دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

فاطمه اطهر (س) و قناعت

در جامعه انسانی، انسان‌ها همیشه برای تجربه زندگی برتر به دنبال الگو بوده اند که در پرتو رفتار و منش او زندگی خود را تنظیم نمایند و از این طریق به آرامش و شادکامی نائل شوند که در زندگی تمام اقوام و تابعین تمامی ادیان شاهد این مقوله (الگوگیری) هستیم.
فاطمه اطهر (س) و قناعت
فاطمه اطهر (س) و قناعت

در جامعه انسانی، انسان‌ها همیشه برای تجربه زندگی برتر به دنبال الگو بوده اند که در پرتو رفتار و منش او زندگی خود را تنظیم نمایند و از این طریق به آرامش و شادکامی نائل شوند که در زندگی تمام اقوام و تابعین تمامی ادیان شاهد این مقوله (الگوگیری) هستیم.

از آن جهت که مدیریت فضای محبت و آرام خانواده در اسلام به عهده بانوان می‌باشد، اسلام برای الگوگیری در وظایف برای بانوان وجود برترین بانوی عالم، دخت آفتاب، فاطمه زهرا سلام الله علیها را معرفی می‌کند که الگو برای تمام بشریت چه زن و چه مرد می‌باشد، که ما در این مجال به یک نمونه از ویژگی‌های مهم در سیره عملی این بانوی آسمانی اشاره خواهیم کرد که در جوامع انسانی گره گشای بسیاری از مشکلات خانوادگی می‌باشد.

قناعت در زندگی

1- در زندگی زناشویی و مخصوصاً در ابتدای آن یکی از ویژگی‌هایی که به این کانون گرم خانوادگی استحکام چشمگیری می‌بخشد، قناعت است که هم از جانب زن و هم از جانب مرد باید مراعات شود. لکن اگر از جانب زن نسبت به مرد باشد، به زیبایی قناعت در فضای خانه می‌افزاید که در جمله ای عمیق که راه حل برطرف کردن و جلوگیری از بروز مشکلات بزرگ و چشمگیری در فضای خانواده می‌باشد وجود بزرگوار حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها خطاب به همسر بزرگوار خود علی علیه السلام عرضه می‌دارند: «یا علی، من از پروردگار خود حیا می‌کنم چیزی را که تو بر آن توان و قدرت نداری درخواست نمایم»1 از این جمله زیبا و عمیق چند دلیل برای زندگی می‌توان گرفت که به دو نکته آن بطور اختصار اشاره خواهیم کرد:

1- انسان باید برای خدا و جلب رضایت او در زندگی قناعت داشته، چرا که اگر نیت جلب رضایت پروردگار باشد، خدای متعال هم رحمت و برکت و نعمت‌های خود را بر این زندگی سرازیر می‌کند.

2- از این جمله عمیق فهمیده می‌شود که در زندگی زن و مرد سطح توقعات خود را باید بر مبنای توان و قدرت همدیگر تنظیم نمایند والاروز به روز مشکلات جدیدی گرمای این کانون مقدس را به سردی می‌کشاند، مثل: «بیش از توان کار کردن و از کارافتادگی زودرس برای مرد، ساعات کمتری را در خانه بودن، انتقال خستگی کار به فضای خانواده و...» حال اگر زن در فضای خانه قناعت را پیشه خود قرار دهد، مرد خود را برای رسیدن به موفقیت‌های بزرگ مهیا کرده است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

فراز و فرود اصلاحات در عصر امیرکبیر

فراز و فرود اصلاحات در عصر امیرکبیر

پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی کتاب فراز و فرود اصلاحات در عصر امیرکبیر نوشته محمدامیر شیخ نوری را منتشر کرد.
مرکز ساماندهی ترجمه تا پایان سال فعال می‌شود

مرکز ساماندهی ترجمه تا پایان سال فعال می‌شود

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره‌ی آخرین وضعیت مرکز ساماندهی ترجمه در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ادب خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عنوان کرد: می‌بایست ابتدا ساختار مرکز ساماندهی ترجمه در سازمان فرهنگ و ارتباطات شکل بگیرد،

پر بازدیدترین ها

هفته دفاع مقدس گرامی باد

هفته دفاع مقدس گرامی باد

هفته ی دفاع مقدس بر همه ارتشیان، سپاه پاسداران، بسیج و نیروهای مردمی و با ایمانی که مخلصانه در گوشه و کنار این کشور خود را برای اسلام و قرآن آماده کرده اند مبارک باد.
No image

بسم رب المهدی (عج): میلاد با سعادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود بر شما شیعیان و دوستداران اهل بیت مبارکباد.

روز نیمه‌ی شعبان روز میلاد باسعادت امام زمان حضرت حجة ابن الحسن العسکری عجل تعالی فرجه الشریف است و بسیار شایسته است زیارت آن حضرت و دعا کردن بر فرج آن حضرت و درخواست از خداوند برای تعجیل در ظهور آن بزرگوار.
روز تربیت بدنی و ورزش

روز تربیت بدنی و ورزش

همه ساله از 26 مهر تا دوم آبان به منظور آشنایی جامعه با اهمیت و اثرات کاربرد ورزش در زندگی فردی و اجتماعی، اشاعه و توسعه و ترویج ورزش در خانه و خانواده و هدایت و ارشاد جامعه به ورزش های همگانی برگزار می شود.
Powered by TayaCMS