دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بزرگداشت آیت‌الله برغانی (شهید ثالث) برپا می‌شود.

No image
بزرگداشت آیت‌الله برغانی (شهید ثالث) برپا می‌شود. بزرگداشت آیت‌الله برغانی (شهید ثالث) برپا می‌شود.
کنگره‌ی بزرگداشت آیت‌الله ملامحمدتقی برغانی (شهید ثالث) همزمان با یکصد و شصت‌ و ششمین سالگشت درگذشت این عالم و فقیه برگزار می‌شود.
به گزارش خبرنگار بخش حکمت و فلسفه‌ی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کنگره‌ی یادشده قرار است شهریورماه سال جاری در شهرستان ساوجبلاغ برپا شود.
محورهای اصلی مقاله‌های کنگره در بخش زندگی، زمانه، اندیشه و آرمان‌های شهید ثالث به این شرح هستند: تبارشناسی شهید ثالث، زندگی‌نامه و مبارزات سیاسی، کتابشناسی (معرفی نسخه‌های خطی و چاپی شهید ثالث)، ولایت فقیه و حکومت اسلامی از دیدگاه شهید ثالث، آرای فقهی شهید ثالث، دفاع شهید ثالث از حریم تشیع در مواجهه با فرقه‌های شیخیه و بابیه، خدمات فرهنگی، اجتماعی و علمی شهید ثالث در شهرهای کربلا و قزوین، ویژگی‌های بارز شهید ثالث (اخلاق، تعبد، محبت، زهد، صبر و تواضع) و ثالث از دیدگاه‌ بزرگان دین.
محورهای مقاله‌های بخش دوم با عنوان شهید ثالث و ساوجبلاغ‌پژوهی نیز این موارد اعلام شده‌اند: علمای ساوجبلاغی هم‌روزگار با شهید ثالث، تاریخ تشیع در منطقه‌ی ساوجبلاغ، روستای برغان در گذر تاریخ (خاستگاه خاندان علمی برغانی و زادگاه شهید ثالث) و... .
همچنین اعلام شده است، مقاله‌های ارسالی تا زمان برگزاری کنگره در جایی نباید منتشر شده باشند و مقاله‌های برگزیده نیز در کتابی منتشر می‌شوند.
دبیرخانه‌ی کنگره از تمامی علاقه‌مندان خواسته است، مقاله‌های خود را تا سی‌ام تیرماه به نشانی شهرستان ساوجبلاغ، شهر هشتگرد، بلوار آیت‌الله خامنه‌ای، جنب شهرداری، اداره‌ی فرهنگ و ارشاد ‌اسلامی شهرستان ساوجبلاغ بفرستند.
این برنامه با همکاری شورای فرهنگ عمومی شهرستان ساوجبلاغ، اداره‌ی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، اداره‌ی فرهنگ و ارشاد اسلامی و فرمانداری شهرستان ساوجبلاغ برگزار می‌شود.
مرحوم آیت‌الله ملا محمدتقی برغانی مشهور به شهید ثالث (1180-1263هجری قمری) از چهره‌های درخشان فرهنگ تشیع در قرن سیزدهم هجری و از شخصیت‌های برخاسته از روستای تاریخی برغان (از توابع شهرستان ساوجبلاغ و اقع در غرب استان تهران) است.
منبع: خبرگزاری ایسنا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پرسش و پاسخ چگونگی مقابله با فتنه‌ها

پرسش و پاسخ چگونگی مقابله با فتنه‌ها

از منظر امام علی(ع) روش‌ها و راهکارهای برخورد و مقابله با فتنه‌های زمانه چگونه باید باشد؟
پناهگاه امن خدا

پناهگاه امن خدا

از نظر قرآن، هر کسی در هر مشکل و مصیبتی قرار گرفت، باید چاره کار خویش را در ایمان به خدا بداند و به محل امن و امانی برود که همان خدا است.
پنج عنصر پیام‌رسانی در فرآیند تبلیغی معصومین (ع)

پنج عنصر پیام‌رسانی در فرآیند تبلیغی معصومین (ع)

هر مکتب و جریان فکری پیامی را داراست که بی‌شک هر مکتب یا جریان اجتماعی نیز پیامی دارد که در واقع روح تبلیغ است و فرآیند تبلیغ بدون وجود آن بی‌معنی است.
پنج ویژگی رفیق خوب

پنج ویژگی رفیق خوب

صداقت (به معنای دوستی) مرزهائی دارد که اگر این خطوط اصلی و این مرزها وجود داشت، صداقتی که آثار فراوان شرعی و برادری شرعی بر آن مترتب است، مترتب خواهد شد؛ والاّ نه.
پیامبر اکرم(ص)؛ مظهر رحمت الهی

پیامبر اکرم(ص)؛ مظهر رحمت الهی

خداوند در قرآن پیامبر اکرم(ص) را به عناوین و نام‌هایی چند ستوده و صفات بسیاری را برای او برشمرده است.

پر بازدیدترین ها

پرسش و پاسخ سند «یا علی مدد» ʂ) بخش دوم و پایانی

پرسش و پاسخ سند «یا علی مدد» (2) بخش دوم و پایانی

عبارت «یا علی مدد» از چه زمانی در میان شیعیان رواج پیدا کرد و نخستین بار چه کسی یا گروهی آن را استعمال کردند؟ آیا این عبارت در متون حدیث یا تاریخ سابقه و سندی هم دارد؟
مفهوم فلسفی عشق در تفکر سقراطی افلاطونی

مفهوم فلسفی عشق در تفکر سقراطی افلاطونی

افلاطون از آنجا که «ادراک حسی» را به عنوان پیش‌نیازی برای معرفت عقلی می‌داند و مهم‌ترین حس از حواس را «بینایی» معرفی می‌کند، لذا مسئله زیبایی و زیبایی شناسی را در شکل‌گیری هر دو مرحله از عشق ضروری بر می‌شمرد.
مال و ثروت از دیدگاه قرآن

مال و ثروت از دیدگاه قرآن

وقتی سخن از اقتصاد می‌آید، به طور طبیعی به عنوان یک لازم ذاتی‌، مال و ثروت به ذهن خطور می‌کند؛ زیرا همان طوری که لازم ذاتی روغن، چربی است، لازم ذاتی اقتصاد، مال و ثروت است.
ویژگی‌های سیاست خارجی دولت اسلامی از نگاه قرآن

ویژگی‌های سیاست خارجی دولت اسلامی از نگاه قرآن

دیپلماسی و روابط خارجی از جمله مسائل حساس و استراتژیک دولت اسلامی است. نوشتار حاضر جستاری در آموزه‌ها و تعالیم قرآنی درباره ویژگی‌های سیاست خارجی دولت اسلامی براساس آیات سوره ممتحنه است.
نظر فلاسفه اسلامی پیرامون عوالم سه‌گانه وجود

نظر فلاسفه اسلامی پیرامون عوالم سه‌گانه وجود

تفسیر و ارائه تحلیل از ماهیت هستی و عوالم موجود، همواره از مسائل مهم و مورد بحث در فلسفه اسلامی بوده‌اند.
Powered by TayaCMS