دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

دنیا در فرهنگ وحی

خداوند متعال می فرماید: «بدانید زندگی دنیا تنها بازی و سرگرمی و تجمل پرستی و فخرفروشی در میان شما و افزون طلبی در اموال و فرزندان است...» (برگرفته از مبادی اخلاق در قرآن، آیت الله جوادی آملی)
دنیا در فرهنگ وحی
دنیا در فرهنگ وحی

قال الله تبارک و تعالی: «اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیَاةُ الدُّنْیَا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَزِینَةٌ وَتَفَاخُرٌ بَیْنَکُمْ وَتَکَاثُرٌ فِی الْأَمْوَالِ وَالْأَوْلَادِ » (حدید/20)

خداوند متعال می‌فرماید: «بدانید زندگی دنیا تنها بازی و سرگرمی و تجمل‌پرستی و فخرفروشی در میان شما و افزون‌طلبی در اموال و فرزندان است...» (برگرفته از مبادی اخلاق در قرآن، آیت الله جوادی آملی)

توضیح:

«دنیا در فرهنگ وحی»

آنچه باعث غفلت انسان از یاد خدا شود و صبغه گناه داشته باشد و بوی بد معصیت از آن استشمام شود، دنیاست؛ بنابراین دنیای مذموم در فرهنگ قرآن غیر از آسمان، زمین، دریا و صحراست، اینها مخلوقات و آیات الهی است و قرآن از اینها به عظمت یاد می‌کند.

قرآن کریم از زیبایی آسمان و زمین، مکرر سخن گفته است. دریا، صحرا، سلسله جبال، درختان، ماهی‌های دریا، ستارگان آسمان و... در فرهنگ وحی‌، آیت الهی است نه دنیا.

گرچه حیات دنیا در مقابل حیات آخرت، بر اینها اطلاق می‌شود؛ ولی از هیچ یک از آنها نکوهش نشده است.

دنیا، تعلقات، اعتبارات و «ما» و «من»هایی است که آدمی را به گناه وادار می‌کند. دنیا عبارت از لهو و لعب، زینت، تفاخر و تکاثر در اموال و اولاد است...

دنیا در این مراحل پنج‌گانه خلاصه می‌شود و هر کسی را در هر سِنّی با ابزار خاصّی فریب می‌دهد و این فریب، سمّ روح است و روح مسموم برای ابد در رنج است و ذات اقدس خداوند از آن جهت که ارحم‌الراحمین است، پاکترین و شایسته‌ترین انسانها (انبیاء) را به عنوان پزشکان روح فرستاده است.

    منبع: جوادی آملی(آیت الله)، عبدالله؛ مبادی اخلاق در قرآن، ص 188.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

فراز و فرود اصلاحات در عصر امیرکبیر

فراز و فرود اصلاحات در عصر امیرکبیر

پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی کتاب فراز و فرود اصلاحات در عصر امیرکبیر نوشته محمدامیر شیخ نوری را منتشر کرد.
مرکز ساماندهی ترجمه تا پایان سال فعال می‌شود

مرکز ساماندهی ترجمه تا پایان سال فعال می‌شود

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره‌ی آخرین وضعیت مرکز ساماندهی ترجمه در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ادب خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عنوان کرد: می‌بایست ابتدا ساختار مرکز ساماندهی ترجمه در سازمان فرهنگ و ارتباطات شکل بگیرد،

پر بازدیدترین ها

No image

بسم رب المهدی (عج): میلاد با سعادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود بر شما شیعیان و دوستداران اهل بیت مبارکباد.

روز نیمه‌ی شعبان روز میلاد باسعادت امام زمان حضرت حجة ابن الحسن العسکری عجل تعالی فرجه الشریف است و بسیار شایسته است زیارت آن حضرت و دعا کردن بر فرج آن حضرت و درخواست از خداوند برای تعجیل در ظهور آن بزرگوار.
روز تربیت بدنی و ورزش

روز تربیت بدنی و ورزش

همه ساله از 26 مهر تا دوم آبان به منظور آشنایی جامعه با اهمیت و اثرات کاربرد ورزش در زندگی فردی و اجتماعی، اشاعه و توسعه و ترویج ورزش در خانه و خانواده و هدایت و ارشاد جامعه به ورزش های همگانی برگزار می شود.
Powered by TayaCMS