دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تفکر

ای انسانی که اول امرت هیچ نبودی و در کتم عدم دهرهای غیر متناهیه بودی ! ناچیزتر از عدم و محو از صفحه وجود چیست ؟
تفکر
تفکر

نویسنده : حضرت امام خمینی (ره)

ای انسانی که اول امرت هیچ نبودی و در کتم[1] عدم دهرهای غیر متناهیه بودی ! ناچیزتر از عدم و محو از صفحه وجود چیست ؟ پس از آن که اراده حق تعلق گرفت به پیدایش تو، از بس ناقص القابلیه و پست و ناچیز بودی و قابل قبول فیض نبودی ، تو را از هیولای[2] عالم که جز قوه محض و ضعف صرف چیزی نبود، به صورت جسمیه و عنصریه که اخس [3] موجودات و پست ترین کائنات است ، درآورد، و از آنجا تو را به صورت نطفه - که اگر دستت به آن آلوده گردد، استقذار[4]کنی و او را با زحمت پاک کنی - درآورد، و در منزلی بس تنگ و پلید که آن انثیین پدر است ، جایگزین کرد، و از مجرای بول ، تو را در حالت زشت فجیعی ، به رحم مادر وارد کرد، و تو را در جایی منزل داد که از ذکر آن متنفر شوی ، و در آنجا تو را به شکل علقه[5]و مضغه [6]درآورد، و با غذایی تربیت داد که از شنیدنش وحشت می کنی و باید خجلت کشی ولی چون همه مبتلای به این بلیه ها هستند، خجلت زایل شود و البیة اذا عمت ، طابت [7] تو در تمام این تطوارت [8] ارذل [9] و اذل [10] و پست ترین موجودات بودی ... تا آن که لایق شدی به آمدن به محیط دنیا از پست ترین مجراها در پست ترین حالات تو را وارد این فضا کرد... پس از آن که به قدرت کامله دارای قوای ظاهره و باطنه فرمود باز به قدری ضعیف و ناچیزی که به هیچ یک از قوای خودت ، در تحت تصرف (تو) نیست . صحت خود را حفظ نتوانی کرد.قدرت و حیات خود را نگاهداری نتوانی نمود. جوانی و جمال خود را محفوظ نتوانی کرد. اگر آفتی و مرضی به تو هجوم آورد به دفعش قادر نیستی . بالجمله هیچ یک از وجوه و شئون آن در تحت اختیارت نیست . اگر یک روز گرسنه بمانی ، به خوردن هر مردار گندیده یی حاضر شوی ، و اگر چیزها به تو غلبه کند، به هر آب گندیده پلیدی رضایت دهی ، و همین طور در تمام چیزها یک بنده ذلیل بیچاره هستی که به هیچ چیز قادر نیستی [11].

    منبع :
  • چهل حدیث حضرت امام خمینی (ره )،چاپ اول ، تابستان 1368، مرکز نشر فرهنگی رجاء ، لیتو گرافی وچاپ گلشن .
    پی نوشت :
  • [1] - پنهان کردن
  • [2] - اصل هر چیز، ماده اولی
  • [3] - زبونتر
  • [4] - آن را به واسطه کثیفی مکروه و ناخوش دانستن
  • [5] - خون بسته شده
  • [6] - تکه گوشت ، نطفه قبل از جاندار شدن و بعد از مرحله علقه شدن را گویند
  • [7] - گرفتاری چون همگانی گردد، خوش گردد
  • [8] - گوناگون و حال به حال شدن
  • [9] - پست تر
  • [10] - خوارتر
  • [11] - چهل حدیث ، ص 81

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

لزوم غرب شناسی

لزوم غرب شناسی

برای خودآگاهی، برای فهم نسبتی که با غرب داریم، برای شناخت اینکه در نظم ایجاد شده دنیای جدید چقدر گرفتار و در بند مبانی غربی هستیم، بی شک باید «غرب» را بشناسیم.
رنسانس اسلامی

رنسانس اسلامی

دکتر نمازی : کمبود اساتید اسلام شناس مانع اصلی تحول علوم انسانی است
پایه گذار فلسفه سیاسی در جهان اسلام

پایه گذار فلسفه سیاسی در جهان اسلام

تأثیر فارابی بر فلاسفه مسلمان در گفت‌وگو با دکتر محسن مهاجرنیا
حرص در تولید و قناعت در مصرف شاخصه جهاد اقتصادی است

حرص در تولید و قناعت در مصرف شاخصه جهاد اقتصادی است

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه ابهر بیان داشت: اگر در تولید به کم قانع نباشیم و در مصرف، بهینه مصرف کنیم شعار جهاد اقتصادی، همت مضاعف و کار مضاعف و اصلاح الگوی مصرف محقق خواهد شد.
بیـداری اسـلامی و آینـده جـهان

بیـداری اسـلامی و آینـده جـهان

گفتگو با مولوی محمد اسحاق مدنی ـ رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مشاور رئیس جمهور در امور اهل سنت

پر بازدیدترین ها

بررسی عوامل قیام مردم مصر

بررسی عوامل قیام مردم مصر

حجت الاسلام دکتر محمدحسن زمانی- رایزن سابق فرهنگی ایران در مصر- در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای به تبیین و تحلیل و تحولات انقلابی مصر پرداخته است.
اصلاح باورها و رشد فکری جامعه

اصلاح باورها و رشد فکری جامعه

اشاره: نظریه پردازی و تولید علوم و دانش بومی از ضروریات دستیابی به توسعه و پیشرفت در کشور است.
اسلام به وحدت کلمه توصیه می کند

اسلام به وحدت کلمه توصیه می کند

گفت‌وگو با آیت‌الله محمدعلی تسخیری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
لزوم غرب شناسی

لزوم غرب شناسی

برای خودآگاهی، برای فهم نسبتی که با غرب داریم، برای شناخت اینکه در نظم ایجاد شده دنیای جدید چقدر گرفتار و در بند مبانی غربی هستیم، بی شک باید «غرب» را بشناسیم.
سیاست های اصل 44 در گفتگو با همشهری آنلاین

سیاست های اصل 44 در گفتگو با همشهری آنلاین

ابلاغ سیاست‌های اصل 44 در سال 85 از سوی بسیاری از کارشناسان زمینه‌ساز یک تحول جدی در اقتصاد ایران قلمداد شده است.
Powered by TayaCMS