دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

انتظار فرج

آیا تا به حال فکر کرده اید انتظار ما در زمان غیبت حضرت مهدی(عج) چه سودی دارد؟ همه ما این حدیث را شنیده ایم که وجود مقدس امام عصر(عج) در زمان غیبت، مانند خورشیدی پشت ابر می باشند. اما بیایید کمی دقیقتر به این مسئله توجه کنیم. ما همیشه در زندگی، مشکلات و سختیهایی داشته و خواهیم داشت.
No image
انتظار فرج

برای تداوم زندگی و تحمل دشواریهای آن، نیازمند انگیزهای نیرومند هستیم که در پدیده “امید به آینده” تجلی می یابد. اگر بدانیم که در آینده جهان در حکومت حضرت مهدی(عج)، گنجهای نهفته زمین آشکار می شوند، اگر بدانیم عدالت به طور کامل برقرار می شود، اگر بدانیم که هیچ ظلمی نخواهد شد، مسلما این امید به آینده، به زندگیها، شور و نشاط می بخشد. انتظار فرج باعث می شود که حرفهای قدرتمندان زورگوی جهان را یا یقین به آینده زیبای جهان، به سخره بگیریم. انتظار فرج باعث می شود که راضی به وضع موجود نبوده و پویا باشیم. انسان پویا، هرگونه بی تفاوتی را نفی می کند. دوران طولانی غیبت، باعث می شود که لحظه به لحظه به مرحله خلوص کامل نزدیک شویم و قدرت تحمل ما در برابر ناملایمات، بالاتر رود. کسی که معتقد است امام زمان(عج) ناظر بر حالات و نیات اوست و چیزی از دیدگانش غایب نیست، مواظب اعمال و حرکات و سکنات خود است تا خطایی نکند. منتظر حقیقی، انحرافات اجتماعی را تحمل نمی کند و بر ضد آن می شورد. کلام پیامبر اعظم اسلام تعیین کننده همین معناست: “هر کس از شما که کار زشتی را [در جامعه] دید، قطعا با عمل خود، به آن اعتراض کند؛ و اگر قدرت آن را ندارد، با زبان خود به آن اعتراض کند؛ و اگر قدرت آن را ندارد، با قلب خود به آن اعتراض نماید. یعنی نسبت به آن [بی اعتنایی کند.] و این [کراهت و اعتراض قلبی] پایینترین درجه ایمان است.” شاید شما بعد از خواندن مطالب فوق، بگویید خیلی ها منتظرند اما این خصوصیات را ندارند. منتظرند و بی تفاوت. منتظرند و زودرنج و بی تحمل. منتظرند، اما... درست است. همه اینها به ظاهر منتظرند. منتظر واقعی این گونه نیست. کسی که منتظر واقعی ظهور حضرت مهدی(عج) است، می خواهد از سربازان ایشان باشد. پس اگر نتواند سختیهای کنونی را تحمل کند، چگونه می تواند در مبارزات سخت آن حضرت با ظالمان، ایشان را یاری کند؟ و اگر به ظن خود منتظر است ولی بی تفاوت، مسلما در اشتباه است، چون بی تفاوتی را می توان نوعی ظلم به دیگران تلقی کرد. بی تفاوتی یعنی سکوت در مقابل فرو رفتن دیگران در گرداب انحراف و بدبختی؛ و این، با ظلم ستیزی سازگار نیست. پس این شخص در ادعای منتظر بودن خود، صادق نیست. بیایید انتظار فرج را از لقلقه زبان به عرصه عمل وارد کنیم و رفتار یک منتظر واقعی را داشته باشیم. انتظار فرج به همین سادگی نیست.

روزنامه رسالت

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

قيام در برابر ظلم شاه و تحجر حوزه

قيام در برابر ظلم شاه و تحجر حوزه

بررسي تقابل گفتمان امام(ره) با دو جريان «حكومت پهلوي» و «ركود در نظام حوزوي...
سالمرگ بيروني، دانشمند بزرگ ايراني

سالمرگ بيروني، دانشمند بزرگ ايراني

ابوريحان محمد بيروني دانشمند بزرگ ايراني 13 دسامبر سال 1048 ميلادي (22 آذر) در شهر غزنه (افغانستان امروز) وفات يافت.
صلح های تحمیلی برای حذف تدریجی هویت فلسطینی

صلح های تحمیلی برای حذف تدریجی هویت فلسطینی

تلاش فراوان سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی در طول بیش از‌یک قرن برای محو‌یک هویت مسلّم و قطعی تاریخی به نام هویت مردم مسلمان فلسطین و قدس به عنوان قبله اوّل مسلمین صورت گرفت و در کنار سه فعالیت اول، تلاش‌های خستگی ناپذیر دیپلماسی نیز برای مشروعیت بخشی حکومت جعلی اسرائیل انجام گرفت.
سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

نقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی در سحرگاه 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید، ولی علیرغم پیروزی انقلاب ولی هنوز هم آثار حاکمیت فرهنگی رژیم سابق در نهادهای حکومتی به چشم می‌خورد و گاهی هم باعث کارشکنی‌هایی می‌‌گردید.
اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی بی تردید بزرگترین شاعری است که بعد از فردوسی آسمان ادب فارسی را با نور خیره کننده اش روشن ساخت و آن روشنی با چنان تلألویی همراه بود که هنوز پس از گذشت هفت قرن تمام از تاثیر آن کاسته نشده است و این اثر تا پارسی برجاست همچنان برقرار خواهد ماند.

پر بازدیدترین ها

No image

امام حسن و طلاق زیاد؛ افسانه یا واقعیت

در برخی کتب روائی و تاریخ وارد شده است؛ حضرت امام حسن در طول حیات خود با زنان متعدد ازدواج کرده زود هم طلاق می‌داد و لذا در برخی روایات از آن حضرت با عنوان «مِطْلاق» یعنی زیاد طلاق دهنده، یاد شده است.
Powered by TayaCMS