دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عمل به دانسته‌ها

به آنچه می‌دانید عمل کنید، و در آنچه نمی‌دانید احتیاط کنید تا روشن شود و اگر روشن نشد بدانید که بعضی معلومات[خود ]را زیر پا گذاشته‌اید.
عمل به دانسته‌ها
عمل به دانسته‌ها

موضوع: عمل به دانسته‌ها

نگارنده: آیت الله محمدتقی بهجت(حفظه‌الله)

مخاطب: عده‌ای که طلب نصیحت کرده بودند

به آنچه می‌دانید عمل کنید، و در آنچه نمی‌دانید احتیاط کنید تا روشن شود و اگر روشن نشد بدانید که بعضی معلومات[خود ]را زیر پا گذاشته‌اید.

طلب موعظه از غیرِ عامل، محل اعتراض است. و قطعاً مواعظی را شنیده‌اند و می‌دانید، عمل نکردید و گرنه روشن بودید.

همه می‌دانند که رساله عملیه را باید بنگرند و بخوانند و بفهمند و تطبیق عمل بر آن نمایند و حلال و حرام را با آن تشخیص دهند پس نمی‌توانند بگویند «ما نمی‌دانیم چه بکنیم و چه نکنیم»

کسانی که به آن‌ها عقیده دارید نظر به اعمال آن‌ها نمائید، آنچه می‌کنند از روی اختیار بکنید و آنچه نمی‌کنند از روی اختیار نکنید. و این از بهترین راه‌های وصول به مقاصد عالیه است:

«کونوا دُعاةً بغیر السنتــــــــــــــــــــکم»[1]

«مواعظ عملیه بالاتر و مؤثر از مواعظ قولیه است»

پیام‌ها و نکته‌ها:

1- همان گونه که همه عارفان و سالکان واقعی تذکر داده‌اند، قدم اول در حیات و کمال معنوی انسان التزام به شرع مقدس است.

2-همه دنیا محل عبرت و نظر است. اگر به اطراف خود توجه کنیم همه نشانی از محبوب ازلی هستند که ما را بدان فرا می‌خوانند.

    منبع نامه:
  • 1- رضا، باقی‌زاده؛ برگی از دفتر آفتاب، قم، مشهور، 1379، ص 195.
  • [1]- اصول کافی، ج1، ص 77، ج9.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان ابا عبد الله مظهر فضایل

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان ابا عبد الله مظهر فضایل در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان گریه و عزاداری برای امام حسین علیه السلام

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان گریه و عزاداری برای امام حسین علیه السلام در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان عمده ترین درسهای عاشورا؛ خوف و ترس

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان عمده ترین درسهای عاشورا؛ خوف و ترس در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان نامه امام حسین علیه السلام در پاسخ به فرماندار مکه

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان نامه امام حسین علیه السلام در پاسخ به فرماندار مکه در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان نامة امام حسین علیه السلام به برادرش، محمد حنفیه(1)

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان نامة امام حسین علیه السلام به برادرش، محمد حنفیه(1) در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.

پر بازدیدترین ها

No image

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان عاشورا، سرمایه ی هدایت همه ی عوالم

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان عاشورا، سرمایه ی هدایت همه ی عوالم در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان خوف الهی

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان خوف الهی در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان گریه و عزاداری برای امام حسین علیه السلام

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان گریه و عزاداری برای امام حسین علیه السلام در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان ابزار گمراهی شیطان در کربلا

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان ابزار گمراهی شیطان در کربلا در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان نامة امام حسین علیه السلام به برادرش محمد حنفیه (3)

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان نامة امام حسین علیه السلام به برادرش محمد حنفیه (3) در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
Powered by TayaCMS