دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تجلی باطن اعمال در قيامت

جبرئيل به پيغمبر عرض کرد که هرچه زندگي بکني بالاخره سرانجام مرگ است.
تجلی باطن اعمال در قيامت
تجلی باطن اعمال در قيامت

جرعه های معرفت - شرح حديث معصومين (ع) در كلام رهبر انقلاب

في الکافي عَن الصادقَ(عليه السلام) جاءَ جَبرَئيلُ اِلَي النَّبيُّ(صلي الله عليه و آله) فَقالَ: يا محمد! عِشْ ما شِئت فَاِنَّکَ مَيِّت (۱)

جبرئيل به پيغمبر عرض کرد که هرچه زندگي بکني بالاخره سرانجام مرگ است.

وَ اَحبِب مَنْ شِئت فَاِنَّکَ مُفارِقُه؛ اين هم تعبير ديگري از همان بيان قبلي است با اندکي تفاوت. اين هم جزو مسلمات عالم است که هر چه را که دوست بداري يک روزي از تو جدا خواهد شد.

همه اين اشيائي که انسان در دنيا دوست مي دارد، فرزند را، مال را، اشياي گوناگون را، مقام را، هر چه دوست مي داريد، بدانيد و بدانيم که قطعاً يک روز بين ما و اين محبوب ما جدايي خواهد افتاد.

وَ اعمَل ما شِئت فَاِنَّکَ مُلاقيه؛ اين از جمله آن چيزهايي است که حکمت است و مي خواهند اين را به ما تعليم بدهند. اين ديگر جزو بينات و ضروريات محسوس ما نيست.

مي فرمايد هر کاري که دوست مي داري بکن؛ شک نداشته باش در اينکه با اين کار ملاقات خواهي کرد. اين کار را خواهي ديد.

در قيامت بحث تجسم اعمال يکي از آن مباحث مهم است: فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَةً خَيْرًا يَرَهُ وَ مَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةً شَرًّا يَرَهُ(2)

عمل را مي بينيم. باطن و حقيقت آن عملي که ما اينجا انجام مي دهيم، آنجا خودش را به ما نشان مي دهد.

۱) الشافي، ص ۸۷۴ [جَآء جَبْرَئِيلُ(ع) إلَي النَّبِيِّ(ص) فَقَالَ: يَا مُحَمَّدُ عِشْ مَا شِئْتَ فَإنَّكَ مَيِّتُ! وَ اَحْبِبْ مَنْ شِئْتِ فَإنَّكَ مُفَارِقُهُ! وَاعْمَلْ مَا شِئْتَ فَإنَّكَ ملاقيه؛ جبرئيل به خدمت رسول اكرم (ص) آمد و گفت : اي محمّد، هر چه مي خواهي زندگي كن كه بالاخره مرده خواهي بود! و هر كه را كه خواهي، دوست بدار كه بالاخره از او جدا خواهي شد! و هر كاري را كه بخواهي، انجام ده كه بالاخره آن را خواهي ديد!] ۲) آيات ۷ و ۸، سوره زلزله (پس هر که به اندازه ذره اي نيکي کند آن را ببيند و هر که به اندازه ذره اي بدي کند آن را ببيند).

* شرح حديث در ابتداي درس خارج ، 10/2/94

* پايگاه اطلاع رساني دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب

روزنامه كيهان، شماره 21806 به تاريخ 10/10/96، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

فراز و فرود اصلاحات در عصر امیرکبیر

فراز و فرود اصلاحات در عصر امیرکبیر

پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی کتاب فراز و فرود اصلاحات در عصر امیرکبیر نوشته محمدامیر شیخ نوری را منتشر کرد.
مرکز ساماندهی ترجمه تا پایان سال فعال می‌شود

مرکز ساماندهی ترجمه تا پایان سال فعال می‌شود

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره‌ی آخرین وضعیت مرکز ساماندهی ترجمه در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ادب خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عنوان کرد: می‌بایست ابتدا ساختار مرکز ساماندهی ترجمه در سازمان فرهنگ و ارتباطات شکل بگیرد،

پر بازدیدترین ها

هفته دفاع مقدس گرامی باد

هفته دفاع مقدس گرامی باد

هفته ی دفاع مقدس بر همه ارتشیان، سپاه پاسداران، بسیج و نیروهای مردمی و با ایمانی که مخلصانه در گوشه و کنار این کشور خود را برای اسلام و قرآن آماده کرده اند مبارک باد.
No image

بسم رب المهدی (عج): میلاد با سعادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود بر شما شیعیان و دوستداران اهل بیت مبارکباد.

روز نیمه‌ی شعبان روز میلاد باسعادت امام زمان حضرت حجة ابن الحسن العسکری عجل تعالی فرجه الشریف است و بسیار شایسته است زیارت آن حضرت و دعا کردن بر فرج آن حضرت و درخواست از خداوند برای تعجیل در ظهور آن بزرگوار.
روز تربیت بدنی و ورزش

روز تربیت بدنی و ورزش

همه ساله از 26 مهر تا دوم آبان به منظور آشنایی جامعه با اهمیت و اثرات کاربرد ورزش در زندگی فردی و اجتماعی، اشاعه و توسعه و ترویج ورزش در خانه و خانواده و هدایت و ارشاد جامعه به ورزش های همگانی برگزار می شود.
Powered by TayaCMS