دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

طولانی بودن عمر حضرت مهدی (عج)

No image
طولانی بودن عمر حضرت مهدی (عج)

كلمات كليدي : مهدي (عج)، طول عمر، نوح، ظهور

نویسنده : طیبه عطائی

اسم شريف آن حضرت “م ح م د” و كنيه‌اش قائم، منتظر، حجت، مهدي، خلف صالح، صاحب الزمان و مشهورترين القابش مهدي (عج) است در اسم و كنيه با حضرت پيامبر (ص) همنام می باشد، ولي جايز نيست نام حضرت را در زمان غيبت ذكر نمود. زيرا حكمت آن مخفي است.[1] در شب پانزدهم شعبان سال دويست و پنجاه و پنج يا دويست و پنجاه و شش هجري در شهر "سر من رأي" (سامرا) در خانه امام حسن عسگري (ع) ديده به جهان گشود و مدت عمر شريف آن حضرت در هنگام رحلت پدر بزرگوارش پنج سال بود.[2]

دربارۀ طول عمر آن حضرت كه بر خلاف قوانين و موازين عادي و طبيعي است، بايد گفت كسي كه به وجود آن حضرت معتقد است، او را شاخه‌اي از شجره وحي و نبوت و نماينده مستقيم خداوند مي‌داند، چنانچه خداوند حضرت آدم (ع) را بدون واسطه پدر و مادر آفريد و به خشم بر قوم نوح، زمين را با آب پوشاند و آتش را كه طبيعتش سوزاندن است بر ابراهيم، گلستان گرداند و عُزير پيغمبر را به خواب صد ساله برد و باد و جن و حيوانات را در اختيار سليمان قرار داد. بنابراين طول عمر آن حضرت شگفت‌انگيز نخواهد بود، زيرا بنا به قرآن كريم و سنت، بسياري از پيامبران يا اوصياي ايشان را مي‌شناسيم كه به قدرت الهي داراي طول عمر بوده‌اند؛ مانند نوح (ع) كه دو هزار و هشتصد سال و حضرت عيسي (ع) كه از روز ولادت تا ظهور حضرت مهدي (عج) زنده مي‌باشند و حضرت خضر (ع) و الياس كه داراي عمر طولاني هستند.

عمر طولاني از ديدگاه قرآن:

خداوندي كه انسان را از خاك آفريد و قدرت بر خلق داشت آيا قدرت بر عمر طولاني ندارد. خداوند در قران از حضرت نوح (ع) خبر داده كه وي نهصد و پنجاه سال در ميان قوم خود زندگي كرد.

«فَلَبثَ فيِ قوْمِ اَلْفَ سَنَةِ اِلّا خمسين عاماً»

(عنكبوت آيه 14)

نوح بيش از اين مدت در جهان زيسته است و اين نهصد و پنجاه سال مدتي بود كه قوم خود را دعوت به خداپرستي مي‌نمود و در سن شصت سالگي به اين كار پرداخت.[3]

شواهد:

در عالم گياهان استثنائات عجيب و حيرت افزا، فراوان به چشم مي‌خورد؛ از جمله در ميان درختان، درختاني وجود دارند كه از جهت طول، تنومندي و قطر و یا طول عمر تعجب آورند، مثل درخت «ارز» لبنان و مثل درختي كه در آمريكاست و به عربي آن را «ام الاجمه» مي‌نامند،[4] يعني مادر جنگل كه درازي آن را بيشتر از سيصد قد آدمی ذكر كرده‌اند. عمر بعضي از درختها بيش از سيصد سال است و همچنين ماهيهائي در اقيانوس اطلس شمال اروپا وجود دارند كه عمر سه میليون سال برايشان مشخص كرده‌اند و مارهائي كه عمر چند هزار ساله دارند و عمر ملكه زنبوران عسل چهار صد برابر عمر زنبوران ديگر است.

مسأله طول عمر آن حضرت مسأله‌اي است كه صدها حديث بر آن دلالت دارد و مشيّت ازلي الهي بر آن تعلق گرفته و هر كس خدا را قادر و توانا مي‌شناسد، بايد در طول عمر حضرت مهدي (عج) نيز ترديد نكند.

