دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مکی و مدنی بودن آیات قرآن

No image
مکی و مدنی بودن آیات قرآن مکی و مدنی بودن آیات قرآن ملاکی بر مطابقت آنها با حقوق بشر نیست
عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه معتقد است معیارهای مکی و مدنی بودن آیات قرآن را نمی‌توان ملاکی برای مطابقت آنها با حقوق بشر اسلامی دانست.
ششمین نشست علمی «بازشناسی نگرشی به حقوق و کرامت انسانی در قرآن کریم» به منظور بررسی آیات مدنی و مکی قرآن پیرامون توجه به ارزش های انسانی و قوانین حکومتی در دفتر منطقه 5 کمیسیون حقوق بشر اسلامی در قم برگزار شد.
حجت‌الاسلام سید رضا مرتضوی، رئیس پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با بیان اینکه تلاش بیشتری لازم است تا دین را بهتر بشناسیم گفت: در ارزیابی شریعت و احکام باید نگرش کلی و نظام مند داشته باشیم، در غیر این صورت چهره‌ای که از دین ارائه می گردد ناقص خواهد بود.
در این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین جوان آراسته، عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نیز با اشاره به معیارهای مکی و مدنی بودن آیات قرآن گفت: مکی یا مدنی بودن آیات را نمی‌توان ملاکی برای مطابقت آنها با حقوق بشر اسلامی دانست.
وی با بیان اینکه در آیات مکی، اصول عقاید مطرح شده و در آیات مدنی مباحث اخلاقی مورد توجه است گفت: هر چند مباحث مدیریتی و حکومتی در مدینه مطرح شد، ولی باید توجه داشت که قرآن در مقام بیان جزئیات نبوده و فقط کلیات را بیان کرده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین اوسطا، نیز با اشاره به بسترها و زمینه های موجود در دو شهر مکه و مدینه برای تبیین معارف دینی گفت: زمینه بیان آموزه‌های دینی در این دو شهر متفاوت بوده است و با وجود اینکه در مکه اصول عقاید مطرح شده ولی با حضور اسلام در مدینه، احکام و آموزه های اسلامی به تدریج به سوی عملیاتی شدن حرکت کرد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: طی 9 ماهه نخست امسال 94 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز با حضور در مجامع علمی 23 کشور اروپایی و آسیایی آخرین دستاوردهای علمی پژوهشی خود را ارائه کردند.
حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز

حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز

حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز توسط محقق ایرانی دانشگاه کالیفرنیا
رفع دغدغه‌های معاصر با بهره‌گیری از آموزه‌های دینی

رفع دغدغه‌های معاصر با بهره‌گیری از آموزه‌های دینی

جدا از تمرکز بسیاری از رسانه بر دیدار میان پادشاه عربستان و پاپ، گروه‌ها، جوامع و نهادهای دینی طی هفته ای که گذشت به بررسی سهم خود در بحران ایدز، زمینه های تازه همکاری، عرفان و رابطه علم و دین تمرکز کردند تا فصل تازه ای از دغدغه های معاصر خود را با بهره گیری از آموزه های دینی برطرف کنند .
محقق ایرانی دانشگاه اوهایو از مایع شکمبه گاو برق تولید کرد

محقق ایرانی دانشگاه اوهایو از مایع شکمبه گاو برق تولید کرد

گروه فناوریهای نوین: سلولهای سوختی میکروبی تولید شده از گاوها می توانند روزی به کمک بشر آمده و به عنوان منابع ارزشمند و جایگزین انرژی نظیر برق مورد استفاده قرار گیرند.
کتاب " آیا دولت رفاه موجه است؟" منتشر شد

کتاب " آیا دولت رفاه موجه است؟" منتشر شد

انتشارات دانشگاه کیمبریج کتاب " آیا دولت رفاه موجه است؟" تألیف دانیل شاپیرو را روانه بازار نشر کرده است.
Powered by TayaCMS