دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کتاب فرهنگنامه تاريخ زندگی پيامبر اعظم(ص)

کتاب فرهنگ‎ نامه جامع تاریخی زندگی و سیره ی آخرین فرستاده‎ی الهی در قالبی جدید راستای آشنایی عموم افراد جامعه با مباحث تاریخی توسط بخش تاریخ فرهنگ نامه علوم انسانی و اسلامی پژوهه تهیه شده است.
کتاب فرهنگنامه تاريخ زندگی پيامبر اعظم(ص)
کتاب فرهنگنامه تاريخ زندگی پيامبر اعظم(ص)

کتاب فرهنگ‎ نامه جامع تاریخی زندگی و سیره‎ی آخرین فرستاده‎ی الهی در قالبی جدید، با عنوان فرهنگ نامه تاریخ زندگانی پیامبر اعظم(ص)در راستای آشنایی عموم افراد جامعه با مباحث تاریخی توسط بخش تاریخ فرهنگ نامه علوم انسانی و اسلامی پژوهه تهیه شده است.

از آنجایی كه هدف از تدوین کتاب فرهنگ نامه‎ ی علوم انسانی و اسلامی در وهله‎ی اول، روان و همه فهم بودن آن برای عموم جامعه، در كنار متقن بودن بر اساس منابع دست اول و معتبر بوده است، در تدوین فرهنگ‎نامه‎ی تاریخ پیامبر اعظم(ص) نیز این امور مدنظر قرار گرفته شد.
طرح و اجرای این مجموعه در سال ۱۳۸۷ش در دستور كار بخش تاریخ قرار داده شد و بعد از مدخل‎یابی و بررسی و تنظیم آنها در سال ۱۳۸۸ به طور رسمی آغاز و بعد از یك سال و نیم كار مستمر در سال ۱۳۸۹ به پایان رسید. مدخل ها توسط نویسندگان متخصص در امر تاریخ اسلام، در ساختار و روشی متفاوت به رشته‎ی تحریر درآمد. بعد از تدوین هر یك از مدخل ها، كار به وسیله‎ی اساتید توانا ارزیابی شده و در وهله‎ی اول جهت ارائه در محیط اینترنت نهایی شد. پس از آن، با ویرایش و بازبینی دوباره جهت چاپ آماده گردید و امروز در دسترس همه علاقه مندان قرار دارد.

مزایای فرهنگ‎نامه‎ی زندگانی پیامبر اعظم(ص)

  1. فرهنگ‎نامه‎ی تاریخ پیامبر اسلام در صدد ارائه‎ی اطلاعات تاریخی به عموم علاقه مندان مباحث تاریخی – با هر رشته و گرایشی – می باشد، از این رو سعی بر این نهاده شده كه مقالات، به صورت مفید، مختصر و به دور از هرگونه تحلیل در گزارشات تاریخی به مخاطبان عرضه شود.
  2. این مجموعه در واقع تاریخی است روشن و گویا از زندگانی پیامبر بزرگ اسلام(ص) كه به اتكاء بزرگ‎ترین مدارك تاریخ اسلام تهیه شده و با قلمی روان و شیوا نگارش یافته است.
  3. در این مجموعه سعی شده است كه با تحریر بیش از ۱۵۰ مدخل، زندگانی رسول خدا(ص) و تعدادی از صحابی ایشان و بخشی حوادث صدر اسلام مورد توجه قرار گیرد.
  4. در تدوین مقالات، سعی شده كه تمامی حوادث و اتفاقات مرتبط با زندگانی پیامبر(ص) به دو صورت مستقل و غیر مستقل(درون مقالات مستقل) مورد بحث قرار گیرد.
  5. از مزایای این مجموعه دسترسی آسان به موضوعات و مدخل های مرتبط با زندگانی پیامبر اكرم(ص) می باشد، كه به ترتیب حروف الفبا نظم یافته است و مخاطب می تواند به آسانی از آن بهره گیرد.
  6. ۶.امتیاز مهم دیگر، ذكر حوادث تاریخ زندگانی پیامبر(ص) بر اساس منابع و مدارك دست اول تاریخی معتبر و به دور از هرگونه افسانه و خرافات می باشد.

