دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ببخشيد تا بخشيده شويد

No image
ببخشيد تا بخشيده شويد

 

هليا بامداد

مي گويند بخشش كليد سلامت قلب است. وقتي مي‌بخشيد سلامت بدن را تضمين مي‌كنيد و روزگارتان رنگ زيبايي به خود مي‌گيرد. يكي از مواردي كه فرد را در ناراحتي، رنجش و خلق پايين نگه مي‌دارد، نداشتن بخشش است. افرادي كه ديگران را به‌راحتي نمي‌بخشند، در خشم باقي مي‌مانند و معمولاً افكار ناراحت‌كننده‌اي را در ذهن خود مرور مي‌كنند. اينكه ما واقعه ناراحت‌كننده را مرور مي‌كنيم بخشي از مسأله است. نكته مهمي كه بايد به آن اشاره شود علت ايجاد نگرش‌هايي است كه باعث مي‌شود فرد در رفتارهاي خود سختگيرانه عمل كند يا دائم انتظارات و باورهاي مختلف نامعقولي داشته باشد. به اين نوع نگرش و باورهاي غلط، خطاهاي شناختي مي‌گويند. خطاهاي شناختي مانع بخشش افراد است. اين افراد گاهي به دليل برخورداري از نگرش صفر و صدها به اين نتيجه مي‌رسند كه بخشش لازم نيست. بخشش مانند اكسيژني است كه فعاليت مغز را بهبود مي‌بخشد و چنانچه ديگران را نبخشيد خودتان از آرامش و سلامت روان فاصله مي‌گيريد. براي اينكه بتوانيم بخشيدن را تمرين كنيم مي‌توانيم اين راهكارها را به كار ببنديم. اول اينكه به نهايت بخشيدن فكر كنيد. يعني بررسي كنيد چنانچه فرد مورد نظر يا واقعه اتفاق افتاده را نبخشيد چه چيزي عايدتان خواهد شد. راهكار ديگر اين است كه فهرستي از نام افراد مهم زندگيتان كه هنوز از آنها دلخوريد، تهيه كنيد و جلوي نامشان بنويسيد از كدام رفتار و عملكرد آنها دلخوريد.

نفرت و خشم، سم است

گاهي اوقات بخشش را مي‌توان با چشم پوشي از اشتباه‌هاي ديگران ممكن ساخت. كسي كه اشتباه ديگري را مي‌بخشد لذت زيادتري از فرد بخشوده شده كسب مي‌كند. عفو و بخشش بايد در شخصيت گنجانده شود و نه به عنوان پاسخ به توهينها بلكه به عنوان روش زندگي قرار بگيرد، زيرا نفرت و خشم مانند سم به انسان صدمه مي‌زند. بخشش مانند پادزهر عمل مي‌كند، بهترين انتقام در برابر دشمنان داشتن يك زندگي موفق و شاد است، از دشمن به عنوان كسي استفاده كنيد كه باعث رشد شده و براي مبارزه با انرژي‌هاي بد توانمند شويد، بخشش موجب آزاد كردن خشم، ترس و درد مي‌شود و دريچه‌هاي قلب را به شادي، صلح و عشق باز مي‌كند. بخشيدن ظاهراً كار راحتي نيست براي همين بخشش كار كسي است كه قدرت دارد.

قدرت بخشش را دست كم نگيريد

محققان مي‌گويند: قدرت بخشش را دست كم نگيريد، بخشش كليد سلامت عاطفي، رواني و جسمي است. افراد بيرحم مستعد ابتلا به مشكلات قلبي و عروقي، دردهاي مزمن، اختلال عملكرد عصبي، سيستم ايمني سركوب شده، اضطراب و افسردگي بوده و از داشتن يك زندگي اجتماعي خوب محروم هستند. پرورش كينه در دل‌ها باعث مي‌شود جهان خصمانه به نظر برسد. مطالعات نشان مي‌دهند بيماراني كه از دردهاي مزمن رنج مي‌برند، بعد از رها كردن كينه و خصم و توجه به بخشندگي زخمها و دردهايشان التيام مي‌يابد. همچنين زن و شوهرهايي كه به راحتي همديگر را عفو مي‌كنند و اشتباه‌هاي هم را مي‌بخشند و احساس خيرخواهانه‌اي را به هم ابراز مي‌كنند درگيري و مشكلات شان را به‌طور مؤثرتري حل مي‌كنند و دردشان كم مي‌شود.

 

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پرسش و پاسخ چگونگی مقابله با فتنه‌ها

پرسش و پاسخ چگونگی مقابله با فتنه‌ها

از منظر امام علی(ع) روش‌ها و راهکارهای برخورد و مقابله با فتنه‌های زمانه چگونه باید باشد؟
پناهگاه امن خدا

پناهگاه امن خدا

از نظر قرآن، هر کسی در هر مشکل و مصیبتی قرار گرفت، باید چاره کار خویش را در ایمان به خدا بداند و به محل امن و امانی برود که همان خدا است.
پنج عنصر پیام‌رسانی در فرآیند تبلیغی معصومین (ع)

پنج عنصر پیام‌رسانی در فرآیند تبلیغی معصومین (ع)

هر مکتب و جریان فکری پیامی را داراست که بی‌شک هر مکتب یا جریان اجتماعی نیز پیامی دارد که در واقع روح تبلیغ است و فرآیند تبلیغ بدون وجود آن بی‌معنی است.
پنج ویژگی رفیق خوب

پنج ویژگی رفیق خوب

صداقت (به معنای دوستی) مرزهائی دارد که اگر این خطوط اصلی و این مرزها وجود داشت، صداقتی که آثار فراوان شرعی و برادری شرعی بر آن مترتب است، مترتب خواهد شد؛ والاّ نه.
پیامبر اکرم(ص)؛ مظهر رحمت الهی

پیامبر اکرم(ص)؛ مظهر رحمت الهی

خداوند در قرآن پیامبر اکرم(ص) را به عناوین و نام‌هایی چند ستوده و صفات بسیاری را برای او برشمرده است.

پر بازدیدترین ها

غصب

غصب

کسی باغ یا خانه یا مغازه‌ای را غصب کند. گناه به اندازه‌ای بزرگ است که امام صادق(ع) از قول پدر بزرگوار و اجدادشان و آنان از پیامبر اکرم(ص) نقل می‌کنند که اگر کسی حتی یک وجب از زمین دیگری را غصب کند، در قیامت آنچه غصب شده، طوقی از آتش می‌شود و به گردن غاصب می‌افتد و با این رسوایی او را به صف محشر می‌آورند و با همان حالت، در پیشگاه حق تعالی حاضر می‌گردد، مگر اینکه توبه کند و برگردد.
پناهگاه امن خدا

پناهگاه امن خدا

از نظر قرآن، هر کسی در هر مشکل و مصیبتی قرار گرفت، باید چاره کار خویش را در ایمان به خدا بداند و به محل امن و امانی برود که همان خدا است.
«سفیه» کیست؟

«سفیه» کیست؟

Powered by TayaCMS