دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

احترام به پدر و مادر

فرزندم، دلبندم! خدا تو را بر انجام خوبی و پرهیزگاری موفق بدارد، به پدر و مادرت چه در دار دنیا باشند یا در سرای آخرت، نیکی کن
احترام به پدر و مادر
احترام به پدر و مادر

موضوع: احترام به پدر و مادر

نگارنده: آیت الله سید محمد‌باقر خوانساری(رحمة‌الله‌علیه)

مخاطب: فرزند معظم‌له

فرزندم، دلبندم! خدا تو را بر انجام خوبی و پرهیزگاری موفق بدارد، به پدر و مادرت چه در دار دنیا باشند یا در سرای آخرت، نیکی کن؛ زیرا آن که عاق پدر و مادر شود، نه دنیا دارد و نه آخرت و پس از مرگش فرزندانش او را از یاد ببرند.

برای پدر و مادرت در همه عمر دعا کن؛ چه خدا در قرآن تو را به دعا برای آن دو فرا می‌خواند:

«وَقُل رَّبِّ ارْحَمْهُمَا کَمَا رَبَّیَانِی صَغِیرًا» (اسراء/24)

«و بگو پروردگارا آن دو را رحمت کن چنان که مرا در خردی پروردند»

نماز و روزه‌های قضای پدر و مادرت را به اندازه توان به جای آور. اگر می‌توانی به نیابت از آن‌ها حج بگذار و انفاق کن. و به گاه پذیرش دعا به یادشان باش و برای آنان دعا کن. تا خدا عمرت را دراز کند و کارهایت را سامان بخشد... از آنان (خواهران و برادرانت) و غیر آن‌ها بخواه که برای پدر و مادرت دعا و طلب آمرزش کنند.[1]

1- پاداش نیکی جز نیکی نیست، آن چنان که به تو نیکی روا داشته‌اند، تو نیز چنین کن. تا خود را سزاوار نیکی دیگران کنی و نظر رحمت الهی را به خود جلب نمایی.

2- اعمال نیک غیر از ثواب و پاداش اخروی، آثاری در این دنیا نیز به بار می‌آورند. فرد سالک که از مقبولیت مردمی و حسن شهرت برخوردار است، این سرمایۀ نیک را از رضا و مقبولیت در پیشگاه الهی به دست آورده است. گرچه نیت او از اعمال نیک جز تقرب به حضرت دوست نبوده است.

  • [1] - منبع نامه: مجله حوزه، شماره 83.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پرسش و پاسخ چگونگی مقابله با فتنه‌ها

پرسش و پاسخ چگونگی مقابله با فتنه‌ها

از منظر امام علی(ع) روش‌ها و راهکارهای برخورد و مقابله با فتنه‌های زمانه چگونه باید باشد؟
پناهگاه امن خدا

پناهگاه امن خدا

از نظر قرآن، هر کسی در هر مشکل و مصیبتی قرار گرفت، باید چاره کار خویش را در ایمان به خدا بداند و به محل امن و امانی برود که همان خدا است.
پنج عنصر پیام‌رسانی در فرآیند تبلیغی معصومین (ع)

پنج عنصر پیام‌رسانی در فرآیند تبلیغی معصومین (ع)

هر مکتب و جریان فکری پیامی را داراست که بی‌شک هر مکتب یا جریان اجتماعی نیز پیامی دارد که در واقع روح تبلیغ است و فرآیند تبلیغ بدون وجود آن بی‌معنی است.
پنج ویژگی رفیق خوب

پنج ویژگی رفیق خوب

صداقت (به معنای دوستی) مرزهائی دارد که اگر این خطوط اصلی و این مرزها وجود داشت، صداقتی که آثار فراوان شرعی و برادری شرعی بر آن مترتب است، مترتب خواهد شد؛ والاّ نه.
پیامبر اکرم(ص)؛ مظهر رحمت الهی

پیامبر اکرم(ص)؛ مظهر رحمت الهی

خداوند در قرآن پیامبر اکرم(ص) را به عناوین و نام‌هایی چند ستوده و صفات بسیاری را برای او برشمرده است.

پر بازدیدترین ها

پناهگاه امن خدا

پناهگاه امن خدا

از نظر قرآن، هر کسی در هر مشکل و مصیبتی قرار گرفت، باید چاره کار خویش را در ایمان به خدا بداند و به محل امن و امانی برود که همان خدا است.
غصب

غصب

کسی باغ یا خانه یا مغازه‌ای را غصب کند. گناه به اندازه‌ای بزرگ است که امام صادق(ع) از قول پدر بزرگوار و اجدادشان و آنان از پیامبر اکرم(ص) نقل می‌کنند که اگر کسی حتی یک وجب از زمین دیگری را غصب کند، در قیامت آنچه غصب شده، طوقی از آتش می‌شود و به گردن غاصب می‌افتد و با این رسوایی او را به صف محشر می‌آورند و با همان حالت، در پیشگاه حق تعالی حاضر می‌گردد، مگر اینکه توبه کند و برگردد.
Powered by TayaCMS