تهرانی، ص 172

روزنامه كيهان، شماره 21091 به تاريخ 4/4/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

صدقه به فامیل واجبتر است یا دیگران؟!

نظر به این‌ که هر شخصی نسبت به بستگانش آگاهی بیشتری دارد و اگر در میان آنان شخص نیازمندی باشد وی را می‌شناسد بر این اساس، اگر همه ما به این وظیفه عمل کنیم دیگر در جامعه، نیازمند و فقیری موجود نخواهد بود.
No image

برخورد با همسر در اسلام

بر خلاف برخی تفکرات غلط و عوامانه و در حقیقت ظالمانه، در منطق اسلام زن برای مرد یک کنیز یا یک برده ویا کسی که کار منزل را انجام میدهد، واز بچه های شوهر نگهداری میکند نیست، بلکه به عنوان شریک شوهر ویار و همکار او در اداره امور زندگانی و تربیت فرزندان مطرح میباشد، لذا اسلام دستور فرموده که همسران باید از اذیت و بد زبانی و فحاشی به یکدیگر بپرهیزند.
No image

بهترین روش رفتار با دیگران از کلام رسول ‏اکرم(ص)

اگر روشى را دوست دارید که مردم آن گونه با شما رفتار کنند، به همان روش با دیگران برخورد کنید. هر چه را براى دیگران پیشنهاد مى‏کنید همان بهترین روش است و شما نیز بر اساس آن با آنان رفتار کنید. زیرا انسان جز انتظار خوش رفتارى از مردم ندارد، کمترین اهانتى را از سوى آنان نمى‏پذیرد راضى نیست که کسى به او تهمت زند، و نمى‏پسندد که کسى از معایب او پیش دیگران سخن بگوید هر چند آن عیوب را واقعا داشته باشد.
No image

معاشرت با انسان های دیگر از نظر اسلام

برخورد با دیگران به عنوان انسان وهمنوع ، صرف نظر از هر چیز دیگری . اسلام به این نوع معاشرت تأكید دارد و حدود و چهار چوبه كلی روابط و اخلاق جهانی مسلمانان را مشخص می‌كند.
No image

معیار معاشرت با دیگران در اسلام

از نظر اسلام احترام به پدر،مادر، استاد و معلم، بدلیل جایگاه ویژه آنها و ارزشی که دارند دارای اهمیت فراوانی است و انسان مأمور به احترام آنها و خضوع در مقابل آنهاست.
Powered by TayaCMS