دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

فکر

No image
فکر

كلمات كليدي : فکر، مجهول، معلوم، مطلوب

نویسنده : مهدي افضلي

منطق‌دانان فکر را به "اجرای عملیات عقلی در معلومات موجود برای دستیابی به مطلوب" تعریف کرده‌اند. با توجه به این تعریف، مراحل مختلفی را برای اندیشیدن که نتیجه نهایی آن حصول شناخت برای انسان است، در نظر گرفته‌اند:

1. برخورد با مجهول (= مساله نظری/ مشکل عملی). انسان به دلیل آن که از یک سو در تعامل با دیگران است و از سوی دیگر ذهنش مدام جولان می‌کند، در اطراف خود با مسائل و مشکلات فراوان در عرصه اندیشه و عمل مواجه می‌شود.

2.پس از برخورد با مجهول برای شناسایی نوع مشکل گام بر می‌دارد، انسان گاه با مجهولی بر می‌خورد، ولی نمی‌داند که این مجهول از کدام نوع است تا برای حل آن سراغ معلومات متناسب برود؛ لذا در گام دوم باید سراغ شناخت نوع مشکل برود.

3. گام سوم حرکت عقل از مشکل به سمت معلومات موجود شده در ذهن است؛

4. در گام چهارم حرکت دوم عقل میان معلومات و جستجو در معلومات و یافتن معلومات مناسب، برای تنظیم مقدمات متناسب با مشکل و مناسب برای حل آن آغاز می‌شود.

5. در گام پنجم حرکت سوم و نهایی عقل از معلومات تنظیم شده به حل مطلوب و دستیابی به شناخت برداشته می‌شود.

مقاله

نویسنده مهدي افضلي

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

فرزند خواندگی

No image

انصاف

No image

اشعار و تقليد

No image

انگشتر

حکومت شیعی باید از دایره سلطان جائر خارج باشد

حکومت شیعی باید از دایره سلطان جائر خارج باشد

آيت‌الله عبدالكريم حائري يزدي يكي از شخصيت‌هاي تأثيرگذار و از فقهاي بنام در تاريخ معاصر ايران به حساب مي‌آيد.

پر بازدیدترین ها

محمد علم الهدی

محمد علم الهدی

No image

فخر الدین طریحی

No image

ابراهیم ابن هلال ثقفی

ابراهیم بن محمد بن سعید بن هلال ثقفى اصفهانى، تاریخ نگار، راوى حدیث، مفسّر قرآن و داناى به فقه و احکام، از علماى نام آور شیعى در قرن سوم هجرى و دوران غیبت صغرى است.
Powered by TayaCMS