14 مهر 1394, 11:47
«در مورد آقا نجفى باید عرض کنم اول بار سیاحت غرب را مرحوم شهید مطهرى به من معرفى کردند. کتاب سیاحت شرق شرح حال زندگى مرحوم آقا نجفى است، سیاحت غرب هم مربوط به اصطلاحات عرفا و مراحل عالم بعد از مرگ و برزخ است. مرحوم مطهرى معتقد بود که مرحوم آقانجفى سیاحت غرب را از روى خیالات ننوشته بلکه از روى مکاشفه نوشته است.»
«مطهرى (رضوان الله تعالى علیه) در دامان چند معلم خوب پرورش یافته بود... مرحوم آقاى مطهرى از معاشرت یک ماه رمضان یا دو ماه رمضان خودشان با مرحوم آقانجفى قوچانى براى من نقل مىکردند؛ آن مرد بزرگوارى که این سیاحت شرق و سیاحت غرب را نوشتند که تأثیر مقامات معنوى و تربیت و ممشاء و منش آن مرد بر روح مرحوم مطهرى (رضوان الله علیه) معلوم مىشود... .»
«مرحوم آقا نجفى به قم مىرفت و با آقاى مطهرى همحجره مىشد، شاید هم مثلاً در حجره نزدیک ایشان بود، معمولاً در ماه رمضان اهل علم در شهرهاى خودشان مىمانند، منبر مىروند، نماز جماعت مفصل مىخوانند، مردم به آنها توجه دارند. مرحوم مطهرى مىگفت: ماه رمضان که مىشد مىآمد و در مدرسه دارالشفاء با من هم حجره مىشد بعد هم بزرگان آن روز قم مثل مرحوم خوانسارى، مرحوم صدر و... به دیدن ایشان مىآمدند و احترام مىکردند که نماز جماعت بخواند، ولى ایشان قبول نمىکرد و مىگفت: من قوچان را رها کردم، آمدم اینجا حالا مىگویید این جا امام جماعت بشوم؟!»
منبع:فرهیختگان تمدن شیعه
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان