دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

فعالیت های اجتماعی واسع الاخبار محمد عیاشی

No image
فعالیت های اجتماعی واسع الاخبار محمد عیاشی

تأسیس دار العلوم

محمّد بن مسعود عیّاشى سمرقندى پس از رسیدن به قلّه هاى دانش و بازگشتِ از حوزه هاى دین پژوهى مهم جهان اسلام، منزل مسکونى که از پدر به او ارث رسیده بود، را به دار العلوم و یا دار الحدیث تبدیل نمود.

نجاشى مى نویسد:

«ابوعبدالله حسین بن عبدالله غضائرى گفت: از قاضى ابوالحسن على بن محمّد شنیدم که ابو جعفر زاهدى روایت کرد که محمّد بن مسعود سمرقندى پس از مرگ پدرش، تمام میراث او، از جمله 300000 دینار پول رایج را براى جمع آورى حدیث و تربیت طلاب به مصرف رساند. منزل وى مانند مسجدى مى ماند که مملو از جمعیت طلاّب بود. گروهى نسخه بردارى مى کردند، جمعى مقابله مى نمودند، بخشى قرائت مى نمودند و بعضى هم حاشیه مى نوشتند.»([15])

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

عالمان مرتبط

جدیدترین ها در این موضوع

فردریک شلایر ماخر Friedrich Schleiermacher

فردریک شلایر ماخر Friedrich Schleiermacher

معمولا هر پدیده سنّتی وقتی با یک جریان جدید مواجه شود، اگر باهم هم‌خوانی نداشته باشند، هیچ‌یک، دیگری را نمی‌پذیرند و هر دو نافی هم می‌شوند. در بررسی تاریخ کلیسا، اعم از کاتولیک و پروتستان، نیز دقیقا به‌همین تقابل می‌رسیم؛ تقابل دیدگاه‌های سنّتی و مدرن.
No image

شراب Wine

No image

پاپ ویگیلیوس Pope Vigilius

No image

صخره Petros, Cephas

No image

ماروزیا MAROZIA

پر بازدیدترین ها

Powered by TayaCMS