دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

وحدت و همدلی

و شما مسلمانان از کسانی نباشید که راه تفرقه و اختلاف را پیمودند؛ بعد از اینکه نشانه های الهی برای هدایت آنها آمد وچنین گروهی گرفتار عذاب سخت خواهند بود.
وحدت و همدلی
وحدت و همدلی

وحدت و همدلی

قال الله تعالی : «ولا تَکونُوا کالذّینَ تَفَرقُّوا واختَلفُوا مِن بعد ما جاءَهُم البیَّناتُ و أُولئک لهُم عذابٌ عظیمٌ » ( آل عمران /105)

یکی از چیزهایی که در قرآن و روایات همواره بر آن تأکید شده است لزوم وحدت و یکپارچگی و همدلی بین مسلمانان است. خداوند در قرآن کریم همه مؤمنان را برادر یکدیگر خوانده است و آنان را از اختلاف و تفرقه بر حذر داشته است. خداوند در سوره حجرات می‌فرماید :

« إنّما المُؤمنُونَ إخوهٌ فأصلِحُوا بین أخویکُم »[1]

به درستی که مؤمنان برادر یکدیگر هستند، پس همیشه بین برادران خود صلح برقرارکنید.

اختلاف و تفرقه یکی از چیزهایی است که دشمنان همواره برای پیشبرد اهداف خود از آن بهره برده‌اند. به طوری که می‌توان گفت سر آغاز شکست هر امتی تفرقه و اختلاف در بین آنها بوده است.

ابن عباس از پیامبراکرم چنین روایت کرده :

« إنی سمعتُ رسول الله (ص) یقول : ما اختلف أمّهٌ بعد نبیّها إلاّ ظَهَر أهل باطلِها علی أهلِ حقِّها »[2]

من از رسول خدا شنیدم که می‌گفت: هیچ امتی بعد از پیامبرشان دچار اختلاف نشدند مگر اینکه اهل باطل آنها بر اهل حقّشان پیروز شدند.

اختلاف و تفرقه یکی از راه‌هایی است که شیطان به واسطه آن، فتنه و فساد بر پا می‌کند و به اهداف شوم خود می‌رسد.

حضرت علی (ع) در نهج البلاغه می‌فرمایند :

« إنَّ الشّیطانَ یُسَنِّی لکُم طُرُقَهُ و یُرِیدُ أن یَحُلَّ دینَکُم عُقدَهً عُقدَهً ویُعطِیَکُم بالجَماعَهِ الفُرقَهَ وبالفُرقَهِ الفِتنَهَ »

همانا شیطان راه‌های خود را به شما آسان جلوه می‌دهد تا گره‌های محکم دین شما را یکی پس از دیگری باز کند و به جای وحدت و هماهنگی بر اختلاف شما بیفزاید و به واسطه اختلاف شما، فتنه و فساد بر پا کند.[3]

شایسته است در ایّامی که به هفته وحدت نام گرفته است همه مسلمانان دست در دست یکدیگر گذاشته و با اجتناب از اختلافات جزئی در راه پیشبرد اهداف والای اسلامی گام بردارند.

    پی نوشت:
  • [1] - حجرات / 10
  • [2] - علامه مجلسی ، بحار الانوار ، بیروت، موسسه الوفاء، 1404هق ، ج33 ، ص 270، باب20
  • [3] - نهج البلاغه ، محمد دشتی ، نشر لقمان، چاپ سوم، 1379هش ، خطبه 121 ص230

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

قيام در برابر ظلم شاه و تحجر حوزه

قيام در برابر ظلم شاه و تحجر حوزه

بررسي تقابل گفتمان امام(ره) با دو جريان «حكومت پهلوي» و «ركود در نظام حوزوي...
سالمرگ بيروني، دانشمند بزرگ ايراني

سالمرگ بيروني، دانشمند بزرگ ايراني

ابوريحان محمد بيروني دانشمند بزرگ ايراني 13 دسامبر سال 1048 ميلادي (22 آذر) در شهر غزنه (افغانستان امروز) وفات يافت.
صلح های تحمیلی برای حذف تدریجی هویت فلسطینی

صلح های تحمیلی برای حذف تدریجی هویت فلسطینی

تلاش فراوان سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی در طول بیش از‌یک قرن برای محو‌یک هویت مسلّم و قطعی تاریخی به نام هویت مردم مسلمان فلسطین و قدس به عنوان قبله اوّل مسلمین صورت گرفت و در کنار سه فعالیت اول، تلاش‌های خستگی ناپذیر دیپلماسی نیز برای مشروعیت بخشی حکومت جعلی اسرائیل انجام گرفت.
سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

نقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی در سحرگاه 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید، ولی علیرغم پیروزی انقلاب ولی هنوز هم آثار حاکمیت فرهنگی رژیم سابق در نهادهای حکومتی به چشم می‌خورد و گاهی هم باعث کارشکنی‌هایی می‌‌گردید.
اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی بی تردید بزرگترین شاعری است که بعد از فردوسی آسمان ادب فارسی را با نور خیره کننده اش روشن ساخت و آن روشنی با چنان تلألویی همراه بود که هنوز پس از گذشت هفت قرن تمام از تاثیر آن کاسته نشده است و این اثر تا پارسی برجاست همچنان برقرار خواهد ماند.

پر بازدیدترین ها

No image

امام حسن و طلاق زیاد؛ افسانه یا واقعیت

در برخی کتب روائی و تاریخ وارد شده است؛ حضرت امام حسن در طول حیات خود با زنان متعدد ازدواج کرده زود هم طلاق می‌داد و لذا در برخی روایات از آن حضرت با عنوان «مِطْلاق» یعنی زیاد طلاق دهنده، یاد شده است.
No image

چشمه ی زمزم

No image

ماهیت حاکمیت سیاسی

Powered by TayaCMS