دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

امامت شرط توحيد

No image
امامت شرط توحيد

نويسنده: حكايت خوبان

هنگامي که امام رضا(ع) به نيشابور رسيد و خواست از آنجا به سمت خراسان و به سوي مامون خارج شود، عده اي از اصحاب حديث و دانشوران پيرامون آن حضرت جمع گشته، عرض کردند: اي پسر رسول خدا(ص) از شهر ما مي گذري و از ميان ما مي روي، آيا براي ما حديثي بيان نمي فرمايي که از آن بهره مند شويم، اين در حالي بود که امام(ع) در ميان کجاوه نشسته بود. سپس سر مبارک خود را بيرون آورد و فرمود: از پدرم موسي بن جعفر(ع) شنيدم که فرمود: شنيدم پدرم جعفربن محمد(ع) فرمود: شنيدم پدرم محمد بن علي(ع) فرمود: شنيدم پدرم علي بن حسين(ع) فرمود: شنيدم پدرم حسين بن علي(ع) فرمود: شنيدم پدرم اميرالمومنين علي بن ابي طالب(ع) فرمود: شنيدم رسول خدا(ص) فرمود: شنيدم جبرئيل(ع) گفت: شنيدم خداي عزوجل فرمود: «لااله الاالله حصني فمن دخل حصني امن من عذابي»

کلمه توحيد «لااله الاالله» دژ من است، هر کس در حصار و قلعه من داخل شود، از عذاب من در امان است. بعد از اين سخن مرکب حضرت به راه افتاد، پس از لحظاتي بار ديگر امام رضا(ع) سر مبارک خود را از کجاوه بيرون آورد و با صداي بلند فرمود: اما بدانيد و آگاه باشيد کلمه توحيد و يکتا پرستي و ايمني از عذاب الهي شرط و شروطي دارد، و شرط و شروط آن من هستم، ايمان و عقيده به ولايت و امامت، شرط توحيد حقيقي است. (1)

روزنامه كيهان، شماره 21140 به تاريخ 3/6/94، صفحه 8 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پرسش و پاسخ چگونگی مقابله با فتنه‌ها

پرسش و پاسخ چگونگی مقابله با فتنه‌ها

از منظر امام علی(ع) روش‌ها و راهکارهای برخورد و مقابله با فتنه‌های زمانه چگونه باید باشد؟
پناهگاه امن خدا

پناهگاه امن خدا

از نظر قرآن، هر کسی در هر مشکل و مصیبتی قرار گرفت، باید چاره کار خویش را در ایمان به خدا بداند و به محل امن و امانی برود که همان خدا است.
پنج عنصر پیام‌رسانی در فرآیند تبلیغی معصومین (ع)

پنج عنصر پیام‌رسانی در فرآیند تبلیغی معصومین (ع)

هر مکتب و جریان فکری پیامی را داراست که بی‌شک هر مکتب یا جریان اجتماعی نیز پیامی دارد که در واقع روح تبلیغ است و فرآیند تبلیغ بدون وجود آن بی‌معنی است.
پنج ویژگی رفیق خوب

پنج ویژگی رفیق خوب

صداقت (به معنای دوستی) مرزهائی دارد که اگر این خطوط اصلی و این مرزها وجود داشت، صداقتی که آثار فراوان شرعی و برادری شرعی بر آن مترتب است، مترتب خواهد شد؛ والاّ نه.
پیامبر اکرم(ص)؛ مظهر رحمت الهی

پیامبر اکرم(ص)؛ مظهر رحمت الهی

خداوند در قرآن پیامبر اکرم(ص) را به عناوین و نام‌هایی چند ستوده و صفات بسیاری را برای او برشمرده است.

پر بازدیدترین ها

غصب

غصب

کسی باغ یا خانه یا مغازه‌ای را غصب کند. گناه به اندازه‌ای بزرگ است که امام صادق(ع) از قول پدر بزرگوار و اجدادشان و آنان از پیامبر اکرم(ص) نقل می‌کنند که اگر کسی حتی یک وجب از زمین دیگری را غصب کند، در قیامت آنچه غصب شده، طوقی از آتش می‌شود و به گردن غاصب می‌افتد و با این رسوایی او را به صف محشر می‌آورند و با همان حالت، در پیشگاه حق تعالی حاضر می‌گردد، مگر اینکه توبه کند و برگردد.
پناهگاه امن خدا

پناهگاه امن خدا

از نظر قرآن، هر کسی در هر مشکل و مصیبتی قرار گرفت، باید چاره کار خویش را در ایمان به خدا بداند و به محل امن و امانی برود که همان خدا است.
«سفیه» کیست؟

«سفیه» کیست؟

Powered by TayaCMS