دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قیام حضرت با شمشیر

No image
قیام حضرت با شمشیر

نویسنده : محمد محسن مردانی

كلمات كليدي : سيف،يهود ونصاري، قدرت،مرگ سرخ و سفيد،پرچم سياه

محمد ابن مسلم از امام باقر (ع) روایت کرده است که حضرت فرمودند:« و اما شباهت مهدی به جدش مصطفی به خروج وی با شمشیر و کشتن دشمنان خدا و رسولش و جباران و طاغوت‌ها است، و همانا او به توسط شمشیر و ترس نصرت و یاری خواهد شد. »[1]

وقتی صحبت از شمشیر حضرت ولی عصر (عج) می‌شود خیلی از افراد این سوال برایشان پیش می‌آید که در عصری که اسلحه‌های مدرن و پیشرفته به قدری تولید شده که می‌توانند چندین بار کل بشر را نابود کنند، آیا امام زمان (عج) هنگام ظهور از شمشیر که یک اسلحه قدیمی و برای جنگ‌های تن به تن کاربرد داشته استفاده می‌کنند؟

برای این سوال می‌توان به دو گونه پاسخ داد.

1- ما مصداق شمشیر را همان معنای لغوی شمشیر بگیریم که می‌توانیم بگوئیم در عصر ظهور، اکثر مردم حتی یهود ونصاری به اسلام ایمان می‌آورند همان گونه که امام باقر (ع) می‌فرمایند:

« بدرستی که مهدی(عج)تابوت سکینه را از غار انطاکیه و اسفار تورات را از کوهی در شام بیرون می‌آورد و با آنها به جامعه یهود احتجاج می‌کنند و گروه فراوانی از آنها به اسلام می‌گروند.»[2]

زیرا از طرفی در هنگام ظهور دو سوم مردم جهان با مرگ سرخ و سفید (جنگ و طاعون) کشته شده‌اند و تنها یک سوم مانده‌اند[3] و از این یک سوم هم که از افراد زیادی به اسلام رو آورده‌اند و اسلام را به عنوان دین نجات بخش خود قبول نموده‌ا‌ند که اگر این گونه باشد تعداد اندکی می‌مانندکه سرسختانه با حضرت مبارزه می‌کنند و اینان دشمنان حضرت هستند که هرگز ایمان نمی‌آورند و هلاک کردن این تعداد با شمشیر ممکن است.

و یا این که ما در روایات زیادی داریم که خداوند رعب و ترس ایشان را در قلوب مخالفین قرار می‌دهد همان گونه که امام صادق (ع) می‌فرمایند:

پرچم سیاه رسول اکرم (ص) را به احتزاز در‌می‌آوردند از راست و چپ به مسافت یک ماه را رعب آن حضرت می‌گیرد.[4]

بنابراین ممکن است این رعب و ترس سبب شود که دشمنان نتوانند از اسلحه‌هایشان استفاده کنند. بدین گونه که یا تسلیم شوند؛ یا پا به فرار بگذارند بنابراین در این صورت هم باز شمشیر کفایت می‌کند.

2- ما مصداق شمشیر در روایات را نشانه و نماد قدرت بگیریم.اگر این گونه باشد هیچ مانعی ندارد که حضرت از سلاح‌های پیشرفته استفاده کنند همانگونه که در روایات در مورد اعجاب ایشان بیان شده است که بر فراز ابرها راه می‌روند[5] که برخی تعبیر به هواپیماها و جتهای امروزی می‌کنند که در مصداق واقعی مسافرت بر روی ابرها هستند و یا در برخی دیگر از روایات تصریح شده است که یاران مهدی شمشیرهایی از آهن دارند ولی جنس آنها از غیر آهن است. اگر یکی از آنان با شمشیر خود بر کوهی ضربه بزند آن را دو نیم می‌کند.[6] و یا یاران مهدی اگر با سپاهیانی که بین مشرق و مغرب را فراگرفته‌اند درگیر شوند، آنان را در لحظه‌ای نابود می‌کنند و هرگز سلاح دشمن در آنان تأثیر نمی‌کند.[7]

این روایت حاکی از استفاده حضرت و یارانش از سلاح‌های فوق مدرنی است که هیچ اسلحه‌ای یارای مقاومت در برابر آن را ندارد.

همچنین ما در مثال‌های عامیانه بین خودمان هم شمشیر را تعبیر به اسلحه و مبارزه می‌کنیم. مثل اینکه: وقتی می‌گوییم فلانی شمشیر را از روبسته؛ یعنی مبارزه را آشکار کرده است .

از طرف دیگر وقتی نگاهی دقیق به احادیث می‌اندازیم متوجه می‌شویم که این احادیث از زبان ائمه اطهار علیهم السلام بیش از هزار سال پیش مطرح شده‌اند و اگر آنها درآن زمان می‌خواستند نام تفنگ یا هواپیما یا جت را ببرند مردم هرگز منظور ایشان را متوجه نمی‌شدند در حالیکه ایشان باید صحبت‌هایشان را بگونه‌ای نمادین مطرح می‌کردند که مردم تمام عصرها و زمان‌ها متوجه آنان شوند .

پس در آخر بدین نتیجه می‌رسیم که اگر مصلح جهانی آمد؛ تنها برای تبشیر و انذار و صلح کردن نیامده است زیرا گذر تاریخ به ما نشان می‌دهد که اگر قرار بود همه کارها با صلح و سازش پیش برود مصلحان گذشته و ائمه می‌توانستند خداپرستی را آئین یگانه جهانیان کنند بنابراین همگان باید بدانند که این مصلح برای اعتلای دین اسلام و جنگ علیه کفار آمده است تا دیگران جهان را عرصه تاخت و تاز هوسرانی‌هایشان نکنند و بدانند که دوره سرکشی و طغیان و سستی به پایان رسیده است.

مقاله

جایگاه در درختواره عقائد فرق
جایگاه در درختواره اثنا عشریه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان نگاه تطبیقی به حادثه عاشورا

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان نگاه تطبیقی به حادثه عاشورا در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان درسهایی از عاشورا

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان درسهایی از عاشورا در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان نگاه تطبیقی به حادثه عاشورا2

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان نگاه تطبیقی به حادثه عاشورا2 در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان عبرت‌های عاشورا

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان عبرت‌های عاشورا در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان رابطه عاشورا و بصیرت

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان رابطه عاشورا و بصیرت در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.

پر بازدیدترین ها

No image

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان شان و منزلت حضرت ابوالفضل علیه السلام

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان شان و منزلت حضرت ابوالفضل علیه السلام در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان درسهایی از عاشورا

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان درسهایی از عاشورا در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان آثار محبت به امام حسین علیه السلام

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان آثار محبت به امام حسین علیه السلام در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان بررسی ابعاد اخلاقی، عبادی و عرفانی عاشورا

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان بررسی ابعاد اخلاقی، عبادی و عرفانی عاشورا در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان کربلا، دوراهی دنیا و آخرت

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان کربلا، دوراهی دنیا و آخرت در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
Powered by TayaCMS