دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حجب نوريه و ظلمانيه سالك

No image
حجب نوريه و ظلمانيه سالك

(بدان اي سالک راه حق!) پيامبر اکرم(ص) فرمود: «براي خداوند، هفتاد هزار حجاب وجود دارد»! «من نور و ظلمه» (بحارالانوار، ج 55، ص 45) يعني خداوند هم «حجب نوريه» دارد و هم «حجب ظلمانيه» اين حجاب هايي که در روايت آمده، همين وابستگي ها و دلبستگی‌هاي به غير خداست. وابستگي به حسنات و مقامات معنويه، وابستگي و حجاب نوراني است، و دلبستگي به ابزار دنيايي و لذات مادي که وابستگي به حيات مادي را در پي دارد حجب ظلماني است. اما چرا حضرت فرمود: «هفتاد هزار حجاب»؟

در يک احتمال ممکن است که اين «هفتادهزار» اشاره به کثرت دلبستگي هاي انسان داشته باشد. يعني حضرت مي خواستند با اين عدد بفرمايند: دلبستگي هاي انسان بسيار زياد بوده و واقعاً شمارش در کار نبوده است. لذا با اين احتمال معناي روايت اين است که انسان موجودي است که چه در بعد ظلماني و چه در بعد نوراني، دلبستگي هاي فراوان پيدا می‌کند، که همه آنها وابستگي به غير خداست. (1)

________________________

1- رسائل بندگی، آيت الله شيخ مجتبی تهرانی، ص 182

روزنامه كيهان، شماره 21106 به تاريخ 23/4/94، صفحه 8 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

فرزند خواندگی

No image

انصاف

No image

اشعار و تقليد

No image

انگشتر

حکومت شیعی باید از دایره سلطان جائر خارج باشد

حکومت شیعی باید از دایره سلطان جائر خارج باشد

آيت‌الله عبدالكريم حائري يزدي يكي از شخصيت‌هاي تأثيرگذار و از فقهاي بنام در تاريخ معاصر ايران به حساب مي‌آيد.

پر بازدیدترین ها

محمد علم الهدی

محمد علم الهدی

No image

فخر الدین طریحی

No image

ابراهیم ابن هلال ثقفی

ابراهیم بن محمد بن سعید بن هلال ثقفى اصفهانى، تاریخ نگار، راوى حدیث، مفسّر قرآن و داناى به فقه و احکام، از علماى نام آور شیعى در قرن سوم هجرى و دوران غیبت صغرى است.
Powered by TayaCMS