حضرت صادق (ع) در مورد انكار كساني كه منكر عمر طولاني حضرت مهدي (ع) بودند، مي‌فرمايند:

«اِن تفكرون انْ يمدا... لصاحب هذا الامر في العمر كما مد لنوح (ع) في العمر»[5]

«چرا انكار داريد و قبول نمي‌كنيد كه خداوند عمر حضرت قائم را طولاني قرار داده است؟ چنانكه خداوند تبارك و تعالي عمر حضرت نوح را طولاني قرار داده است»

و همچنين از حضرت صادق (ع) روايت است كه مي‌فرمايد:

«اِنّ ولي ا...يعمر عمر ابراهيم الخليل عشرين و ماه سنه و كان يظهر في صوره فتي مرفق ابن ثلاثين سنه لو فرج القائم انكره الناس يرجع اَثاباً موفقاً»[6]

«وليّ خدا حضرت موسي (ع) از عمر طولاني برخوردار است حضرت ابراهيم (ع) 120 سال عمر كرد، ولي به صورت جوان نيرومند 30 ساله‌اي در ميان مردم ظاهر و جلوه می نمود و قائم (ع) ما نيز به صورت جواني نيرومند، ظهور مي‌كند كه مردمان او را انكار مي‌كنند»

مسأله طول عمر و بقاء جواني آن حضرت مسأله‌اي نيست كه از نظر عقل احتياج به مؤيدات داشته باشد بلکه مسأله، عموم قدرت خدا و اعجاز و خرق عادت و نفوذ مشيّت الهي است. از حضرت رضا (ع) حديثي روايت است كه مي‌فرمايد:

«قائم آن كسي است كه وقتي ظاهر شود در سن پيران و منظر و سيماي جوانان و ياقوت بدن باشد»[7]

كوتاه سخن اينكه خداست كه حافظ و نگاهدارندۀ وجود گرانمايه حضرت مهدي (ع) است و اوست كه آن حضرت را از حوادث روزگار صيانت و محافظت مي‌كند و آنچه بخواهد به عمرش مي‌افزايد و سلامت سازمان وجود او را از هر آفت و بيماري مصون و محفوظ مي‌دارد.

اللهم عجل لوليك الفرج

مقاله

نویسنده طیبه عطائی

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

قيام در برابر ظلم شاه و تحجر حوزه

قيام در برابر ظلم شاه و تحجر حوزه

بررسي تقابل گفتمان امام(ره) با دو جريان «حكومت پهلوي» و «ركود در نظام حوزوي...
سالمرگ بيروني، دانشمند بزرگ ايراني

سالمرگ بيروني، دانشمند بزرگ ايراني

ابوريحان محمد بيروني دانشمند بزرگ ايراني 13 دسامبر سال 1048 ميلادي (22 آذر) در شهر غزنه (افغانستان امروز) وفات يافت.
صلح های تحمیلی برای حذف تدریجی هویت فلسطینی

صلح های تحمیلی برای حذف تدریجی هویت فلسطینی

تلاش فراوان سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی در طول بیش از‌یک قرن برای محو‌یک هویت مسلّم و قطعی تاریخی به نام هویت مردم مسلمان فلسطین و قدس به عنوان قبله اوّل مسلمین صورت گرفت و در کنار سه فعالیت اول، تلاش‌های خستگی ناپذیر دیپلماسی نیز برای مشروعیت بخشی حکومت جعلی اسرائیل انجام گرفت.
سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

نقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی در سحرگاه 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید، ولی علیرغم پیروزی انقلاب ولی هنوز هم آثار حاکمیت فرهنگی رژیم سابق در نهادهای حکومتی به چشم می‌خورد و گاهی هم باعث کارشکنی‌هایی می‌‌گردید.
اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی بی تردید بزرگترین شاعری است که بعد از فردوسی آسمان ادب فارسی را با نور خیره کننده اش روشن ساخت و آن روشنی با چنان تلألویی همراه بود که هنوز پس از گذشت هفت قرن تمام از تاثیر آن کاسته نشده است و این اثر تا پارسی برجاست همچنان برقرار خواهد ماند.

پر بازدیدترین ها

No image

امام حسن و طلاق زیاد؛ افسانه یا واقعیت

در برخی کتب روائی و تاریخ وارد شده است؛ حضرت امام حسن در طول حیات خود با زنان متعدد ازدواج کرده زود هم طلاق می‌داد و لذا در برخی روایات از آن حضرت با عنوان «مِطْلاق» یعنی زیاد طلاق دهنده، یاد شده است.
Powered by TayaCMS