دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

سالك چگونه فريب دنيا را می خورد؟

No image
سالك چگونه فريب دنيا را می خورد؟

(بدان اي سالک عزيز!) ما نه زيبايي هاي آخرت را ديده ايم و نه لذاتش را چشيده ايم، به تعبير ديگر نه زيبايي آن عالم براي ما محسوس است و نه ما لذت آنجا را چشيده ايم که بتوانيم در برابر جلوه گري هاي اين دنيا مقاومت کنيم. در حالي که از اين طرف، هم زيبايي دنيا را ديده ايم و هم لذتش را چشيده ايم. اينجا است که مسئله ضعف ايمان مطرح می‌شود و انسان را به زمين مي زند. ضعف ايمان است که باعث مي شود انسان نتواند خود را در برابر دنيا و مظاهر ماديت نگاه دارد و فريب نخورد.

    اينکه انسان مي ميرد، يک امر وجداني است، و اينکه بعد از مرگ هم در آن عالم خبرهايي وجود دارد، جزء معتقدات ما است. اما اين اعتقادات عقلي، جزء واردات قلبيه ما نشده و همين ضعف ايمان در دلبستگي ما نسبت به خدا، موجب فريب خوردنمان در برابر مظاهر دنيا مي شود. لذا ما بايد برويم و اين اعتقادات را جزء واردات قلبيه خود کنيم. (1)

    برگرفته از: 1- رسائل بندگی، آيه الله شيخ مجتبی تهرانی، ص 158

 

              روزنامه كيهان، شماره 21043 به تاريخ 6/2/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

قيام در برابر ظلم شاه و تحجر حوزه

قيام در برابر ظلم شاه و تحجر حوزه

بررسي تقابل گفتمان امام(ره) با دو جريان «حكومت پهلوي» و «ركود در نظام حوزوي...
سالمرگ بيروني، دانشمند بزرگ ايراني

سالمرگ بيروني، دانشمند بزرگ ايراني

ابوريحان محمد بيروني دانشمند بزرگ ايراني 13 دسامبر سال 1048 ميلادي (22 آذر) در شهر غزنه (افغانستان امروز) وفات يافت.
صلح های تحمیلی برای حذف تدریجی هویت فلسطینی

صلح های تحمیلی برای حذف تدریجی هویت فلسطینی

تلاش فراوان سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی در طول بیش از‌یک قرن برای محو‌یک هویت مسلّم و قطعی تاریخی به نام هویت مردم مسلمان فلسطین و قدس به عنوان قبله اوّل مسلمین صورت گرفت و در کنار سه فعالیت اول، تلاش‌های خستگی ناپذیر دیپلماسی نیز برای مشروعیت بخشی حکومت جعلی اسرائیل انجام گرفت.
سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

نقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی در سحرگاه 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید، ولی علیرغم پیروزی انقلاب ولی هنوز هم آثار حاکمیت فرهنگی رژیم سابق در نهادهای حکومتی به چشم می‌خورد و گاهی هم باعث کارشکنی‌هایی می‌‌گردید.
اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی بی تردید بزرگترین شاعری است که بعد از فردوسی آسمان ادب فارسی را با نور خیره کننده اش روشن ساخت و آن روشنی با چنان تلألویی همراه بود که هنوز پس از گذشت هفت قرن تمام از تاثیر آن کاسته نشده است و این اثر تا پارسی برجاست همچنان برقرار خواهد ماند.

پر بازدیدترین ها

No image

امام حسن و طلاق زیاد؛ افسانه یا واقعیت

در برخی کتب روائی و تاریخ وارد شده است؛ حضرت امام حسن در طول حیات خود با زنان متعدد ازدواج کرده زود هم طلاق می‌داد و لذا در برخی روایات از آن حضرت با عنوان «مِطْلاق» یعنی زیاد طلاق دهنده، یاد شده است.
No image

حضرت زینب(س)

No image

ماهیت حاکمیت سیاسی

Powered by TayaCMS