دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

با فرزند لجبازم چگونه رفتار کنم؟

عده اى از پدر و مادرها وقتى مى بینند فرزند کوچکشان به حرف هاى آنها موقع لباس پوشیدن یا جمع کردن وسایلش و… توجهى نمى کند و به تماشاى تلویزیون یا بازى ادامه مى دهد، دایم صدایش مى کنند و فریاد مى کشند.
با فرزند لجبازم چگونه رفتار کنم؟
با فرزند لجبازم چگونه رفتار کنم؟

با فرزند لجبازم چگونه رفتار کنم؟

عده اى از پدر و مادرها وقتى مى بینند فرزند کوچکشان به حرف هاى آنها موقع لباس پوشیدن یا جمع کردن وسایلش و… توجهى نمى کند و به تماشاى تلویزیون یا بازى ادامه مى دهد، دایم صدایش مى کنند و فریاد مى کشند. آنها فکر مى کنند هرچه بیشتر حرفشان را تکرار کنند، فرزندشان سریع تر گوش مى دهد. در حقیقت قضیه برعکس است. به طور معمول اگر قبل از انجام کارى گفته خود را چندین مرتبه تکرار کنید، بچه مى آموزد که نباید گوش دهد. وى ارزش زمانى که براى اولین مرتبه او را صدا مى کنید و زمانى که واقعاً با او کار دارید را مى داند و احتمالاً از&nh2sp;5 تا 10دقیقه اضافى استفاده مى کنند و به بازى خود ادامه مى دهند. اگرچه هنگامى که کودک، خود را به نشنیدن مى زند و یا حرفتان را جدى نمى گیرد، بسیار ناراحت کننده است، ولى بچه هاى 3ـ4 ساله از این که مى توانند با بى اعتنایى و گوش ندادن، والدین را عصبانى کنند، احساس قدرت مى کنند. پس با این قضیه به طور شخصى برخورد نکنید. بچه ها در این سن نمى خواهند بى ادب باشند، آنها فقط مى خواهند استقلال خود را نشان دهند.

البته اگر از ابتدا، کودک را به خوب گوش دادن تشویق کنیم، مشکلات گوناگون آینده برطرف خواهد شد. مثلاً فرزندتان در مدرسه خوب توجه نمى کند و نمى تواند در درس هایش تمرکز کرده و یا دستورات را دنبال کند و یا حرف هاى شما را نادیده مى گیرد، در این صورت نباید بگویید این مسئله به مرور زمان به خودى خود حل خواهد شد. دستورات زیر به فرزند شما کمک مى کند بدون آنکه خود بفهمد، دقت و توجه بیشترى برروى مسائل داشته باشد.

چه کار کنیم ؟

- عصبانى نشوید. تلاش کنید آرامش خود را حفظ کرده و با صداى آرام صحبت کنید، حتى اگر مجبور شـُدید براى چند لحظه اى به خلوتگاهى پناه آورید. هرقدر بلندتر صحبت کنید، مطمئناً بچه ها نه متوجه صداى بلند شما و نه متوجه مفهوم کلمات تان خواهند شد.

- مسائل را براى فرزندتان شرح دهید. بچه ها هنگامى که به آنها دستور داده مى شود، لجبازى مى کنند. به جاى آن که بگویید، چطور جرئت کردى سنگ پرتاب کنى! بگویید: سنگ براى پرتاب کردن نیست، توپ را پرتاب مى کنند. بدین طریق برروى رفتارش تأثیر گذاشته و راه چاره اى را بدون پرخاشگرى یافته اید.

- مطالب را به سادگى عنوان کنید . به جاى سخنرانى کردن به نرمى ولى با قاطعیت حرف بزنید. به این طریق او یاد مى گیرد راجع به هر کارى که باید انجام دهد، فکر کند بدون آنکه به سرزنش براى فراموش کردن کارى یا گوش ندادن نیازى باشد.

- از فرزند خود بخواهید که مطالب مهم را تکرار کند. این روش زمانی مفید خواهد بود که مى خواهید فرزندتان نتیجه کارى را بفهمد. بگویید: باید ماژیک هایت را قبل از ناهار جمع کنى بگو ببینم کى ماژیک هایت را جمع مى کنى؟

- ارتباط واقعى برقرار سازید. چنانچه فرزندتان جذب کارى شده، به آرامى دست به شانه او بزنید تا متوجه شما شود. از او بخواهید موقعى که صحبت مى کنید به شما نگاه کند. اگر او با چشم ارتباط برقرار سازد، برایش بسیار سخت خواهد بود که لجبازى کند.

- جدولى تهیه کنید. به او مسئولیت دهید و با کمکش جدولى از تمام کارهایى که باید انجام دهد (مسواک زدن، شستن صورت، لباس پوشیدن، خوردن صبحانه و پوشیدن کفش ها) تهیه کنید. بسیارى از بچه ها دوست دارند که جدول را بررسى کرده و موفقیت خود را اعلام کنند.

بچه هاى لجباز…

به او توجه کامل داشته باشید. چنانچه مى خواهید او به حرف هاى شما گوش دهد، باید به گفته هایش گوش دهید. بنابراین هنگامى که روزنامه در دست تان است و آن را مى خوانید با او صحبت نکنید. تمام توجه خود را به او بدهید و اگر امکان پذیر نیست، علت آن را برایش شرح دهید: "عزیزم، اکنون مشغول انجام کارى هستم . اما دوست دارم که به گفته هایت گوش دهم. پنج دقیقه دیگر. به حرف هایت گوش مى کنم " .

به علاوه، به آنچه مى گوید اهمیت دهید. چنانچه مى گوید سردش شده است، نگویید: این جا آن قدرها هم سرد نیست . به جایش بگویید: سردت شده؟ بیا برویم و لباس گرمت را برداریم. بى جهت نگران نشوید. اگر بچه هاى کوچک که در گوش دادن با مشکل مواجه اند و بعضى اوقات بى قرار مى شوند با کمبود توجه روبرو هستند. افراد با این مشکل، این رفتارها برایشان به صورت عادت درآمده است، بنابراین چنانچه این بى توجهى در زندگى روزمره اش تأثیرگذاشته، باید مورد ارزیابى قرار گیرد.

به خاطر داشته باشید، در این زمینه بچه ها با بزرگترها واقعاً فرقى ندارند. بچه ها مى خواهند مثل شما، هنگام انجام کارى، کسى مزاحمشان نشود. این مسئله مانند این است که کتاب جالبى را در دست دارید و حاضر نیستید لحظه اى آن را کنار بگذارید. در این شرایط شخصى مى خواهد شما را وادار به انجام کار دیگرى کند. بنابراین اگر مى خواهید فرزندتان به آنچه که گفته مى شود دقت کند و آن را انجام دهد، در حالى که او را در هنر گوش دادن کمک مى کنید، صبور باشید و کاملاً به او توجه نشان دهید.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
Powered by TayaCMS