جدیدترین ها در این موضوع

پرسش و پاسخ چگونگی مقابله با فتنه‌ها

پرسش و پاسخ چگونگی مقابله با فتنه‌ها

از منظر امام علی(ع) روش‌ها و راهکارهای برخورد و مقابله با فتنه‌های زمانه چگونه باید باشد؟
پناهگاه امن خدا

پناهگاه امن خدا

از نظر قرآن، هر کسی در هر مشکل و مصیبتی قرار گرفت، باید چاره کار خویش را در ایمان به خدا بداند و به محل امن و امانی برود که همان خدا است.
پنج عنصر پیام‌رسانی در فرآیند تبلیغی معصومین (ع)

پنج عنصر پیام‌رسانی در فرآیند تبلیغی معصومین (ع)

هر مکتب و جریان فکری پیامی را داراست که بی‌شک هر مکتب یا جریان اجتماعی نیز پیامی دارد که در واقع روح تبلیغ است و فرآیند تبلیغ بدون وجود آن بی‌معنی است.
پنج ویژگی رفیق خوب

پنج ویژگی رفیق خوب

صداقت (به معنای دوستی) مرزهائی دارد که اگر این خطوط اصلی و این مرزها وجود داشت، صداقتی که آثار فراوان شرعی و برادری شرعی بر آن مترتب است، مترتب خواهد شد؛ والاّ نه.
پیامبر اکرم(ص)؛ مظهر رحمت الهی

پیامبر اکرم(ص)؛ مظهر رحمت الهی

خداوند در قرآن پیامبر اکرم(ص) را به عناوین و نام‌هایی چند ستوده و صفات بسیاری را برای او برشمرده است.

پر بازدیدترین ها

مفهوم فلسفی عشق در تفکر سقراطی افلاطونی

مفهوم فلسفی عشق در تفکر سقراطی افلاطونی

افلاطون از آنجا که «ادراک حسی» را به عنوان پیش‌نیازی برای معرفت عقلی می‌داند و مهم‌ترین حس از حواس را «بینایی» معرفی می‌کند، لذا مسئله زیبایی و زیبایی شناسی را در شکل‌گیری هر دو مرحله از عشق ضروری بر می‌شمرد.
پرسش و پاسخ سند «یا علی مدد» ʂ) بخش دوم و پایانی

پرسش و پاسخ سند «یا علی مدد» (2) بخش دوم و پایانی

عبارت «یا علی مدد» از چه زمانی در میان شیعیان رواج پیدا کرد و نخستین بار چه کسی یا گروهی آن را استعمال کردند؟ آیا این عبارت در متون حدیث یا تاریخ سابقه و سندی هم دارد؟
پرسش و پاسخ پرسش‌های مردم و پاسخ‌های امام صادق(ع) ʂ)

پرسش و پاسخ پرسش‌های مردم و پاسخ‌های امام صادق(ع) (2)

روایت شده مردی از امام صادق(ع) درباره قضا و قدر سؤال کرد؟ حضرت فرمودند: آنچه که می‌توانی انسان را به خاطر آن ملامت و مورد سرزنش قرار دهی آن عمل از ناحیه خود انسان است (و کار خدا نیست)، و آنچه که به خاطر آن نمی‌توانی انسان را ملامت و سرزنش کنی آن از ناحیه خدا (و فعل او) است.
مال و ثروت از دیدگاه قرآن

مال و ثروت از دیدگاه قرآن

وقتی سخن از اقتصاد می‌آید، به طور طبیعی به عنوان یک لازم ذاتی‌، مال و ثروت به ذهن خطور می‌کند؛ زیرا همان طوری که لازم ذاتی روغن، چربی است، لازم ذاتی اقتصاد، مال و ثروت است.
پرسش و پاسخ دیدگاه‌های مختلف درباره جامعیت قرآن ʅ) بخش پایانی

پرسش و پاسخ دیدگاه‌های مختلف درباره جامعیت قرآن (5) بخش پایانی

در چهار بخش قبلی پاسخ به این سؤال به ملاک‌های جامعیت و اولین دیدگاه یعنی جامعیت مطلق و دومین دیدگاه یعنی جامعیت نسبی و سومین دیدگاه یعنی جامعیت مقایسه‌ای پرداخته شد. اینک در بخش پایانی دنباله مطلب را پی می‌گیریم.
Powered by TayaCMS